spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

“Săraci, bolnavi și fără tratament: PSD-ul lui Buzatu blochează accesul vasluienilor la servicii moderne de sănătate” (P)

- Advertisement -

SĂNĂTATE CU PORȚIA… Asociația civică “Viitorul Vaslui”, lovește din nou. Explică în premieră de ce Policlinica care se construiește în curtea Spitalului Județean Vaslui nu se mai termină. Activiștii civici explică cu argumente schema pe care Buzatu a aplicat-o și la Drumul Strategic, denumit și Drumul Șpăgii. «Un slogan consacrat din această campanie electorală: „SĂRĂCIA ARE VINOVAȚI, PSD ȘI-AI LUI BUZAȚI”, prinde noi forme de realitate cinică. Astfel, iese la iveală faptul că PSD-ul lui Buzatu se face vinovat și de limitarea accesului bolnavilor la servicii publice gratuite și de calitate», spun activiștii vasluieni.

Iată ce spun cei de la Asociația Viitorul Vasluiului despre întârzierile nejustificate la proiectul Noua Policlinică: «Ambulatoriul (Noua Policlinică) mult promis vasluienilor ce are ca beneficiar Spitalul Județean Vaslui, aflat în administrarea Consiliului Județean Vaslui, nu poate oferi servicii persoanelor suferinde din județ. Concret, așa cum reiese din datele de pe panoul de șantier, construcția Ambulatorului de specialitate trebuia finalizată încă din 2019. Practic, deși suntem în 2024, lucrările la Ambulatoriu sunt sistate, iar termenul de finalizare este greu de preconizat. Noua clădire ar fi trebuit să înlocuiască vechea Policlinică (construită în anii 60), care este în prezent aproape nefuncțională și mult subdimensionată. În schimb, tot proiectul stagnează de cinci ani, sub privirile dezinteresate și nepăsătoare ale celor de la CJ Vaslui”. 

„SUFERINȚA ARE VINOVAȚI, PSD ȘI-AI LUI BUZAȚI”

Explicația acestui derapaj este incredibilă. «În toți acești ani, mii de persoane bolnave, în loc să beneficieze de servicii gratuite și moderne, au trebuit, fie să-și suporte cu greu suferințele, fie să ia drumul clinicilor private cu plată… Cu multă plată! Întâmplător sau nu, în ultimii ani, o astfel de clinică privată a devenit la Vaslui o adevărată fabrică de bani. Și ghiciți, ce? Toate ițele afacerii private duc taman la PSD… În concluzie: lipsa unui Ambulatoriu de stat este bucuria Clinicilor private!”, mai spun activiștii de la Asociația Viitorul Vaslui.

Peste toate, rămâne întrebarea: oare „Buzații” au blocat ani de zile lucrările pentru un Ambulatoriu modern în mod intenționat?

Întrebarea este firească, știut fiind faptul că banii de la Consiliul Județean pentru Drumul strategic al lui Buzatu s-au găsit din plin și cu prioritate. Se pare că în toți acești ani au contat mai mult lucrările cu șpaga consistentă la portbagaj și mai puțin investițiile în sănătatea vasluienilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Și da,dacă Voturile ar conta la alegerea persoanelor în conducere,care la rândul lor sunt și ei conduși de alți și tot așa,NU ne-ar mai lasă SĂ VOTAM.
  Asta cu votatul e apa în ochi ca să arate ca suntem o tara democrata.

 2. Bai nebunilor,dar dacă la Vaslui toți oameni sunt prin combinații,nepotisme,și prietenii angajati de PSD-pnl cine vreți voi să câștige ,cine e nebun să voteze alt partid decât cel ce ii da de mâncare,și ii asigura o viața ușoară?
  Treziți-vă.

 3. Doar in comunism era accesul gratuit la serviciile medicale de care beneficiau toti cetatenii. Cu un cartus de tigari KENT faceai o operatie care acum poate costa mii de euro. Asa ca, in capitalism, cine are banu” se trateaza, cine nu, ….

  • dute in P mea atunci si nu mai lua taxă pe sănătate, sa plătească fiecare, ca acum ne belești de bani de doua ori si nici servicii nu dai

   • In comunism nu-ti lua taxe bai p…la. Ia capitalism pe gura si plateste taxe sa traiasca niste smecheri bine. Oricine ar veni la conducere in capitalism, tot te beleste de bani . Acum 50 de ani erau cabinete medicale prin toate fabricile si uzinele darmate de astia. Te impiedicai de doctori. Voi asteptati ca partidele de azi sa va faca policlinica si spitale? Aveti de asteptat!

    • Mananci kkt, in capitalism nu e obligatorie taxa pe sănătate, cine a trecut la taxa pe sănătate obligatorie aia si dau servicii, numai comuniștii iau bani si nu dau nimic si te trimit tot la modelul capitalist, sa mai plătești odată, pai fmm voastre de escroci

     • Bai anonimule….se vede ca esti bebe nascut dupa 1990. Ce rahat amesteci tu aici? Ce bani ai platit tu inainte de 1989 la sanatate? Azi platesti si aerul pe care il respiri. Nu mai vorbi tu din amintirile inventate de altii.
      Comunistii au murit de 35 de ani, Cei de azi sunt hoti, nu comunisti.

     • Si de unde erau plătiți aia, din cur ?
      O mulțime de taxe si impozite nu era înainte, dar asta nu însemnă ca nu plăteai si erau tot obligatorii din moment ce nu te întreba nimeni nimic, si tot proaste erau si nu puteai sa alegi nimic, in capitalism nu e obligatoriu nici măcar pentru pensii, daca vrei faci asigurare, faci, daca nu, nu, pa, si asta e cel mai corect

 4. In tot judetul banul public este furat prin firmele de partid: Nomis 2003 patron Simion Catalin, Urban Proiect Andi Dumitrasc fiul psd istuil care s a spanzurat, Transmir Popica si Savin, Mobilzone Iamandi. Toate aceste firme au dat spagi primarilor de comune si oras, zeciuiala lui Buzatu. Dar mafoa PSD asa actioneaza in toata tara. Macar acum in al 12 lea ceas sa ne trezim romanilor! Sa mai amintim de covid care a fost o crima din partea lor si ne au omorat rudele. Biserica este implicata in campania electorala pentru a se imbogati hotii.Pe 9 iunie scapam judetul de ciuma rosie

  • Biserica reprezentata la Husi de un pacalici este mana-n mana cu cei de la conducerile primăriilor ,pentru BANI, mulți, cât mai mulți, sa aibă veneticii netrebnici care ne-au invadat județul pentru a-si umfla burțile și pentru mofturi, lux.
   Scursuri proase ce sunt!
   Votați PSD și PNL…sa fure și sa vândă tara asta în continuare, sa rada toată tara ca vs este rosu..
   de prosti ce sunt

 5. Pe lângă asta, cabinetele particulare fagociteză sistemul de sănătate. Un exemplu : in spitalul nou din Bârlad, o doctoriță pensionară are cabinet personal cu tarif afișat , deși treaba nu este deloc legala. Dumneaei e pensionara șiin loc să plimbe nepoții in parc, ocupă un spațiu care aparține populației asigurate, căci spitalul a fost construit din banii celor care au muncit și plătit asigurări. De ce duoamna nu-și face cabinet in locuința proprie? Se aude la dermatologie???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.