spot_img
18.8 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Saracia si foamea i-au scos in strada!

- Advertisement -

Cea mai mare Directie de Asistentã Socialã din zona Moldovei se revoltã!

DISPERARE… Ieri dupã-amiazã, o parte a angajatilor DGASPC Vaslui au oprit lucrul, protestând spontan în fata Prefecturii Vaslui. Peste 50 de angajati ai DGASPC Vaslui au decis sã intre în grevã, nemultumiti de tãierea sporurilor, micsorarea salariilor si plecarea în masã a specialistilor din sistem.

Angajatii au afisat pancarte insriptionate cu mesajul “Vrem salarii decente!” si fluturasii cu salarii cuprinse între 416 si 550 de lei. “Pe noi nu ne vede nimeni cã subexistãm, cât rezistãm cu salariile mizerabile pe care le primim. Sunt multi colegi tineri care au apucat sã-si ia apartamente în rate, iar acum nu au cu ce le achita, e jale! Încercãm si noi sã atragem atentia asupra faptului cã nu avem o grilã corectã de salarizare. Majoritatea celor care lucreazã cu beneficiarii au studii superioare, masterate, însã au salarii mai mici decât o asistentã medicalã. Acestea mãcar mai au gãrzi, îsi mai completeazã venitul, însã noi avem doar salariul. Avem si noi responsabilitãti foarte mari: un asistent social care se ocupa de 50 de asistenti maternali, iar un alt asistent social monitorizeazã activitatea a 50 de copii. Or noi am ajuns sã avem normã dublã: monitorizãm 70-80 de copii, situatii din ce în ce mai des întâlnite în Bârlad sau Husi. Este foarte greu mai ales cã de când s-au aplicat reducerile au mai plecat multe colege, iar acest lucru se reflectã în activitatea de zi cu zi. Nimeni nu mai vine la noi sã se angajeze pe un asemenea salar”, ne-a declarat Claudia Ghinea, angajat al DGASPC Vaslui.

Subprefectul le-a ascultat pãsurile

O delegatie compusã din patru reprezentanti ai protestatarilor a fost primitã la discutii de cãtre subprefectul de Vaslui, Ciprian Iftimoaiei. “O sã-i aduc la cunostintã prefectului doleantele dumneavostrã si împreunã vom întocmi un memoriu la care vom atasa si o monitorizare a presei, pentru a vedea si care este impactul social”, a precizat subprefectul Ciprian Iftimoaiei.

Protest din cãrucior!

Printre salariatii protestatari s-au numãrat si douã persoane aflate în cãrucior. “Ca salariati ai DGASPC suntem si noi nemultumiti de tãierea salariilor. Nu stim dacã protestul nostru va avea succes sau nu. Vom vedea!”, a precizat Gigel Epure. “Strângem semnãturi pentru declansarea grevei generale. Salariile au scãzut cu pânã la 60%, nu doar cu 25%, iar media salarialã pe întreaga directie este de 735 Ron. Activitatea este mult îngreunatã, au plecat 200 de oameni din sistem, foarte multi specialisti, cum ar fi kinetoterapeutii. Din câte am auzit, nici reducerile salariale nu ar fi pânã la 31 decembrie 2010, ceea ce ne va afecta si mai mult”, a precizat Gicu Cretu, liderul de sindicat al DGASPC Vaslui. Nemultumirea generalã în rândul angajatilor Directiei este urmarea faptului cã au pierdut mai multe sporuri câstigate în anii trecuti. Angajatii DGASPC Vaslui nu exclud noi miscãri de protest în cazul în care solicitãrile prezentate reprezentantilor Guvernului în teritoriu nu vor fi solutionate în favoarea angajatilor. În grila unicã de salarizare, asistentul maternal este asimilat cu sora medicalã cu studii medii. “Majoritatea salariatilor din cadrul institutiei noastre sunt foarte bine pregãtiti, însã primesc salarii de mizerie, la fel ca cei cu patru clase”, au mai precizat protestatarii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.