4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Sãrbãtoare cu oaspeti de seamã la Poienesti: Ministrul Justitiei si Fuego!

- Advertisement -

BILANT…Pentru al treilea al consecutiv, la Poienesti, a avut loc Sãrbãtoarea comunei. Anul acesta, manifestarea s-a bucurat de prezenta unor artisti de renume ca Margareta Clipa sau Fuego, dar si de prezenta unor oaspeti de seamã. Astfel, pe scenã au urcat pe rând si s-au adresat multimii, ministrul Justitiei Ana Birchall, presedintele si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Vaslui, senatorul Gabriela Cretu dar si prefectul Eduard Popica. Toti au tinut sã le multumeascã poiestenilor pentru încrederea acordatã atunci când au votat si i-au trimis sã le reprezinte interesele. Cuvântul de închiere a apartinut primarului Nelu Caragatã care a multumit sãtenilor pentru încrederea acordatã atunci când au decis sã-l voteze ca primar. De asemenea, primarul Poienestiului si-a prezentat adunãrii realizãrile din primii trei ani de mandat, dar si planurile de viitor. Printre altele, Caragatã a tinut sã le spunã oamenilor despre modul în care au fost investiti în comunã peste 11 milioane de euro.

Pãstoritã, de trei ani încoace, de un primar care a arãtat disponibilitatea fatã de problemele sãtenilor si dorinta de a le oferi un trai mai bun, comuna Poienesti a ajuns, ieri, la cea de-a treia editie a “Sãrbãtorii Comunei”. Anul acesta, cu buna dispozitie a celor prezenti au fost responsabili Viorica Macovei, Margareta Clipa sau Fanfara de la Valea Mare. Punctul culminant al spectacolului l-a reprezentat momentul în care pe scenã a urcat cunoscutul artist Fuego. De asemenea, sãrbãtoarea s-a bucurat si de prezenta unor oaspeti de seamã ca noul ministru al Justitiei si deputat de Vaslui, Ana Birchall, senatorul Gabriela Cretu, presedintele si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Vaslui, dar si prefectul Eduard Popica. În fata multimii adunate, oficialii au tinut sã adreseze câteva cuvinte prin care si-au exprimat multumirea fatã de încrederea acordatã atunci când i-au votat dar si faptul cã au oricând usile deschise la institutiile pe care le reprezeintã în rezolvarea problemelor. Mai mult, prezentã la Poienesti, Ana Birchall, noul ministru al Justitiei, le-a vorbit oamenilor si despre Ziua Justitiei, sãrbãtoritã în aceeasi zi cu Ziua comunei Poienesti. “Pentru mine, cel mai onorant lucru este calitatea de deputat cu care m-ati investit începând din 2012. Astãzi (ieri – n.r.) este si Ziua Justitiei si nu puteam sã aleg un alt loc decât Vasluiul pentru a sãrbãtori aceastã onorantã zi, asa cum este si ziua comunei dumneavostrã. Pentru mine este foarte greu sã exprim în cuvinte mândria si responsabilitatea cu care ne-ati investit. Dorim ca acolo sã facem treabã bunã si sã vã reprezentãm asa cum se cuvine”, a spus Ana Birchall. De asemenea, senatorul Gabriela Cretu a vorbit despre mândria de a fi vasluian chiar dacã, nu de putine ori, vasluienii sunt blamati. “Vasluienii sunt înjurati aiurea si sunt înjurati des. Eu si Ana (Ana Birchall – n.r.) obisnuim sã spunem cã suntem mândre cã-i reprezentãm pe vasluieni. Astãzi vã rugãm sã fiti mândri si sã simtiti cu onoare cã sunteti vasluieni”, a spus si Gabriela Cretu.

Primarul Nelu Caragatã face bilantul celor peste 11 milioane de euro investite în comunã

În fata celor care i-au acordat votul de încredere si l-au trimis sã conducã destinele comunei Poienesti, primarul Nelu Caragatã a fãcut bilantul realizãrilor în cei trei ani de mandat si si-a prezentat planurile de viitor. Astfel, din cele 18 proiecte la nivel de comunã, edilul se poate lãuda cu faptul cã 10 dintre ele au fost deja finalizate. La Poienesti, drumurile au fost asfaltate cu ajutorul unui proiect de peste 2,5 milioane de euro si a fost ridicatã o grãdinitã, la standarde europene, în satul Poienesti Deal. De asemenea, asfalt a fost turnat si în localitatea Oprisita, o altã investitie de mai bine de 1 milion de euro, sau au fost înlocuite cele douã rezervoare de apã care alimenteazã comuna. Au fost construite si douã terenuri minifotbal, unul în localitatea Poienesti si celãlalt în satul Oprisita, douã investitii de peste 450.000 de lei, cu iarbã sinteticã si nocturnã. Investitiile primarului Caragatã nu se opresc aici. Astfel, a fost cumpãrat un tractor complet echipat la primãrie, au fost construite miniparcuri de joacã pentru copii în satele Oprisita, Floresti si Poienesti, si a fost modernizat sistemul de iluminat public. Pânã la sfârsitul acestui an, Nelu Caragatã doreste sã termine proiectul de modernizare si extindere a alimentãrii cu apã a satelor Poienesti si Oprisita, sã modernizeze dispensarul medical si sã finalizeze autorizarea ISU a scolii din Poienesti. Pentru anul urmãtor, primarul Nelu Caragatã si-a propus un nou proiect pentru extinderea sistemului de alimentare cu apã, asfaltarea a încã 11 km de drumuri comunale si, la Floresti, construirea unui centru integrat cu cabinet medical, farmacie si un birou al primãriei. De asemenea, în satul Poienesti, edilul are de gând sã ridice, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, un centru social. “E zi de sãrbãtoare la Poienesti si pot sã ies acum în fata oamenilor din comunã pentru a le prezenta realizãrile primãriei Poienesti. Cu ajutorul consilierilor locali si a unei echipe de oameni muncitori în institutia pe care o reprezint, îmi doresc ca toate proiectele sã le ducem la bun sfârsit pentru a oferi oamenilor un trai mai bun. Aceastã comunã va fi racordatã, în cel mai scurt timp, la reteaua de gaz. Investitiile nu se opresc aici si dorim sã construim, la Poienesti, cel mai frumos centru cultural din judet. Mai sunt multe de fãcut si aici as aminti doar sistemul de canalizare, un cãmin cultural la Floresti, salã de sport la Oprisita sau asfaltarea tuturor drumurilor comunale si atragerea de investitori pentru dezvoltarea economiei la nivel local. Toate acestea se pot realiza cu o echipã puternicã în spate, dar si cu încrederea oamenilor din comunã, atunci când ajung în fata urnelor de vot”, spune primarul Nelu Caragatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.