SARS-CoV-2 provoacã noi decese si a ajuns si la Bisericã: doi preoti din Bârlad, pozitivi, dar asimptomatici!

STATISTICÃ TRISTÃ… În spitalul din Bârlad, care este suport Covid-19, în ultimele 48 de ore, s-au înregistrat trei decese, ale unor bolnavi grav, cãrora infectia cu virusul SARS-CoV-2 le-a fost fatal. Totodatã, suntem informati cã în spital sunt internati doi preoti din douã parohii bârlãdene, care au fost depistati pozitivi la testul PCR. Acestia, din fericire, nu au simptome si starea lor este bunã.

Pe data de 23 august, situatia epidemiologicã la nivelul judetului Vaslui, conform informatiilor oferite de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, se prezintã astfel – 1527 de cazuri confirmate cu noul coronavirus: -256 de persoane internate în spital: 239 pe sectii ( asimptomatici 53, forme usoare 72, forme medii 93, forme severe 21) si 17 în ATI; 43 de persoane decedate; 818 persoane vindecate; 152 de persoane pozitive la domiciliu; 190 de persoane pozitive (aflate în clãdire carantinatã – Centrul de Abilitare si Reabilitare pentru Persoana Adultã cu Dizabilitãti din municipiul Husi, judetul Vaslui); 68 de persoane pozitive (aflate în clãdire carantinatã – Centrul de Abilitare si Reabilitare Neuro-psihicã Mãlãiesti, comuna Vutcani, judetul Vaslui).

Doi preoti printre cei infectati si trei decese…

Printre cei asimptiomatici, care sunt internati pentru 48 de ore în spital, se numãrã si doi preoti parohi din Bârlad. Ei au fost depistati pozitivi, dupã ce au fost testati fiind contacti ale sotiilor lor, care la rândul lor sunt pozitive la virusul buclucas. De asemenea, în seara de 22 august, a decedat la ATI Reanimare o femeie din comuna Bogdana, care avea mai multe comorbiditãti: cirozã hepaticã, sindrom hepato-renal si obezitate morbidã. Pe 21 august, au decedat doi pacienti: o femeie de 81 de ani internatã la ATI Reanimare, fiind adusã în stare gravã de la Centrul de Abilitare si Reabilitare Neuro-psihicã Mãlãiesti, comuna Vutcani, care avea obezitate morbidã, Diabet Zaharat tip 2, HTA stadiul 2 si paraplegie, precum si un bãrbat din Bârlad, de 61 de ani, cu anemie severã, Insuficientã Renalã Acutã si trombocitopenie.

Politia la datorie

Politistii continuã sã actioneze integrat, împreunã cu celelalte structuri cu atributii în domeniul ordinii si sigurantei publice, în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID-19. În cursul zilei de 22 august , peste 125 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si peste 40 politisti locali au desfãsurat 4 misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse în cazul a peste 350 de persoane. De asemenea, peste 70 de societãti comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de alertã. Politistii vasluieni actioneazã, în principal, pentru informarea cetãtenilor cu privire la noile reguli. Respectati regulile de distantare socialã în cadrul întâlnirilor familiale si limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsã!

Evitati zonele aglomerate unde sunteti expusi la contact direct si/sau interactiune cu un numãr mare de persoane, de tipul adunãrilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacã!
Respectati cu strictete regulile de igienã personalã recomandate de autoritãti, pentru a vã proteja atât pe dumneavoastrã cât si pe cei apropiati! Purtati MASCA DE PROTECtIE, astfel încât nasul si gura sã fie acoperite, pentru a vã proteja atât pe dumneavoastrã cât si pe cei apropiati!

Apelati pentru recomandãri si alte informatii linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numãrul TELVERDE nu este un numãr de urgentã, este o linie telefonicã alocatã strict pentru informarea cetãtenilor. Apelati 112 doar în caz de urgentã! Informatii legate de COVID -19 puteti primi si la numãrul de telefon – serviciu de permanentã al Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui – 0770.379.448. Vã reamintim de asemenea si linia telefonicã TELVERDE – 0.800.800.165, numãr la care puteti sesiza nereguli privind respectarea mãsurilor stabilite în contextul COVID – 19.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ