spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Sase bârlãdence în Asociatia Mondialã a Femeilor Motocicliste! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

BÂRLADUL ÎN GUINESS BOOK …Sase femei din Bârlad, care fac parte din Asociatia Mondialã a Femeilor Motocicliste, s-au alãturat evenimentului Women Riders World Relay (WRWR), singura stafetã moto la nivel mondial exclusiv femininã. Stafeta a fost preluatã la 31 mai de motociclistele românce, de la echipa de motocicliste din Ucraina, în zona Rãdauti – Suceava si a fost purtatã spre Capitalã pânã pe 1 iunie, cu o oprire de o noapte la Bârlad unde grupului i s-au alãturat cele sase bârlãdence pe motoare. Ulterior, ea a fost predatã, la 1 iunie, echipei de motocicliste din Bulgaria si a luat calea Greciei, de unde va fi transmisã în Turcia. Motociclistele au fost întâmpinate la intrarea în judetul Vaslui de politistii Serviciului de Circulatie Rutierã Vaslui, care le-a oferit la Bârlad, într-un cadru festiv, câte o diplomã de excelentã participantelor la cel mai mare eveniment moto din lume.

Cele sase femei motociliste din Bârlad care s-au alãturat evenimentului sunt: Sorana Chiru (41 ani), Delia Racovitã (42 ani), Andreea Taga (26 ani), Alina Macovei (44 de ani), Andreea Macovei (20 ani) si Mihaela Nica (29 ani). Acestea vor intra în Cartea Recordurilor (Guinness Book) cu participarea la cel mai lung eveniment social de talie internationalã, alãturi de alte 19 femei motocicilste din România. Evenimentul a debutat anul trecut în februarie si se va încheia în februarie anul viitor, stafeta fiind astfel transportatã în toate tãrile lumii, zi de zi.

Stafeta moto internationalã WRWR este un eveniment social de talie internationalã, organizat si sustinut în exclusivitate de femei motocicliste, conceput în Marea Britanie în 2018, ce constã în transmiterea pe motociclete a unei stafete în jurul lumii, pe toate continentele. Îsi propune sã creascã nivelul de constientizare în ceea ce priveste prezenta în trafic a unui numãr din ce în ce mai mare de motocicliste, dar si sã semnaleze industriei motociclismului interesul sporit al femeilor pentru alegerea acestui mijloc de deplasare – si totodatã stil de viatã – la nivel global. Circa 15.000 de motocicliste din peste 80 de tãri, printre care si România,  au aderat astfel la o viziune comunã: motociclismul ne uneste, motociclismul ne provoacã.

Stafeta WRWR a debutat la 27 februarie 2018 în Scotia si de atunci a traversat Marea Britanie – Franta – Portugalia – Spania – Italia – Slovenia – Croatia – Bosnia-Hetegovina – Muntenegru – Albania – Macedonia – Serbia – Ungaria – Slovacia – Polonia – Cehia – Austria – Liechtenstein – Elvetia – Germania – Luxemburg – Belgia – Olanda – Danemarca – Suedia – Norvegia – Finlanda – Estonia – Letonia – Lituania – Belarus…

Prin România si Bârlad, pentru prima datã!

În România, stafeta WRWR a cãlãtorit pe motociclete în perioada 31 Mai – 1 Iunie, sustinutã de Asociatia Femeilor Motocicliste, divizia din România a Women International Motorcycle Association (WIMA), o asociatie internationalã de femei motocicliste fondatã în anii ’50, prezentã în peste 30 de tãri si 6 continente.

Echipa românã de 25 de „gardieni” (motociclistele care strãbat tãrile si transmit mai departe stafeta), uneste femei din toatã tara care au îmbrãtisat aceastã provocare. Stafeta a fost predatã, la 1 iunie, echipei de motocicliste din Bulgaria si a luat calea Greciei, de unde va fi transmisã în Turcia.

Stafeta va trece prin tãrile din Orientul Mijlociu, Extremul Orient, Australia si Noua Zeelendã, Canada, Statele Unite, America de Sud, iar la sfârsitul anului va ajunge în Africa. Finalul evenimentului WRWR va fi marcat în ianuarie 2020 în Emiratele Arabe Unite. Pe durata traseului din România, stafeta purtatã de motociclistele românce a poposit în Bârlad pe 31 mai, femeile fiind cazate la Cabana Fabiani. Au fost întâmpinate de colegii lor, bãrbatii din Clubul Motocicilistilor, iar dupã ce au ajuns, au fãcut o conferintã de presã.

„Pentru noi, WRWR aduce mai multe bucurii: participãm si reprezentãm România la un eveniment international pe douã roti, ne împrietenim, colaborãm, deschidem „granitele” cãtre si dinspre vecinele noastre motocicliste – cu care vom si cãlãtori pe câteva sectiuni de drum – si purtãm stafeta împreunã. Cele 25 de românce motocicliste – <<gardieni>> ai stafetei – sunt membre ale diviziei WIMA din România si vor traversa tara împreunã cu ambasadoarea Ucrainei si reprezentante din Canada si Australia. Evenimentul poate fi privit ca o <<frãtie>> a fetelor pe douã roti din înteaga lume, promovând curajul, aventura, unitatea si pasiunea comunã pentru motociclete într-un eveniment fãrã precedent, motivant si inspirational în acelasi timp”. (Luiza Gojol – ambasador WRWR în România, membrã a WIMA România).

Politistii rutieri vasluieni le-au oferit protectie si câte o diplomã

Un gest extraordinar pentru femeile de pe motoare, care au sosit în judetul Vaslui venind dispre Suceava, a fost fãcut de Serviciul Rutier Vaslui din cadrul IPJ Vaslui. Poltistii, însotiti de comisarul sef George Sava, seful Serviciului Rutier Vaslui, le-au asteptat la intrarea în judet, dispre Bacãu, le-au însotit pânã la Bârlad asigurând cale liberã pentru ele, iar la conferinta de presã organizatã la Cabana Fabiani, cms. sef George Sava le-a oferit participantelor la Stafeta WRWR câte o diplomã de excelentã. De remarcat cã politistii rutieri s-au oferit sã le ajute pe fetele de pe motoare, pentru a nu întâmpina probleme în trafic la traversarea judetului. „Mã bucur cã ne-am întâlnit la acest eveniment si tin sã le felicit pe aceste femei pentru promovarea pe care o fac femeilor pe motociclete performante din întreaga lume. Ne-am oferit sã le fim alãturi pentru cã stim ce pot întâmpina în trafic, mai ales pe ploaie, si tin sã le oferim câte o diplomã de excelentã pentru ceea ce fac”, a spus cms.sef George Sava. Dupã conferinta de presã, cele 10 fete cãrora li s-au adãugat cele 6 din Bârlad, au fost invitate acasã la presedintele Clubului Motociclistilor din Bârlad, la un grãtar si la un party cu fasole si ciolan!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.