Sătenii din Tătărăni, răspunsuri expeditive în urma petiției privind medicul care a bătut asistenta!

URMĂRI… Sătenii din Tătărăni nu au glumit atunci când au făcut sondaj și petiții, prin care să scoată în evidență, mai cu seamă pentru a semnala autorităților, comportamentul medicului de familie din Tătărăni, Valentina Maniu. Cei care au trimis către diferite instituții plângerile lor, în care au povestit despre bătaia încasată de asistentă, dar și despre conduita medicului, au început să primească răspunsuri din partea celor care spun repede că acest caz nu e de competența lor, iar reclamanții sunt trimiși de la… “Ana la Caiafa”.

Bătaia din Cabinentul Medical din comuna Tătărăni, în urma căreia o asistentă s-a plâns că însăși doctorița de familie, Valerina Maniu, ar fi păruit-o, a ajuns la cunoștința autorităților din sistemul sanitar. Sătenii care și-au spus pe internet tot oful, anunțând că vor face petiții, pentru schimbarea medicului, chiar s-au ținut de cuvânt și au expediat plângerile ba pe la Casa de Asigurări de Sănătate, ba la ANMCS, dar până acum răspunsurile primite au înseamnat, pe scurt, faptul că nu e de competența lor, dacă medicul de familie se poartă necorespunzător cu pacienții sau chiar își mai bate asistenta. Mai binevoitori, totuși, cei de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, le-au dat câteva recomandări petiționarilor din Tătărăni, cărora le-a spus să se dreseze Colegiului Medicilor. De acolo însă se așteaptă răspunsul oficial.

Oamenii vor răspunsuri și măsuri concrete, dar știu că nu le vor primi

“Oamenii sunt îndreptățiți să se plângă, dacă un serviciu pentru care plătesc asigurare de sănătate nu este corespunzător. E chiar lăudabil faptul că inclusiv cei noi, din mediul rural, avem reacție și începem să ne cunoaștem drepturile, ca într-o societate civilizată. Problema este că aici intervine și o altă situație: corb la corb nu își va scoate ochii niciodată. Eu am fiica asistentă medicală și mai știu câte ceva din domeniul acesta. La Colegiul Medicilor noi cui ne-am adresat? Tot unor medici, da? Și crede cineva că doamna Maniu va fi sancționată de colegii ei medici? Nu există așa ceva. Au fost atât de multe cazuri de medici care nici nu dădeau pe la cabinetele medicale, dar orice reclamație s-a soldat cu…nimic. Apoi, să nu uităm că la nivelul județului Vaslui este o criză mare de medici de familie. Știu că sunt comune întregi în care nu există medic, ceea ce e mult mai grav, decât să fie unul care se poartă cum se poartă. Aceasta este situația. Cunosc cazul, v-am spus, am fiica asistentă medicală. Am fost la doamna doctor Maniu, dar am plecat. Știu că sunt oameni în comună cu care dânsa se înțelege foarte bine, dar sunt alții cu care se poartă mai deosebit. Dar un medic de familie trebuie să îi îngrijească pe toți, cu aceeași măsură. Nu să uite să vină la program, să răcnească la unii sau să sară la bătaie la asistentă. Nu mă bag mai mult în această problemă, căci unii vor crede că vreau eu să vină fiica mea la cabinet acolo, dar nu e așa. Sunt un cetățean care vreau să se facă dreptate. Dacă ești competent într-o profesie, rămâi, dacă nu, mergi mai departe. Așa e în străinătate, unde eu muncesc de ani de zile, ca să fac un trai civilizat familiei mele”, a spus una dintre persoanele din Tătărăni, care susține petiția care semnalează comportamentul medicului de familie din comună.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ