spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Sătul de justiția din România, Viorel Cușai, un brașovean originar din Berezeni, vrea să ceară azil politic în Rusia

- Advertisement -
NECAZ… Supãrarea a pornit dupã decesul pãrintilor si dezbaterea mostenirii. La finalul unui proces care a durat aproximativ 7 ani, judecãtorii dau o hotãrâre care nu poate fi pusã în aplicare.

INCREDIBIL… Scârbit de modul în care este fãcut actul de justitie în România, Viorel Cusai, un brasovean originar din comuna Berezeni, face o declaratie uimitoare. Bãrbatul sustine cã va cere azil politic în Rusia pentru cã aici primeazã doar goana dupã bani. Totul a pornit dupã decesul pãrintilor si dezbaterea mostenirii. La finalul unui proces care a durat aproximativ 7 ani, judecãtorii dau o hotãrâre care nu poate fi pusã în aplicare. Acest lucru este observat de cãtre un executor judecãtoresc care a refuzat sã punã în aplicare decizia instantei, motivat de faptul cã mostenirea este formatã doar din locuintã, dar fãrã terenul pe care aceasta este construitã. Dupã o perioadã de timp apare un nou executor judecãtoresc decis sã punã în aplicare hotãrârea, dar care demonstreazã cã nu cunoaste, cu exactitate, speta. „M-a sunat executorul sã îmi iau bunurile din imobil. Am discutat cu el si când i-am spus cã este vorba de trei locuinte si nu doar de una, s-a arãtat foarte surprins. Chiar si asa, a decis cã nu e problema lui dacã existã sau nu o gresealã în redactarea deciziei judecãtorilor si cã el, oricum, o va pune în aplicare”, spune Viorel Cusai.

Un bãrbat originar din Rânceni, comuna Berezeni, s-a fãcut foc si parã pe o hotãrâre a Tribunalului Vaslui, unde a ajuns împreunã cu fratii sãi, pentru împãrtirea unei mosteniri deloc de neglijat. Pãrintii lor decedati le-au lãsat trei case si aproape 8 hectare de pãmânt, crezând cã cei trei bãieti si o fatã se vor întelege frãteste. Dar, cum s-a fãcut pomana de 40 de zile, a pornit si scandalul pe avere. De aici si pânã la a lua calea instantelor de judecatã nu a mai fost decât un pas. Dacã pe fond instanta a decis ca pãmântul sã fie împãrtit în mod egal între ei, iar cele trei case sã revinã la doi dintre frati, urmând ca ceilalti doi sã primeascã o compensatie în bani, la Apelul de la Tribunalul Vaslui s-a produs o întorsãturã totalã, mai ales cã unul dintre frati a si decedat, iar în locul sãu a venit la mostenire sotia cu cei patru copii. Tribunalul Vaslui a dispus ca cele trei case sã revinã în principal vãduvei si copiilor rãmasi fãrã tatã. „Eu cred cã instanta de la Tribunalul Vaslui s-a înduiosat când a vãzut cei patru copii fãrã tatã si le-a dat tot lor, iar noi am rãmas fãrã aproape nimic. Dar nu aceasta este problema. Eu locuiesc în Brasov si nu voiam decât sã pot veni, atunci când mi se face dor, la casa pãrinteascã si la locurile unde m-am nãscut. Numai cã mi se refuzã inclusiv acest lucru. Plus cã nu înteleg de ce asemenea întorsãturã de la o instantã la alta. Noi ne întelesesem inclusiv sã plãtim diferenta în bani, astfel ca toatã lumea sã fie multumitã. Ceva s-a întâmplat între timp si am ajuns aici. Am luat legãtura si cu un executor judecãtoresc dar, dupã ce a citit actele, acesta ne-a spus cã existã o problemã în decizia Tribunalului Vaslui, în sensul cã am primit mostenirea locuinta, dar fãrã pãmântul de sub ea si el nu poate pune în aplicare o asemenea hotãrâre gresitã. Dupã o perioadã de timp, am primit o nouã scrisoare, de la un alt executor judecãtoresc. Am încercat sã discut si cu acesta aceeasi problemã dar nu i-a pãsat. Mai mult, când i-am spus cã este vorba de trei locuinte si nu de una singurã s-a arãtat surprins pentru cã el stia doar de una singurã. Într-un final, a rãspuns cã nu e treaba lui asta si cã el va pune, oricum, în aplicare, hotãrârea rãmasã definitivã, gresitã sau nu”, spune Viorel Cusai.

Viorel Cusai vrea azil politic în Rusia

Sãtul de tot ceea ce a trãit în ultimii ani si de modul în care justitiabilii din România împart dreptatea, Viorel Cusai spune cã abia asteaptã ca toatã aceastã poveste sã se termine si sã pãrãseascã tara. „Voi merge sã cer azil politic în Rusia, poate cã acolo va fi înteles. Cred cã asta se si urmãreste în tara noastrã. Sã ne distrugã pe toti si sã ne transforme în sclavi, prietenii nostri americani. Pe ei i-au asteptat, ani de zile, bunicii si strãbunicii nostri, dar degeaba. Au venit acum doar sã ne distrugã. Inclusiv cu decizia aceasta a instantei si cu problemele iscate de modul în care a fost redactatã decizia. Stiu cã fratele meu asteaptã, cu nerãbdare, sã intre în posesie si sã vândã în speranta cã îsi va tine femeia alãturi, mai ales cã l-a amenintat cã-l va pãrãsi pentru un bãrbat mult mai tânãr ca el. Asa cum am mai spus, mie nu îmi trebuie nimic. Vreau doar sã pot veni, din când în când, la casa pãrintilor mei si sã îmi vãd meleagurile natale», mai spune Viorel Cusai.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

    • crezi ca nu i se aproba ?
      dar prima data va trebui sa facă un stagiu militar pe front, sa-si dovedească patriotismul
      Ăștia fix unde nu trebuie își caută dreptatea, le pute sa se duca in instanțele europene, e mai ok la ruși, du-te tata si experimentează 😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.