Scade vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru mineri. Iohannis a promulgat legea

Condiţia obligatorie pentru încadrarea în această lege este să existe un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani, realizat în aceste activităţi.

Scade vârsta de pensionare. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind aprobarea OUG 10/2020 prin care se reduce cu 20 de ani vârsta standard de pensionare pentru anumite categorii de persoane care au lucrat în subteran.

Se instituie, astfel, dreptul de pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 20 de ani, pentru persoanele care au desfăşurat activităţi miniere în subteran cel puţin 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă, în domeniul prospecţiunii, explorării, dezvoltării, exploatării, preparării/sau prelucrării, concentrării, conservării şi închiderii minelor, din cadrul unităţilor de prospecţiuni şi explorări geologice, dacă au un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani, realizat în aceste activităţi. …https://www.romaniatv.net/scade-varsta-de-pensionare-cu-20-de-ani-pentru-mineri-iohannis-a-promulgat-legea_5346903.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ