Scandal, contre și replici acide: mărul discordiei, consilierii chiulangii! (VIDEO)

CIRC ….Social-democrații nu pierd nicio ocazie de a-i ațâța pe consilierii din opoziție. La ultima ședință a avut loc o nouă dispută între aceștia și consilierii din opoziție.

DIVERGENȚE… Se încing spiritele în Consiliul Local Vaslui. Reuniți în ședință extraordinară pentru a vota două proiecte de hotărâre, consilierii s-au certat pe un subiect care nu avea nicio legătură cu acestea. Totul a pornit după ce consilierul Alexandru Barbu a cerut să poată vota și în locul colegului său Ioan Mancaș, care nu se putea conecta la platforma ce găzduia ședința online. Acesta și-a motivat cererea prin faptul că, la ședința trecută, un alt consilier local a votat în locul reprezentatului USR PLUS – Vasile Filipescu. “Vom ajunge la un moment dat să fie prezent un singur consilier dintr-un grup și să spună <eu sunt mandatat de toți ceilalți 10 sau 8-9, ceea ce nu e normal”, a spus consilierul PNL, Valentin Dragomir în cadrul ședinței. “Eu înțeleg că domnul Dragomir are o părere proastă despre noi, dar chiar și despre colegii săi? Așa vă considerați, domnule Dragomir, colegii de alianță, că-s chiulangii?”, a răspuns Alexandru Barbu. Enervat de replica social-democratului, Dragomir i-a transmis să își vadă de treburile lui: “M-am săturat de nesimțirea dumitale”. “Domnule Dragomir, nu mă repeziți, că nu mă speriați”, i-a replicat Barbu.

Motivul reunirii în ședință extraordinară a consilierilor a fost reprezentat de includerea în programul provizoriu de investiții 2021 a unui obiectiv: “Servicii de consultanță pentru proiectul – Adaptare mediu RO Vaslui”. “Introducerea obiectivului are ca scop elaborarea Planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Vaslui pentru evaluarea gradului de adaptare a măsurilor ca soluții locale care generează beneficii locale pentru pregătirea municipiului pentru impacturile viitoare, precum și modul în care măsurilor pot fi implementate”, se precizează în Raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre. Cel de-al doilea proiect a fost aprobarea organizării procedurii de selecție a administratorului SC Locativa SRL, care presupunea, totodată, și prelungirea mandatului actualului director până la momentul în care, în locul său, va fi desemnată o altă persoană.

“Atât timp cât s-a putut la dvs, de ce nu s-ar putea și la noi? E vorba de o chestiune morală”

Pentru că social-democrații nu pierd nicio ocazie de a-i ațâța pe consilierii din opoziție, ieri a avut loc o nouă dispută între aceștia și consilierii din opoziție. “S-a procedat la ședința anterioară la următoarea manieră de vot: în condițiile în care unul dintre colegi avea probleme tehnice sau nu se putea conecta, s-a decis mandatarea unui alt coleg din formațiunea sa politică pentru a transmite votul către plen. Așa se va întâmpla, cu acceptul dvs, și astăzi, pentru că am vorbit cu domnul consilier Mancaș mai devreme și m-a mandatat să votez pentru domnia sa”, a spus consilierul Barbu. Vasile Filipescu a explicat, însă, că situația de acum este diferită față de cea de la ședința trecută prin simplul fapt că el a fost prezent la începutul ședinței, iar apoi au intervenit anumite probleme de conexiune: “Cazul meu este diferit. La ședința trecută, eu am avut probleme cu conexiunea, am votat, lucru pe care cred că l-a observat toată lumea, am depus toate eforturile pentru a ajunge la ședință, iar în cele din urmă am ajuns la Primărie”, a explicat consilierul USR PLUS. “E ciudat această dublă măsură, domnule Filipescu, pentru că taman în cazul dvs, la ședința trecută, din cauza unor probleme de conexiune, un coleg a votat în numele dvs. Avem noi acum posibilitatea să cuantificăm problemele de conexiune sau imposibilitatea unui coleg de a vota? Atât timp cât s-a putut la dvs, de ce nu s-ar putea și la noi? E vorba de o chestiune morală”, a întrebat consilierul Alexandru Barbu.

Secretarul primăriei: “Eu vă dau un sfat al bătrânilor.«Când cineva vrea să facă ceva, găsește mijloace.Când nu vrea să facă…»”

Secretarul Primăriei Vaslui le-a recomandat consilierilor să voteze dacă sunt de acord cu votul prin mandat pentru consilierul Ioan Mancaș, explicând că, în cazul unui rezultat pozitiv, o astfel de prevedere va putea fi inclusă în Regulamentul de funcționare și organizare a Consiliului Local. De asemenea, acesta a explicat că nu se pune problema ca, la un moment dat, să fie prezent doar un reprezentant dintr-o formațiune politică, care să spună că e mandatat de colegii săi din partid să voteze în locul lor: “în momentul în care nu se îndeplinește numărul minim de consilieri prezenți, ședința nu este statutară, nu mai vorbim de faptul că nu va mai fi majoritate absolută sau calificată. Eu vă dau un sfat al bătrânilor, că era și o vorbă: <când cineva vrea să facă ceva, găsește mijloace. Când nu vrea să facă ceva, găsește scuze și argumente pro sau contra>. Nu are nicio importanță și nicio relevanță în cadrul acestor trei proiecte, ca și număr sau ca și vot (n.r. prezența sau absența consilierului Mancaș). Eu vă propun să fie astăzi o premieră care va fi prevăzută ulterior în Regulamentul de funcționare și organizare a Consiliului Local”, a spus secretarul Primăriei Vaslui, jrs. Eduard Lăcătușu.Propunerea de vot prin mandat pentru consilierul Ioan Mancaș nu a fost votată nici măcar de toți colegii săi de partid (doar 4 voturi “pentru” din 10), unii preferând să se abțină, probabil și pentru că un vot “pro” nu ar fi schimbat cu nimic situația. Viceprimarul Lucian Braniște a refuzat să participe la vot, motivându-și astfel alegerea: “nu vreau să particip la mascarada domnului Barbu, cu scuzele de rigoare că folosesc acest cuvânt. Haideți să nu cădem în capcana lui de a discredita acest Consiliu Local. Nu putem veni cu amendamente la regulament, așa, fabulistice…Cum îi cad domnului Mancaș ideile pe Facebook. Haideți să revenim la normal, nu stăm să analizăm acum părerile domnului Barbu, care se plictisește”.
4 COMENTARII

  1. CIRC ….Social-democrații nu pierd nicio ocazie de a-i ațâța pe consilierii din opoziție. La ultima ședință a avut loc o nouă dispută între aceștia și consilierii din opoziție.
    Ati ramas in urma cu politica locala, socilal democratii sunt in opozitie si liberalii – plus- useristii, sunt la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ