0.5 C
Vaslui
06-dec.-2022

Scandal cu bani publici la CJ: consilierii PNL sar la beregata lui Buzatu!

- Advertisement -

NEMULTUMIRI… Liberalii fac scandal cu repartizãrile bugetare si cer conducerii executive a CJ Vaslui sã se gândeascã la faptul cã si în comunele conduse de primari PNL locuiesc cetãteni ai acestui judet. Conform datelor oferite, ieri, de cãtre consilierul judetean liberal Gheorghe Veziteu, în cele trei rectificãri bugetare pentru primãrii, supuse dezbaterii în Consiliul Judetean, primãriile conduse de liberali au primit doar 2 milioane de lei, din cele aproape 21 milioane lei alocate unitãtilor administrativ-teritoriale, adicã doar 10% din impozitul pe venit împãrtit de seful judetului, Dumitru Buzatu. „Este un dicton care spune cã „A gresi este omeneste, dar a persevera este diabolic”. Asta am vãzut la ultima sedintã de Consiliu Judetean, sãptãmâna trecutã, când PSD a arãtat din nou acea suficientã cu care ne-a obisnuit, acea stare specificã partidului aflat dintotdeauna la putere, o anumitã arogantã pesedistã. Practic, conducerea PSD a Consiliului Judetean Vaslui a arãtat cã nu poate întelege democratia, pentru simplul fapt cã, la nivel judetean, nu a trecut niciodatã prin opozitie”, a sustinut consilierul PNL.

„PSD, ingnorând avertismentul primit de la români la ultimele alegeri, încã nu poate concepe cã toti cetãtenii acestui judet au dreptul sã beneficieze de fondurile alocate judetului nostru prin lege: comunele cu primari PNL au primit de la forul „rãspunzãtor” cu echilibrarea bugetarã doar 2,086 milioane lei, din totalul de 20,895 milioane lei, reprezentând 10% din fondurile din impozitul pe venit alocate pânã în prezent. Cu mare greutate am reusit sã obtinem acesti bani pentru primãriile conduse de primari PNL, dupã ce noi, consilierii judeteni liberali, am dus o acerbã luptã politicã cu conducerea Consiliului Judetean. Probabil cã, dacã nu am fi intervenit, situatia ar fi fost de-a dreptul dramaticã, PSD de la Vaslui neavând niciun fel de retinere în a administra banul public dupã bunul sãu plac. Noi credem cã, speriat de directia votului popular, PSD încearcã sã salveze pentru sine ceea ce mai poate fi salvat, înainte sã piardã cârma judetului, împãrtind cu precãdere fondurile disponibile doar primarilor sãi”, sustine consilierul judetean PNL. Veziteu nu a ezitat sã avertizeze partidul care este la cârma judetului cã, la alegerile europarlamentare, „în cele trei municipii si douã orase, PSD-ul a fost depãsit de opozitie, iar acum încearcã cu disperare sã stimuleze financiar atât primarii sãi, cât si pe cei ai opozitiei, pe cei din Opozitie încercând din rãsputeri sã-i facã sã vinã cu mâna întinsã la Consiliul Judetean, dupã fonduri”.

„Vasluienii nu pot fi discriminati, functie de culoarea politicã a primarului, asta nu întelege Dumitru Buzatu”

„Nu poti sã dai unei comune PSD sume uriase, 1 milion de lei, iar altor comune, de la Opozitie, njciun leu, câtã vreme judetul Vaslui a primit aceastã sumã de la Guvern, fãrã niciun fel de discrimare. Si atunci, de ce primarii din judetul Vaslui sunt discriminati pe criterii politice? La trei sedinte de Consiliu Judetean am vãzut alocãri doar primãriilor PSD, pentru aceleasi obiective pe care le au în derulare si primarii nostri, de la PNL, dar pentru care nu li se alocã niciun leu”, mai constatã Gheorghe Veziteu. „Tin minte cã, în urmã cu douã sãptãmâni de zile, Dumitru Buzatu spunea despre dl. Klaus Iohannis cã vrea sã devinã un baron al României. Se pare cã el uitã cã este deja un baron al judetului Vaslui. Sau, poate cã vrea sã fie un baron mai mare, se aude prin PSD cã un baron dintr-un judet sãrac ar dori sã devinã un astfel de baron national… La ultima rectificare bugetarã de la Consiliul Judetean, dl. Buzatu a încercat sã-i mai îmbuneze pe primarii nemultumiti atât de conducerea de la Vaslui, cât si de cea centralã. Presedintele Consiliului Judetean nu întelege cã în comunele conduse de primari PNL sunt tot cetãteni ai judetului nostru, nu poti sã-i discriminezi pe vasluieni, functie de culoarea politicã a primarului. Colegii mei au venit la Consiliul Judetean cu opt amendamente bine documentate, cu cereri din partea primarilor PNL, pentru investitii în comunele liberale, însã dl. Buzatu a preferat sã blocheze totul si sã dea doar la primarii sãi. Cred cã actualul presedinte al Consiliului Judetean sperã sã-i mai pãcãleascã încã o datã pe locuitorii judetului Vaslui, anul viitor, însã s-ar putea sã aibã parte de o surprizã”, a completat presedintele PNL Vaslui, Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.