26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Scandal după lucrările la modernizarea iluminatului Grădinii Publice: bârlădenii vor brazii tăiați înapoi! (FOTO, VIDEO)

GREU CU SCHIMBĂRILE… De două luni, în Grădina Publică din Bârlad se execută lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public. Conform contractului, investiția, care are o valoare de circa 500.000 lei cu TVA, prevede înlocuirea a 37 de stâlpi de iluminat cu 89 de aparate de iluminat de diferite puteri. Termenul de execuție este de patru luni, cel de garanție de 60 de luni, iar finanțarea proiectului este asigurată de la bugetul local. Numai că, unii bârlădeni, contribuabili și ei, nu sunt mulțumiți că lucrările de modernizare au început cu “stângul” din punctul lor de vedere. Sunt supărați că au fost tăiați brazii și tufele de tuia, de pe Aleea George Enescu și întreabă dacă lucrările de tăiere a brazilor care cresc de 30 de ani pe alee, au aviz de la mediu.

Pe adresa redacției noastre a sosit ieri o solicitare din partea mai multor bârlădeni, contribuabili corecți, prin care ne solicită să le facem publice nemulțumirile. “Ați putea, vă rugăm, să faceți un articol sau să îl întrebați pe domnul primar Boroș, de ce a tăiat toți brazii de pe aleea George Enescu din Grădina Publică?? Pur și simplu este bătaie de joc să tai așa copaci sănătoși. Zeci de brazi plantați acum zeci de ani, sănătoși și frumoși. A ras tot până la Teatrul de Vară, <<marele>> nostru primar. Brazi de 4 metri și cultivați de 30 ani. Oare de la mediu a avut acord să facă așa ravagii?”, se întreabă bârlădenii nemulțumiți.

Primarul bârlădean spune că sunt avizele necesare!

„În completarea lucrărilor pe care le-am făcut în Grădină, și mă refer aici la montajul unui sistem de irigație modern, înlocuirea băncilor și coșurilor de pe alei și altele, se execută și lucrările de modernizare a sistemului de iluminat. Cel vechi era mai mult decât depășit și trebuia să intervenim, mai ales în perspectiva demarării unui alt proiect ambițios, care prevede lucrări de reabilitare pe o suprafață foarte mare din Grădină. Este o oază de verdeață la care bârlădenii țin foarte mult și care merită toată atenția noastră. Desigur că avem toate avizele, inclusiv cel de la mediu, iar brazii tăiați erau deja putrezi, rădăcinile erau crescute peste locul unde trebuie pus iluminatul și sistemul modern de irigat. Au fost însă recuperate o parte din brazii și tufele de tuia, care vor fi replantate. Acum, asta este, lucrarea merge înainte”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Da faci distrugand bagami-as p*la-n creierii mati de sclav. In Anglia daca face un bloc protejeaza intai arborii pe urma vad ei ce fac… sa ma c*c in gura lui de bou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here