spot_imgspot_img
13.3 C
Vaslui
26-apr.-2024

Scandal imens la o școală din Vaslui: un avocat este cercetat penal după ce ar fi bătut un elev de față cu dirigintele

- Advertisement -
NEÎNȚELEGERI… Scandalul, care mocnește de aproape patru ani de zile, ar fi pornit de la atitudinea pe care băiatul avocatului o are la școală.

BULLYING, LA NIVEL DE ARTĂ… Un cunoscut avocat din municipiul Vaslui este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe după ce zilele trecute a fost implicat într-o altercație fizică în fața școlii unde învață fiul lui. Bărbatul ar fi lovit cu pumnii și picioarele un elev de clasa a VIII-a chiar de față cu dirigintele acestuia, iar bătaia a fost înregistrată video. Scandalul, care mocnește de aproape patru ani de zile, ar fi pornit de la atitudinea pe care băiatul avocatului o are la școală, majoritatea colegilor declarând că este o persoană care se laudă excesiv cu hainele scumpe și încălțămintea de ultimă fiță pe care le poartă. Mai mult, fiind un copil de bani gata, care își face vacanțele în tot felul de țări exotice, juniorul avocatului ar fi râs în repetate rânduri de unii colegi de clasă, pe care îi consideră “prea săraci” pentru a-și putea permite și ei vacanțe ca ale lui. Acest comportament a făcut ca în clasa respectivă să se formeze două tabere: pe de o parte avocatul cu soția și copilul lor, de cealaltă parte restul copiilor împreună cu părinții lor. În toți acești ani s-au organizat zeci de ședințe, au avut loc sute de conversații pe grupul de whatsapp al clasei, însă până în prezent nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Majoritatea părinților de la clasă și inclusiv cadrele didactice spun că băiatul ar avea, cu siguranță, un alt comportament dacă părinții lui s-ar implica mai mult în dezvoltarea emoțională a copilului și l-ar îndemna să fie mai mult prietenos și mai puțin lăudăros și arogant. Problema gravă la această clasă este că nimeni nu pare dispus să facă nici cel mai mic pas spre restabilirea relațiilor de prietenie pentru că, între timp, ceilalți colegi au făcut front comun împotriva lui și îl pedepsesc cu fiecare ocazie ivită, ori aruncându-i caietele și manualele la gunoi, ori murdărindu-l cu cerneală, ori tachinându-l prin tot felul de joculețe prostești. Din cauza stresului la care este supus aproape zilnic, băiatul avocatului a fost luat cu salvarea de la școală, miercurea trecută, și dus la spital, după ce sângele i-a țâșnit pe gură și nas. Intervențiile polițiștilor și echipajelor medicale nu au avut loc într-o școală dintr-un cătun uitat de lume, ci chiar în buricul târgului, într-una dintre cele mai bune unități de învățământ din municipiul Vaslui, într-o clasă în care elevii provin din familii din înalta societate, cu părinți angajați prin primării, Prefectură, Jandarmerie sau Poliție. Un bullying dus la nivel de artă, care, iată, zilele trecute a culminat cu o bătaie în fața unității de învățământ și inclusiv cu plângeri penale la poliție.

Un incident deosebit de grav care reflectă cât de mult contribuie părinții în răspândirea fenomenul de bullying în rândul elevilor a avut loc, în urmă cu o săptămână și jumătate, în fața Școlii nr. 6 din Vaslui, acolo unde un elev de clasa a VIII-a ar fi fost bătut cu pumnii și picioarele de un bărbat, avocat de profesie. Agresorul își aștepta băiatul să iasă de la ore, însă prima dată a dat ochii cu unul dintre colegii acestuia de clasă, cu care ar fi avut un conflict mai vechi. Copilul ar fi încercat să fugă, însă avocatul i-ar fi pus piedică, apoi a început să-l lovească chiar sub ochii îngroziți ai celorlalți elevi. La câțiva metri distanță de locul faptei se afla și dirigintele elevului, care a intervenit și i-a despărțit, apoi i-a dus pe cei doi în școală, unde a fost chemată și conducerea unității de învățământ. Directorul adjunct al școlii a confirmat incidentul, afirmând că bătaia a fost înregistrată de camerele de supraveghere. “Într-adevăr, în fața unității noastre de învățământ a avut loc un eveniment mai puțin plăcut, în care a fost implicat un elev și tatăl unui coleg al acestuia. Dirigintele se afla în apropiere și a intervenit. Din câte am înțeles, acest conflict este mai vechi, de câțiva ani de zile, iar totul ar fi pornit din cauza unor neînțelegeri între elevi. Unii copii din clasa respectivă au reclamat faptul că sunt provocați de copilul bărbatului implicat în bătaie. Din ce am înțeles, un alt elev din clasa respectivă s-a transferat la altă școală din cauza atitudinii acestui copil. Imediat după incident, noi am organizat o ședință de consiliere la care au participat toți cei implicați. Am stat de vorbă cu părinții, cu elevii, le-am explicat că noi nu tolerăm astfel de comportamente. Consider că tot ce a ținut de unitatea noastră de învățământ a fost făcut, știu că este în desfășurare și o anchetă a poliției. Așteptăm rezultatul ei să vedem dacă se impune să luăm și alte măsuri”, a declarat directorul adjunct al școlii.

“Unde am fost eu, voi nu o să mergeți niciodată”

Pe surse am aflat că sămânța scandalului a fost sădită încă de când copiii erau în clasa a V-a, iar toate neînțelegerile au pornit de la fiul avocatului, care are o atitudine mai mult decât arogantă față de colegii lui. Aceștia spun că a fost o perioadă când copilul avocatului se lăuda aproape zilnic cu statutul său social, cu hainele scumpe pe care poartă și cu încălțămintea de fițe. Puștiul nu s-a oprit doar cu lauda de sine, ci a început să și jignească, spunându-le unor colegi că sunt prea săraci pentru a face parte din cercul lui de prieteni. “Ne-a zis că el a fost în vacanță în străinătate, iar noi nu vom ajunge niciodată acolo pentru că nu ne permitem, nu avem banii familiei lui. Se laudă că e mai deștept decât noi, se laudă cu adidașii, cu hainele pe care le poartă. În timp, atitudinea asta a lui l-a exclus din grupul nostru. Azi, aproape că nu se mai înțelege cu nimeni din clasă și nu din vina noastră”, ne-au declarat câțiva dintre elevii de la clasă.

Jigniri grosolane și pe grupul de WhatsApp al părinților

În încercarea de a îngropa, odată pentru totdeauna, securea războiului, pe 26 septembrie, la patru zile după bătaia din fața școlii, dirigintele clasei a organizat o ședință cu părinții. S-au purtat discuții pe cât de lungi pe atât de aprinse, fără niciun rezultat pozitiv. Se pare că între familia avocatului și ceilalți părinți nu mai există cale de împăcare, aceștia fiind nevoiți să se mai suporte unii pe alții până la finalul anului școlar, când cei mici vor da examenul și o va lua fiecare pe calea lui. Iată ce ne-a declarat unul dintre acești părinți. “Cu siguranță atitudinea acestui copil îi este transmisă de acasă, pentru că și tatăl lui are același comportament. Ne-a jignit de atâtea ori pe grupul de WhatsApp, inclusiv pe domnul diriginte, ne-a amenințat, ne-a luat în râs. Am ajuns să ne rugăm ca în clasa a IX-a copiii noștri să nu aibă “norocul” să pice din nou în clasă cu acest băiat. El poate greșește nerealizând asta, însă când ești exclus din grup începi să-ți pui niște întrebări, să conștientizezi că e ceva în neregulă la tine.”

Terorizat la rândul lui

Din păcate, colegii băiatului, și ei copii de bani gata, nu s-au limitat doar la a-l exclude din grupul lor, ci au început să răspundă provocărilor de o manieră care ar trebui să îngrijoreze cadrele didactice. Potrivit surselor noastre, într-o zi, aceștia au cumpărat zeci de jeleuri care aveau formă de găină, pe care le-au aruncat în colegul lor, făcându-l chicken (n.r. fricos). În alte zile, acesta și-a găsit caietele și manualele aruncate la gunoi, iar de multe ori a fost amenințat cu bătaia sau chiar lovit. Din cauza acestui stres la care este supus în mod constant, miercurea trecută băiatul avocatului a avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce se afla la ore, copilului i-a țâșnit sângele pe nas și pe gură, fiind transportat de urgență la Unitatea Primiri-Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vaslui.

“Să te lauzi cu hainele sau cu adidașii nu e contravenție, nici infracțiune”

Potrivit lui Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, în urma incidentului din fața școlii, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. “La data de 22 septembrie 2022, ora 16:20, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat din Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeași zi, la ora 15.15, fiul său minor, în vârstă de 14 ani, ar fi fost agresat în vecinătatea unității de învățământ pe care o frecventează. Cu ocazia cercetării a fost indicat și un prezumtiv autor, tatăl unui coleg. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi dispuse măsurile legale” a precizat reprezentantul IPJ Vaslui. Pentru a-i oferi dreptul la replică, l-am contactat și pe avocatul implicat în acel incident, care nu a negat că în ziua respectivă s-a aflat în fața școlii, însă nu pentru a bate pe cineva, ci pentru a-și aștepta copilul să iasă de la ore. “Nu am bătut pe nimeni. Înainte de toate, trebuie să vă spun că eu, în ziua respectivă, m-am dus să-mi iau copilul de la școală pentru că el, de vreo patru ani de zile, este victima acestui fenomen de bullying și nimeni nu ia nicio măsură. Din cauza acestui bullying, miercuri (n.r. 28 septembrie) l-am luat cu salvarea de la școală și l-am dus la spital, după ce i-a dat sângele pe nas și pe gură. În legătură cu ce s-a întâmplat în fața școlii, acel băiat a dat să fugă, s-a împiedicat și a căzut. Eu nu am bătut pe nimeni. Eu nu bat copii. Ca să fie consemnată agresiunea fizică, trebuia să sune la 112, să cheme poliția, dacă băiatul era bătut trebuia să se solicite sprijinul unui echipaj medical, măcar ca să se poată constata urmele violenței. Așa ceva nu s-a întâmplat. Trebuie însă avut în vedere că băiatul care pretinde că l-am bătut face parte din acel grup care practică bullying-ul împotriva copilului meu. Anul trecut a sărit la bătaie inclusiv la dirigintele de la clasă, a avut și nota scăzută la purtare. Eu nu sunt un tată agresor, doar îmi apăr copilul. Timp de patru ani nimeni nu a făcut nimic. M-am plâns la diriginte, m-am plâns la director, m-am plâns la părinții acelor copii, nimeni nu a luat nicio măsură, iar băiatul meu este agresat încontinuu, din toate punctele de vedere. Le-am spus părinților și la ședința de luni, nu vreau altceva decât să-mi fie lăsat copilul în pace. Are examen anul acesta, vreau să se concentreze la carte, nu la altceva. Băiatul meu este un copil olimpic, are medii mari, spre deosebire de celălalt băiat, așa-zis agresat. Înțeleg că nu le convine că se laudă cu hainele și adidașii pe care le poartă, dar de când e rău să te lauzi la școală că ai adidași sau haine de firmă? Fiecare părinte își iubește copilul și îi cumpără haine și încălțăminte de cât îl ține buzunarul. Asta înseamnă că dacă copilul meu se laudă cu adidașii pe care îi poartă trebuie să fie victima unui bullying? Și noi ne-am lăudat când eram mici și în continuare ne lăudăm atunci când ne cumpărăm o mașină nouă sau când ne mutăm într-o casă mai mare și mai frumoasă. Eu am un singur copil, nu cred că fac ceva rău dacă încerc să-i ofer o viață mai bună, cu atât mai mult cu cât este un elev olimpic. În plus, în clasa respectivă nu e niciun elev necăjit, să spui că s-ar putea simți ofensat. Toți colegii băiatului meu au părinții la bănci, prin poliție, pe la Jandarmerie, pe la Prefectură, e o clasă bună, de copii cu condiție materială bună. Să te lauzi cu hainele pe care le ai nu e nici contravenție, nici infracțiune”, ne-a declarat avocatul cercetat de oamenii legii.

“Chiar dacă stai la Moara Grecilor, comportă-te ca la oraș“

Acuzat că este prea arogant și că transmite această aroganță și fiului său, avocatul nu se află la primul conflict cu ceilalți părinți. În trecut, acesta i-ar fi reamintit unei mămici că stă la Moara Grecilor, într-o casă cu cearceafurile puse în geam. Bărbatul a explicat și acest episod. “În legătură cu Moara Grecilor, este adevărat că am avut o discuție cu una dintre mămici, după ce, în ziua respectivă, băiatului meu i-au fost aruncate toate cărțile și caietele la gunoi. Nevasta mea l-a sunat pe diriginte, iar el a chemat-o la școală, să discute față în față cu eleva care a făcut asta. Acea fată, dacă vă vine să credeți sau nu, s-a luat de nevastă-mea de față cu dirigintele și de față cu maică-sa. Eu asta i-am spus acelei femei, chiar dacă stă la Moara Grecilor să se poarte ca la oraș, nu ca la țară. M-am enervat și eu după ce am auzit că o copilă de 14-15 ani i-a spus tot felul de cuvinte urâte soției mele. Dacă cei de la școală permit copiilor să-i calce în picioare, eu nu permit nimănui acest lucru. Din ce cauză? În primul rând am păr alb în cap, în al doilea rând am studii mai mult decât toți aceștia la un loc. Eu nu fur bani. Poate dacă am ajuns să ofer copilului meu niște condiții mai bune de viață fac niște eforturi. Să-l văd în fiecare zi ba cu geaca ruptă, ba cu blugii zgâriați, ba cu stiloul rupt, nu e prea plăcut. Ce fac de acum, cumpăr haine în fiecare zi doar pentru că unii nu știu să-și educe copiii? Întrebați dirigintele de ce nu a luat nicio măsură până acum, întrebați directorul de ce nu a luat nicio măsură, deși le-am spus de atâtea ori că este o problemă la clasă. Nimeni nu ia măsuri, copilul meu vine aproape zilnic plângând acasă și eu să stau să mă uit la el? În ziua când a avut loc așa-zisul conflict, acel băiat îl urmărea pe al meu și i-a spus la un moment dat că dacă vin eu la școală nu îi este frică de mine, că mă lovește cu ghipsul pe care îl avea la mână. Asta i-am și zis când l-am văzut: <<uite că am venit, hai dă>>. După ce i-am spus acelui copil să dea în mine, așa cum se lăuda, a făcut un pas în spate, apoi a încercat să fugă pe lângă mine. În acel moment s-a împiedicat și a căzut, iar asta a fost toată bătaia. Dacă îi dădeam un pumn sau o palmă, nu știu ce s-ar fi întâmplat. Am fost în acea zi la școală să-mi iau copilul pentru că atunci când îl las să vină singur acasă, aruncă ăștia cu pietre după el. Aceiași copii mi-au aruncat cu pietre în geam și tot eu sunt cel rău. Această situație este de patru ani, nu de ieri-azi, și nimeni nu face nimic. E de vină copilul meu, că se laudă? Dar el nu dă cu pumnul, nu se bate, nu sparge geamuri cu pietrele, nu se ia de lume pe stradă. Copilul meu își vede de carte. El are medii de peste 9.5 în toții anii de școală. I-am spus, <<dragul tatii, eu ce am avut de dovedit, am dovedit, bine sau rău, acum e rândul tău>>. Dar lumea, eu având un singur copil, mă va judeca în funcție de ce va ajunge el în viață. De asta eu am să-mi apăr băiatul până în pânzele albe.”

“Ai lor, niște târâie-brâu, al meu, olimpic”

Întrebat și despre elevul care s-a transferat la altă școală din cauza fiului său, avocatul a oferit o explicație halucinantă. “A plecat băiatul ăla, care, într-adevăr, era bun la învățătură, iar acum nu mai au ceilalți de la cine să copie temele. Cum să nu fie supărați? Până acum s-a pus problema că mediile din V-VIII contează, iar ai lor erau niște târâie-brâu, iar al meu învăța. Le-am și spus părinților că ei se păcălesc singuri, încurajând frauda. Ei plângeau după acel băiat că dădea clasei să copie temele. Așa au păcălit unii profesori, dar când vor ajunge în clasa a VIII-a în fața examenelor, vor da foaia goală și tot note de doi și trei vor lua. De asta au ce au ei cu mine, nu din cauza adidașilor pe care îi poartă copilul meu. Hainele și adidații sunt doar un pretext. Dacă vorbim de starea materială, să știți că sunt alți colegi cărora părinții le cumpără lucruri mai scumpe. Are coleg cu telefon de două ori mai scump ca al lui. Taică-su e mare patron”, a mai afirmat avocatul.

Frustrările părinților, descărcate prin intermediul copiilor

Bullying-ul reprezintă un act de violență, fizică, verbală și psihică, iar școala este mediul propice pentru descărcarea de frustrări, pentru că aici copilul își poate manifesta lupta pentru putere. Sunt însă și școli unde această luptă pentru putere se duce între părinți, mai ales dacă vorbim de persoane înstărite, mari afaceriști sau înalți funcționari publici. Fiecare încearcă să-și arate avuția prin intermediul copiilor, pe care îi îmbracă cu cele mai scumpe haine, îi poartă prin cele mai exotice vacanțe sau îi dotează cu cele mai noi telefoane apărute pe piață. Când formezi clase exclusiv cu copii care provin din astfel de familii, această luptă a orgoliilor e aproape inevitabilă. Din păcate, de cele mai multe ori, singurele victime ale acestui război, pe cât de inutil pe atât de prostesc, sunt cei mici, transformați, fără voia lor, în simple unelte chiar de proprii părinți.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

  1. Văd cum multe persoane își dau cu părerea în comentarii, fără să fie implicați în această situație. Sunt elev din clasa din care fac parte toți copiii menționați în acest articol (și altele din păcate…) iar situația nu se rezolvă atât de ușor pe cât credeți dumneavoastră… Nu puteți să înțelegeți exact situația având în vedere că voi nu veniți în fiecare zi (aprox.) la școală cu teama că dacă îi spui ceva copilului respectiv (nu mă refer la nimic rău sau la “bullying”, ci doar o întrebare ce poate lui i se pare ofensivă) o să ajungi să fii agresat fizic sau verbal de familia acestuia. În acești ani de școală nu am avut nicio problemă cu respectivul dar s-a ajuns prea departe!!!!

  2. Hai mai…lasati o balta! Copiii se cearta, se împacă….aici e vorba de orgolii părintești! „Fătălăul” ( by Dana Budeanu) de avocat a decăzut total dacă a ajuns sa lovească un copil. Este un nesimtit sadea! A găsit cu cine sa si măsoare forțele! De ce nu și găsește pe cineva de măsură lui! Dar probabil tuturor le place balacareala prin presa, băgarea în seama! Iar politia, parchetul ….sa si facă treaba chiar dacă se considera un mare avocat, fiindca orice nas își are nasul! Nu mai fiți lași și aplicati legea indiferent cine e!

  3. Uite, de aia erau bune uniformele scolare, pe vremea „impuscatului”. Fara fitze de prost gust.

    1. Pentru avocat: nu te mai sparge in figuri ca „tu nu furi”. Ba da, toti avocatii furati si va inselati clientii! Prin definitie. Voi si vamesii. Si daca tot spui ca feciorul tau este educat, ar trebui sa stii ca educatia se vede si in atitudine, nu doar in notele scolare, relative, de altfel, avand in vedere ca, de cele mai multe ori, profesorii din scolile romanesti pun note in functie de cadouri, de venitul la pregatire, dar si ca sa nu-si strice relatiile cu unii parinti. Asa ca… mai usor cu pianul pe scari! Daca copilul tau era educat, stia, in primul rand, sa se poarte, sa socializeze cu colegii; ca n-or fi chiar toti o apa si un pamant, iar copilul tau e motul de pe rahat, nu?

    2. Pentru ceilalti parinti: totul porneste de la educatia pe care o dati copiilor vostri acasa. Probabil ca multi dintre voi sunteti niste parveniti care nu stiu sa lege doua vorbe sau sa scrie corect romaneste, dar va prezentati ca fiind „dă famelie bună” fiindca ati facut niste banuti de buzunar, numai voi stiti cum (vezi mentiunea de mai jos). Chiar daca voi n-ati primit educatie si trebuie sa angajati pe cineva sa va lege sireturile, ar fi bine sa va preocupe educatia plozilor vostri, fiindca in lumea actuala (ca, indiferent ce credeti voi, lumea nu se termina la granita judetului Vaslui) nu prea mai functioneaza pilele, cunostintele si relatiile, iar tanarul domnisor va trebui sa stie carte si sa stie cum sa se comporte ca sa faca bani. Altfel, ii vor imprastia cu spor pe cei facuti de voi (vezi cazul Biţu de la Husi). Si, credeti-ma – asa cum ii spuneam si avocatelului – daca copilul e bine educat, va sti si sa se comporte cu ceilalti. Iar educatia nu inseamna doar cunostinte, ci si VALORI (altele decat cele monetare). Marlania nu se numara printre ele.

    3. Conducerii scolii in cauza: cum adica „voi nu tolerati asa ceva”. „Asa ceva” ce anume? Ca situatia din aceasta speta se pare ca o tolerati de 4 ani! Invatati sa fiti profesori, nu vanatori de elevi din familii cu bani si cersetori la parintii lor! Ca se stie de ce nu ati luat masuri: conflictele va convin, ca asa puteti sa jumuliti ambele parti de parale si cadouri! Nu v-ar fi rusine?! Profesori va numiti voi?! Daca as fi inspector general la ISJ v-as da afara pe toti, ca faceti de rusine meseria si menirea de dascal!!

    Mentiunea promisa: de regula, in judetul Vaslui banii ii fac doar cateva categorii de persoane:
    – angajatii in structurile administratiei de stat, care primesc spagi de la cetateni.
    – avocatii, judecatorii, procurorii corupti – cam toti.
    – politistii si jăndarii corupti, care favorizeaza infractorii contra comision din prada – si din astia avem cu duiumul.
    – angajatii DGASPC central si sefii sediilor locale, care fura banii si mancarea batranilor, handicapatilor si copiilor fara familie.
    – fetitele care s-au prostituat pe afara si, dupa ce au venit in tara, devin amante de politicieni (vezi cazul / cazurile Tataru), precum si pestii lor.
    – afaceristii onerosi care „fac afaceri” exclusiv cu statul, in speta cu mafia Buzatu & Co.
    – traficantii de tigari si alte marfuri de contrabanda, politistii de frontiera si vamesii implicati.
    Deci, mai lasati-ma cu „famelia buna”. In Vaslui, in 90% din cazuri, „familie buna” inseamna familie de INFRACTORI! Punct! Ca nu ai cum sa faci bani cinstit in cel mai sarac judet din Europa. Va amintesc cazul Buzatu, cu o avere de 50 de milioane de dolari in 2014, facute din „afaceri imobiliare”… neidentificate – https://www.vremeanoua.ro/averea-lui-buzatu/ . Va rog sa acceptati publicarea link-ului, ca Google nu mai gaseste informatii pe acest subiect, fiindca infractorul a cerut sa i se respecte dreptul la intimitate 😀

  4. Eu îl înțeleg pe domnul avocat. Din articol rezultă clar că domnul avocat a oferit explicații mai mult decât rezonabile despre teroarea la care este supus copilul dumnealui, dar și despre pretinsa violență fizică unde, dacă există o plângere penală, poliția/procuratura/ instanța va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat, cine, de ce anume și în ce măsură se face vinovat.
    Când m-am mutat de la Sibiu în județul Vaslui și mi-am înscris fetița la școala generală, pur și simplu era hărțuită aproape zilnic din cauza faptului că avea un accent preluat din Ardeal, unde crescuse de mică, că se îmbrăca diferit față de hainele cu care veneau ceilalți și așa mai departe, ajungându-se la acte de violență fizică față de ea. Am formulat petiții/ plângeri peste tot, școală, poliție, inspectorat, minister, până când a fost lăsată în pace de grupul de elevi agresori.
    Teo, fiica mea, era, tot la fel, cel mai bun copil din clasă și a terminat prima pe școală ca șefă de promoție. Când a terminat clasa a VIII-a, mi-a spus clar că nu vrea să meargă mai departe la vreun liceu din Vaslui, ci la Iași, la oricare alt liceu. Învățând foarte bine a intrat cu medie foarte mare la Colegiul Costache Negruzzi din Iași, unde deși erau copii din familii cu o condiție materială foarte bună, fiecare având haine noi, telefoane noi etc…erau toți educați și cu bun simț, între ei, față de profesori și ceilalți părinți. Când unul primea un cadou, un smartphone sau un laptop nou, era numai normal să-l prezinte și celorlalți colegi și se bucurau cu toții. Nu se invidiau între ei, vorbeau civilizat. Eu i-am făcut cadou fetiței mele de ziua ei un Iphone 7, acesta era ultimul tip a vremea aceea și colegii chiar au aplaudat-o în clasă, așa cum procedau între ei de ziua ei sau când unul reușea să ia un lucru de valoare, iar la rândul lor, încet, încet și-au convins părinții să le ia și lor. Își foloseau inteligența și capacitatea de a învăța și a obține note bune astfel ca părinții să îi recompenseze pentru rezultatele bune.
    Profesorii trebuie să sancționeze nu persoane acuzate de fapte imaginare sau care nu sunt prevăzute în regulamente, ordine, legi (exemplu: că se laudă elevul cu adidașii – ce motiv pueril), ci să sancționeze elevii care comit fapte reprobabile prevăzute în regulamentele școlare etc. Cum adică să-i arunci la coș caietele/ manualele?! Câtă neobrăzare.
    Să le fie rușine părinților care în vreun fel sau altul își susțin copiii să comită acte de indisciplină.
    Domnule avocat, încurajați-vă copilul să învețe în continuare, să fie cel mai bun la învățătură.
    – Rusu Jenică

  5. Că se laudă cu o pereche de adidași sau o haină nu e nicio problemă, dar la acea școală toți sunt lăudăroși și trufași. Educația mai trebuie insuflată și de părinți, nu trebuie lăsat totul pe spatele profesorilor! Ori unii părinți cred că dacă școala e bună, buni sunt și copiii. La acea școală de îngâmfați și lăudăroși, caracterele le sunt insuflate de părinți, ei sunt cei care trebuie să-i aducă pe drumul cel bun, nu să facă întreceri de fala. Așa educație, așa copii! Nici nu are importanță unde lucrează părinții, trebuie să le insuflam educația de acasă, cei 7 ani, nu să lăsăm totul pe spatele profesorilor!

  6. Școala 6 e europeană doar cu numele…ușor ușor devine un kitch pentru beizadele😒 bullyngul este la ordinea zilei in toate școlile,dar nimeni nu vrea să facă nimic;in cele mai multe cazuri,acesta pornește chiar de la cadrele didactice…

  7. ”Mici” detalii… Evenimentul are loc pe 22 septembrie, iar aticolul este publicat pe 3 octombrie, ”cadou”, cand copilul avocatului isi sarbatoreste ziua de naștere. Wow! Unele minti sunt de-a dreptul diabolice.

    PS. Departe de a fi vreun sustinator al avocatului, pe seama lui pot fi spuse foarte multe. Mizeriile care i se intampla copilului, insa, sunt de neacceptat!

    • Întâmplarea face sa îl știu pe copilul avocatului. Este un copil foarte, foarte bun. Din toate punctele de vedere. Cu bun simt in primul rând. Citind articolul, m-am îngrozit. Detaliile arată cine și cum face bullingul. Sa arunci cu jeleuri in forma de găina in el, sa îl faci fricos, sa arunci cărțile la gunoi…. Va mai întrebați cine cui face bulling???Fraților, ce creșteri acasă? Monștri, ca nu par copii…?
      Bețiv, nebetiv, cum o fi, Apetrei are dreptate, la niste copilării, nu răspunzi cu un comportament de interlop. La 6, cei mai mulți sunt îmbrăcați numai in fițe, nu îmi spuneti ca s-au simțit lezați, ca nu va crede nici naiba. Juniorul avocatului e mic copil, pe langa ce firmeturi se poarta la școala aia, așa ca asta e un fals motiv.
      . Triste vremuri… din păcate, Școala 6 nu face nimic concret pentru a descuraja acest fenomen. Sa nu uite ca și cei care au terminat anul trecut clasa a 8-a, au avut probleme similare, soldate tot cu transferuri și internări la spital. Este o mare problema acolo. Unele fătuci de pe acolo, zici ca termina liceul, nu gimnaziul. Ia trecute prin toate și stau cu tigara in bot.

      PS. Domnului de mai sus, nu judeci copilul din prisma faptelor părintelui. Niciodată. E o mizerie sa faci asta!cu părinții ne naștem, nu ni-i alegem.

      • Dacă este atât de bun la învățătură…amabil cu toți colegii…sociabil.și fără a se crede superior celorlanți prin modul de viață dus în familie…nu se ajungea la asemenea gesturi nefirești.Vina mare o poartă părinții săi care i-au insuflat acea măreție..fală regească și nu în ultimul rând..insuflarea corectitudinii în societate. .Un avocat de aruncat la gunoi.

        • Ba se poate. De cele mai multe ori, chiar copiii cuminti sunt terorizati de huligani. Nu stiu daca e cazul si in aceasta speta, dar e o cutuma in scolile romanesti.
          Raportandu-ne la realitatea romaneasca: daca copilul in cauza a invatat sa se dea mare, ar fi trebuit sa invete si sa dea cu pumnul sau sa-si gaseasca aliati care stiu s-o faca. Daca nu, sa stea in banca lui. Nu zic ca e normal, doar ca nu se poate una fara alta. E, oarecum, o lege a firii…

      • da, copilul nu e asa stralucit si ingeras precum spuneti dumneavoastra. sa vedeti cum se poarta cu colegii lui, in special fetele. amenintari de viol, de bataie. de la cine mosteneste?

    • Domnului care a indicat identitatea avocatului… Probabil sunteti un parinte de la clasa. Gestul dv, spune multe despre dumneavoastra, nu despre avocat.

      • De ce să nu-i de-a numele?! Las’ să știe toată lumea ce le poate pielea.iar dl respectiv fiind persoana publică,tre’ să își asume tot ce vine la pachet cu „prestanța” lui…

      • Si care e problema? Identitatea trebuia indicata, in primul rand, de catre autorul articolului. Nicio lege nu interzice asta. Nu se publica numele minorului, ci numele parintelui = autorul unei fapte penale de agresiune impotriva unui minor, pentru ca cetatenii sa stie sa-si fereasca copiii de el. In locul jurnalistului, eu as fi publicat si numele parintilor copiilor care-l terorizeaza pe copilul avocatului, pentru impartialitate si pentru ca lumea sa stie ce nivel de educatie REAL au ei insisi.
        M-am saturat sa citesc, in presa din Romania, articole „generice”, fara nume si poze, fiindca cei implicati ii platesc pe ziaristi sa nu le publice numele in articole!

        • Se ascund toți în anonimat și vede și cum scriu unele persoane, n as zice ca s mămici sau tatici… Și mai trebuia completat de altfel și cine sunt acești părinți, n am nimic cu ei, dar din părinți care au lucrat și schimbul III și mai subțire cu școala și ce părere sa mai ai despre ei? Îmi pare rău dar astea s adevărurile… Crunte, din păcate… Semi părinții, semi copiii… Semi, ce? Știți voi mai bine, priviți în oglindă…nu contează banii, avocatul ăla acum câțiva ani ziceai ca pământul se învârte în jurul lui. Așadar, semi sau cum se zice acum, ceva funcțional, nu mai știu cuvântul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.