spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Scandal în «Bâlciul Buzduganilor»: angajații “euforici”, luați la rost de câțiva părinți grijulii

- Advertisement -
ACUZAȚII… Un conflict a izbucnit din senin, când tatăl a doi copii mai avea puțin și se lua la bătaie cu doi dintre angajați, pentru că siguranța micuților a fost pusă în pericol.

NEÎNȚELEGERI… Scandalurile se țin lanț în bâlciul organizat, în această perioadă, în municipiul Vaslui, iar tot mai mulți cetățeni arată cu degetul spre angajații parcului de distracții, care după lăsarea serii s-ar lăsa cuprinși de tot felul de stări, mai mult sau mai puțin euforice. Din această cauză, un conflict a izbucnit din senin, luni seara, când tatăl a doi copii mai avea puțin și se lua la bătaie cu doi dintre acești angajați. Motivul: siguranța micuților. “Nu știu ce au consumat cei doi, dar abia se mai puteau ține pe picioare. M-am uitat la ei și nu cred că a fost vorba doar despre băuturi alcoolice. Mă tem că acolo se consumă și altceva pentru că acei băieți nu știau unde se află, erau precum niște zombi. Le-am spus că iujul stă să pornească, dar ei au uitat să pună acele centuri de siguranță copiilor. Mi-au răspuns să-mi văd de treabă, că ei sunt șefii acolo. Până la urmă am urcat eu și am pus acele centuri pentru că ei nu puteau nici să meargă, abia mai legau două cuvinte. Mi se pare incredibilă nepăsarea autorităților față de tot ceea ce se întâmplă la acest bâlci. Cumperi ceva, nimeni nu îți dă bon, te tragi în mașinuțe, nimeni nu dă nimic la mână. Pot să înțeleg și lucrurile astea, pentru că așa a fost întotdeauna. Dar să te plătesc ca tu să pui viața copiilor mei în pericol, cu asta nu pot fi de acord. Am sunat la 112, iar jandarmii și polițiștii locali care erau la intrare mi-au spus că pot pleca oricând pentru că acolo e organizat un eveniment privat și nu mă ține nimeni cu forța”, a declarat vasluianul. În urma acestui incident, jandarmii au amendat ambele tabere, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul care a contactat ieri redactorii ziarului Vremea Nouă este cel pe care administratorii bâlciului l-au acuzat, cu o zi înainte, că a provocat un scandal monstru în parcul de distracții. “Am văzut în ziarul dumneavoastră scris numele meu, cum că m-aș fi dat șmecherul Vasluiului și aș fi scuipat angajații de acolo pentru că un carusel nu se învârtea la viteza dorită de mine. Nimic mai fals. În primul rând, nu m-am dus în bâlci să mă trag eu în acele iujuri, ci mi-am dus copiii, care au opt și nouă ani. Am zis să le fac o bucurie pentru că și noi, la rândul nostru, avem amintiri de când eram mici și ne duceau părinții la bâlci. În al doilea rând, eu nu am provocat niciun scandal și nu m-am plâns de viteza niciunui carusel. E adevărat însă că m-am plâns de comportamentul unor angajați de acolo, niște băieți care erau într-o stare atât de euforică încât abia se mai puteau ține pe picioare. La două aparate diferite mi s-a întâmplat să dau nas în nas cu ei și probabil n-aș fi avut nimic de împărțit cu dânșii, dacă nu erau responsabilii cu siguranța clienților. După ce mi-am urcat copiii pe acele băncuțe, am așteptam, împreună cu alți părinți, ca băieții ăia să pună copiilor centurile de siguranță, numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Aparatul dădea să pornească, iar ei se uitau unul la altul, cuprinși de o stare pe care cu greu mi-o pot explica. Inițial am crezut că sunt sub influența băuturilor alcoolice, dar erau mult mai rău de atât. Nu puteau lega două cuvinte, erau ca niște zombi, care abia se țineau pe picioare. Nici nu mai aveau putere să țină banii în mână. Când i-am văzut cum arată, m-am urcat eu la copii și le-am pus acele bare protectoare, care să-i împiedice să cadă. Atunci a avut loc un schimb de replici între noi, acei băieți spunându-mi că acolo ei sunt șefi și că nimeni nu are voie să urce treptele în momentul când aparatul pornește. La un moment dat au venit și administratorii bâlciului, care în loc să aplaneze conflictul, să-i tragă pe cei doi de mânecă, ei tot cu mine aveau ceva de împărțit”.

“Instituțiile statului ce păzesc?”

Luat la rost de cei care administrează bâlciul, vasluianul a pus mâna pe telefon și a sunat la 112, solicitând sprijinul oamenilor legii. “Am sunat la 112, însă comportamentul jandarmilor și polițiștilor locali a lăsat foarte mult de dorit, în sensul că nimeni nu a avut curiozitatea să afle ce au consumat acei angajați. Băieții ăia doi erau în timpul serviciului, erau responsabilii cu siguranța clienților, și cu toate astea abia se mai puteau ține pe picioare. În loc să-i ia deoparte, să-i pună să doarmă câteva ore până să-și revină, jandarmii și un polițist de la locală tot cu mine aveau o problemă. Încercau să-mi explice că acolo este organizat un eveniment privat și că eu pot pleca oricând. În toată această situație, eu eram problema, factorul provocator. Am acceptat multe până în momentul când mi-am urcat copiii în acel iujer. Am acceptat că în bâlci niciun comerciant nu dă bon, că totul se încasează la negru. Dar să plătesc pe cineva ca să pună viața copiilor mei în pericol, cu asta nu am mai fost de acord. De asta am sunat la 112, crezând că jandarmii, polițiștii își vor face treaba. Dar instituțiile statului ce păzesc în aceste zile? Jandarmii și polițiștii se comportă precum niște bodyguarzi ai administratorilor acestui bâlci. Stau la intrare și se asigură că acești băieți, veniți de pe nu știu unde, nu sunt deranjați. Înțeleg că afacerea trebuie să meargă, înțeleg că e vorba despre sume mari la mijloc, dar de siguranța noastră și în special a celor mici, se mai preocupă cineva. Mai facem și prevenție sau doar constatăm tragediile?” s-a întrebat tatăl celor doi copii, cu care administratorii bâlciului au intrat în conflict, în seara zilei de luni. În urma acestui incident, atât organizatorii bâlciului cât și tânărul din Vaslui au fost amendați de jandarmi, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Cea mai mare evaziune e la Buzdugan …nu se dau bonuri pe banii incasati !! Daca un magazin nu da bon e jale daca astia nu dau bon nu i verifica nimeni tara asta e intoarsa rau pe dos!! Daca citeste comm asta vreunu de la Politia economica sau Anaf SA VA FIE RUSINE

  2. Ce e drept, e drept. A. N. A. F. inchide ochii mereu pentru familia Buzdugan. Conform unor anumite ordine interne ale acestei instituții, familia Buzdugan nu trebuie să dețină casă de marcat, nu trebuie să elibereze bonuri pentru sumele încasate și trebuie sa plătească „impozit” cât vor ei. Rușine!!!!!

  3. Titlul de 2 lei, pai numai un parinte a fost ingrijorat ceilalti se uitau la Tic-Toc si Facebook pe telefoane. Jandarmii au facut bine ca i-au amendat pe toti ca nu-si face parintele singur dreptate, trebuia sa-si dea copii jos din carusel si chema protectia consumatorului care-i amenda si le oprea activitatea. Are cumva Jandarmeria sau Politia Locala aparat de testare pentru substante interzise ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.