spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Scandal în Scoala din Deleni: soferul microbuzului scolar, îmbrâncit de sotul directoarei

- Advertisement -

Conflictul dintre primarul comunei Deleni si familia directoarei de scoalã ia amploare. Un nou scandal a avut loc, zilele trecute, în interiorul unitãtii de învãtãmânt. Totul s-a petrecut în momentul receptiei de predare-primire a mobilierului achizitionat de primãrie printr-un proiect. Directoarea scolii l-a auzit pe sofer spunând cã „vorbeste lumea prin sat cã tot Esanu o sã iasã primar”, moment în care ar fi izbucnit si a început sã-l acuze cã face campanie electoralã în scoalã. Imediat a ajuns si sotul directoarei, Licã Irinel Dobos, care în încercarea de a-l da afarã în unitate, l-ar fi împins în perete. Cum m-a vãzut, a început sã tipe la mine <nesimtitule, penalule… Iesi afarã din scoalã! Nu ai ce cãuta aici!>. Neavând putere sã mã împingã, ca sã mã scoatã afarã, a început sã mã împingã în perete.. M-a lovit la umãr de câteva ori. Eu mã uitam la el si zâmbeam. Avea niste ochi de parcã era turbat. Probabil, de nervi pentru cã eu zâmbeam”, a povestit Ciprian Tãnase, soferul microbuzului scolar. Situatia s-a aplanat dupã interventia prefectului judetului Vaslui si a Inspectoratului Scolar Judetean. În câteva comentarii pe pagina de Facebook a Primãriei comunei Deleni, sotii Dobos spun cã nu l-au agresat absolut deloc pe sofer si cã bãrbatul ar fi plecat zâmbind din scoalã. Acestia au publicat chiar si o fotografie alãturi de care i-au spus soferului: „Poza în care apari este facutã dupã ce ti-am zis sã ieși din scoala cãci nu faci parte din nicio comisie si cã politicã poti face afarã. Dacã erai lovit, sunai la 112″.

Incidentul s-a petrecut pe data de 8 mai, la Scoala Gimnazialã din Deleni. „Trebuia sã se facã receptia mobilierului achizitionat printr-un proiect, erau prezente douã comisii, una de la primãrie, iar cealaltã de la scoalã. Eu m-am dus în locul unei colege care fãcea parte din comisia primãriei, însã lipsea. La un moment dat, m-a chemat o doamnã de la „Social” si m-a întrebat cine sunt douã doamne, care lucreazã de putinã vreme la primãrie. I-am rãspuns si apoi am mai schimbat douã vorbe despre primarul Esanu, si anume le spuneam cã vorbeste lumea prin sat cã tot dumnealui o sã iasã primar. În timpul acesta, a trecut pe lângã noi doamna directoare, care a auzit si-a luat foc. A început sã tipe <Tãnase, nesimtitule, penalule, ce faci tu campanie la mine în scoalã? Ai condamnare, lasã cã te bag eu la puscãrie. Lasã cã sun eu la Politie!>. I-am zis <sunati, doamnã, la cine vreti. Eu sunt în comisie>. A sunat la Politie, la Inspectoratul Scolar… Între timp, cineva l-a anuntat pe sotul dumneaei, a venit si el si a început sã tipe <nesimtitule, penalule… Iesi afarã din scoalã! Nu ai ce cãuta aici!”. A început sã mã împingã, ca sã mã scoatã afarã. Eu m-am pus contra, prima datã nu a putut sã mã împingã, apoi m-a luat de umãr si m-a învârtit, iar eu m-am opus din nou. Neavând putere sã mã împingã, ca sã mã scoatã afarã, a început sã mã împingã în perete. M-a lovit la umãr de câteva ori. Eu mã uitam la el si zâmbeam. Avea niste ochi de parcã era turbat. Probabil, de nervi, pentru cã eu zâmbeam. Eu nu am putut sã ripostez nici fizic, nici verbal, pentru cã am primit o suspendare în urma unei altercatii (n.r. închisoare cu suspendare). Între timp, a aflat domnul primar, a venit si a aplanat situatia”, a povestit soferul microbuzului, Ciprian Tãnase. În urma îmbrâncelii, bãrbatul a rãmas cu contuzii la umãrul drept: „A doua zi, de dimineatã, am dus copiii la scoalã si apoi m-am dus la domnul primar si i-am zis <eu nu pot sã mai conduc, cã dacã îmi iese cineva în fatã, eu nu pot sã pun mâna asta pe volan, nu vreau sã fac puscãrie. Nu car zahãr sau cartofi, car vieti omenesti, copii>. Apoi, m-am dus la Ortopedie, m-a vãzut un medic, am fãcut o razã la umãr si mi s-a recomandat concediu medical”.

Primarul comunei Deleni: „Ne exprimãm profunda indignare fațã de aceste manifestãri huliganice într-o unitate de învãtãmânt”

Pentru cã soferul a intrat în concendiu medical, primarul i-a anuntat pe elevi cã în perioada 13-24 mai nu vor mai beneficia de transport scolar: „Vã anuntãm cã microbuzul scolar nu va circula pentru transportul elevilor pânã pe data de 25.05.2024. Motivul sunt cele 15 zile de concediu medical ale soferului Ciprian Tãnase. Acest concediu medical a fost dat în urma agresiunilor fizice provocate de profesorul Dobos Licã Irinel în sediul Scolii Gimnaziale Deleni, sub privirile îngãduitoare ale directoarei Dobos Anca Elena, în ziua de 08.05.2024. Ne exprimãm profunda indignare fatã de aceste manifestãri huliganice într-o unitate de învãtãmânt, sub privirile elevilor, personalului didactic, cetãtenilor beneficiari ai venitului minim de incluziune si al personalului primariei Deleni. Scoala beneficiazã de un program de dotare cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale la care directoarea nu a miscat un deget, desi tot aceastã doamnã director a privat elevii scolii gimnaziale de un contract finantat si anulat de la sine putere care oferea elevilor masa caldã si un program de pregãtire gratuit. Nu mai vorbim de programul national „Masa sãnãtoasã” 15 lei pe zi de elev care, la fel, a fost tratat cu indiferențã. Toate aceste materiale au sosit conform contractului într-o perioadã în care scoala era într-o mini vacantã. Desi a fost notificatã prin adresa scrisã, doamna director nu a vrut sã le primeascã. A fost necesarã interventia domnului prefect si a domnului inspector general al Inspectoratului Școlar Vaslui. Prezentãm si certificatul medical a conducãtorului microbuzului școlar, Tanase Ciprian”, a scris pe pagina de Facebook a Primãriei Deleni edilul Doru Esanu.

Licã Irinel Dobos: „Ciprian Tãnase nu a fost lovit de cãtre nimeni. Doru Esanu, cel mai mare mincinos din comunã esti chiar tu”

ACUZATII Sotii Dobos au reactionat la mesajul publicat de primar, acuzându-l cã minte si cã încearcã sã le denigreze familia: „Doru Esanu, esti un mare mincinos! Ciprian Tanase nu a fost lovit de catre nimeni, dovadã stau martorii care erau în scoalã. Tu esti disperat pentru a mai câstiga un mandat cu alte minciuni, dar nu vei mai reusi. El a plecat râzând din scoalã si a mai si condus microbuzul scolar. Poate s-a lovit când a intrat cu microbuzul în sant”, a scris Licã Irinel Dobos. „Minciuni pe bandã rulantã. Dar dumneavoastrã, Doru Esanu, vã place scandalul. Vã era dor sã mai împroscati cu noroi în familia Dobos. Cred cã am devenit un laitmotiv în viata dvs. Dar cu ce mãsurã dati, cu aceea veti lua. Mãsura va veni, sã nu aveti nicio îndoialã în acest sens”, a adãugat directoarea scolii din comunã, Anca Elena Dobos. Iar comentariile sotilor Dobos au continuat: „Doru Esanu, cel mai mare mincinos din comunã esti chiar tu. Nu ai facut nimic timp de 6 ani de când stai la primãrie si esti disperat cã te huiduie lumea peste tot. Le spun oamenilor cât de vulgar în limbaj si comportament sunteti”; „Doru Esanu, Irinel Dobos le spune oamenilor ce nu ati fãcut timp de 6 ani. Le spune cã v-ati bãtut joc de o comunã întreagã jignind, umilind, dând afarã oameni din Primãrie. Le spune cã aveti un comportament sub orice criticã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Marele director si Cucoana directoare daca nu ar fi trecut fabrica de paine pe numele soacrei ar fi zburat de mult din functii. Mai merg de manuta la Maradona sa le asigure functiile. Jeguri penale corupte

 2. Doar cei care au învățat în această școală din Deleni pot confirma comportamentul celor doi profesori, descurajând elevi din mediu rural, în special cei din clasa a8a care nici măcar nu sunt lăsați toți să susțină evaluarea națională. Păcat, consider că aceste cadre didactice se cred într-o junglă si este si mai trist faptul că părintilor le este frică să spună anumite opinii despre ei .

 3. Se vede din avion ca tot scandalul este fabricat de catre primar si acolitii lui! Poate o fi fost si profesorii aia un pic cam nabadaiosi dar sa iti iei concediu medical (cand stim cum se acorda astfel de concedii) dar sa nu te duci la Serviciul de Medicina Legala sa iti scoti certificat arata faptul ca nu existau leziuni care sa constate o posibila agresiune!

  • Isi merita titulatura de proasta secolului 21 care face o comună , județ și țară de râs. O incultă și o mahalagioaica care știe să urle la tot ce ii iese in cale.
   Ce merite sa aibe panarama asta care s-a….???? Hai nu o mai dati de gard că nu i frumos.

   • Cred că acest domn care a scris comentariul nu a cunoscut-o cât este cazul ca să își poată da cu părerea. Niște oameni jalnici, asa s-a întâmplat și cu domnul director Tănase în urmă cu mai mulți ani , un profesor foarte deosebit și dedicat și nici atunci nu s-a rezolvat nimic bineînțeles.

 4. Aceste cadre didactice asa stiu sa se comporte….?????Ce profesori sunt……????Oameni fara caracter care nu le pasa de nimic decat doar lor sa le fie bine.Asa este cand toti incompetentii pupa picioarele partidului si ajung directori,inspectori etc,Locul celor doi merita sa fie la gradina zoologina nu intr-o institutie de invatamant,dar din pacate mai si conduc.RUSINE SA VA FIE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.