Scandal între Putere și Opoziție la ședința pentru desființarea Secției Speciale. Șefii Înaltei Curți și CSM au părăsit sala

A fost scandal în Comisia Juridică a Camerei Deputaților pe proiectul care prevede desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților. Disputa dintre Putere și Opoziție i-a determinat pe șefa Curții Supreme și pe șeful CSM să părăsească sala. La finalul ședinței, proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale a fost adoptat cu amendamente. Legea merge la plen pentru vot, Camera Deputaților fiind prima cameră sesizată.

ACTUALIZARE ora 17:00: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport favorabil proiectului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, adoptând mai multe amendamente. S-au înregistrat 17 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

Trimiterea în judecată a magistraților se va realiza doar cu avizul CSM, potrivit unui amendament adoptat de comisie. Potrivit proiectului de lege de desființare a SIIJ, dosarele în lucru nu se clasează, ci se transmit în termen de 5 zile la parchetele competente. Cei 7 procurori SIIJ vor reveni la parchetele de unde provin.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată, Senatul fiind cameră decizională.


Știrea inițială

Scandal în Comisia Juridică a Camerei Deputaților pe proiectul care prevede desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților. Actualul președintele al Comisiei, Mihai Badea, de la USR, s-a certat cu Nicușor Halici, social democratul care a condus comisia în legislatura trecută.

Mihai Badea a afirmat că această secţie a fost înfiinţată la iniţiativa lui Liviu Dragnea, „într-o perioadă de mari regrese pentru sistemul de justiţie din România”.

„Din punctul meu de vedere au fost două scopuri: primul a fost controlul politic al urmăririi penale a magistraţilor, adică să se decidă în Kisseleff, ca pe timpul doamnei Stănoiu, cine este anchetat şi cine beneficiază de impunitate. Şi desigur, redirecţionare a unor dosare penale ale unor politicieni în general de la DNA către această secţie specială prin simpla implicare a unui magistrat, printr-un denunţ, printr-o plângere”, a susținut Badea. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/scandal-intre-putere-si-opozitie-la-sedinta-pentru-desfiintarea-sectiei-speciale-sefii-inaltei-curti-si-csm-au-parasit-sala-1470206
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ