spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Scandal la Crețești din cauza componenței biroului electoral al circumscripției comunale

- Advertisement -
RELUARE… Contestația a fost admisă de Biroul Electoral Județean, care a dispus reluarea operațiunii de completare a BEC Crețești.

NEMULȚUMIRI… Președintele Organizației Comunale al PMP Crețești a contestat, zilele trecute, modul de completare a Biroului electoral al Circumscripției electorale Crețești, motivând că tragerea la sorți a membrului care urma să completeze Biroul a fost făcută de reprezentantul PNL și nu de către președinte. Contestația formulată de Gelu Stan a fost admisă de Biroul Electoral Județean, care a dispus reluarea operațiunii de completare a BEC Crețești.

Conform legii, Biroul electoral de circumscripție comunală este format din președinte, un locțiitor al acestuia și din șapte reprezentanți ai partidelor politice și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale. În prima etapă, completarea acestor Birouri electorale se face cu reprezentanți ai partidelor politice parlamentare și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au avut grup parlamentar propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului la data constituirii acestuia ca urmare a alegerilor din 2020, în ordinea descrescătoare a numărului de mandate de parlamentar obținute, precum și cu reprezentantul grupului organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Camera Deputaților. În a doua etapă, completarea Birourilor electorale se face cu câte un reprezentant al partidelor politice și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale cărora le-au fost repartizare mandate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, altele decât cele cărora li s-a alocat reprezentant în prima etapă, în ordinea descrescătoare a numărului de mandate obținute.

Contestație admisă

La Crețești, în prima etapă, s-a completat cu reprezentanții PSD, PNL, USR, AUR, UDMR și cu reprezentantul Grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților. În a doua etapă, în limita locurilor rămase și în prezența reprezentanților partidelor politice, s-a procedat la tragerea la sorți între reprezentantul Pro România și reprezentantul Partidului Mișcarea Populară. Pentru tragerea la sorți au fost întocmite 2 bilețele în care au fost consemnate pe unul înscrisul PMP, iar pe celălalt înscrisul Pro România, apoi bilețelele au fost împăturite și introduse într-o cutie. Tragerea la sorți s-a desfășurat în prezența tuturor reprezentanților partidelor politice și probabil că nimeni nu avea nimic de comentat dacă președintele BEC nu comitea o greșeală gravă. Acesta a solicitat un voluntar din rândul participanților pentru a extrage al șaptelea membru al Biroului electoral. Cea care s-a oferit să facă extragerea a fost reprezentanta PNL, care l-a extras pe reprezentantul Pro România. Numai că legea spune clar că operațiunea de completare a birourilor electorale, adică inclusiv operațiunea de tragere la sorți, se realizează exclusiv de către președintele BEC, motiv pentru care reprezentantul PMP a decis să facă contestație. Ca urmare a acestui demers, Biroul Electoral Județean a desființat procesul verbal privind completarea BEC Crețești, dispunând reluarea operațiunii de completare, cu mențiunea că procedura de tragere la sorți, în a doua etapă a completării BEC Crețești, să se efectueze personal de președintele Biroului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Cine dracu s-a gandit ca domnul Canu trebuie sa mai intocmeasca si un proces verba??? Pai el nu stie sa intocmeasca acte?? O sa vedeti la incheierea procesului de votare ce centralizator intocmeste, de nui mai da de capăt nici iovica🤣🤣🤣
    Ia sa vezi atunci băgarea degetelor in ochi hihihi

    • Cel mai mare dușman al unui polițist de frontieră este procesul verbal ( oricât ar vrea, nu știe să-l scrie! ). Turnătoria este prietena lui…😜

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.