16 C
Vaslui
07-oct.-2022

Scandal la DGASPC Vaslui: se cere suspendarea șefului centrului în care a murit bebelușul de trei luni!

- Advertisement -
ÎNTREBĂRI… Angajații DGASPC Vaslui se întreabă de ce nu a fost suspendat din funcție șeful Centrului maternal în care și-a găsit sfârșitul bebelușul de 3 luni

DISCUȚII APRINSE… Ancheta în cazul nou-născutului decedat într-un centru maternal din Vaslui ridică nemulțumiri în rândul angajaților DGASPC Vaslui. Și asta pentru că tot mai multe voci se întreabă de ce șeful centrului în care a avut loc evenimentul nu a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei desfășurate de polițiști. În replică, directorul DGASPC Vaslui spune că acesta este doar împuternicit pentru a răspunde de unele situații ce pot apărea în conducerea Centrului. De asemenea, ancheta polițiștilor a scos la iveală neregulile care au dus la moartea copilului, dar și amănunte terifiante legate de mama acestuia, o minoră de numai 15 ani. Aceasta a rămas însărcinată ca urmare a unor violuri repetate ce se petreceau din perioada în care copila avea doar 11 ani. Mai mult, acestea aveau loc cu acordul părinților, iar violatorul era un consătean de 34 de ani. De asemenea, ancheta a scos la iveală și aspecte legate de neglijența angajaților centrului maternal în condițiile în care mama minoră suferea de un retard mintal mediu și existau recomandări ca, după naștere, fătul să fie despărțit pe cât posibil de mamă pentru că aceasta nu era capabilă să-l îngrijească.

Paralel cu ancheta polițiștilor privind moartea unui sugar într-un centru maternal din municipiul Vaslui, responsabilii din interiorul DGASPC au declanșat propria anchetă. Numai că acest lucru a adus și multe nemulțumiri în rândul angajaților care se întreabă de ce fel de pârghii se bucură șeful Centrului în care a avut loc nefericitul eveniment de acesta nu este suspendat din funcție. “În orice instituție, atunci când au loc evenimente care implică anchete interne sau anchete ale poliției, responsabilul sau șeful ar trebui să fie suspendat pe perioada anchetei. Așa este firesc să se întâmple. Numai că la noi nu se întâmplă așa ceva și nimeni nu înțelege de ce. Am înțeles că au fost discuții și la Consiliul Județean despre suspendarea din funcție a șefului Centrului dar, până acum, nu s-a întâmplat nimic», spun cei din DGASPC Vaslui. De partea cealaltă, directorul instituției spune că șeful Centrului nu este în funcție în urma unui examen, ci doar împuternicit pentru a îndeplini unele sarcini de conducere. Tot scandalul a pornit după ce, în urmă cu mai bine de o lună, într-un centru maternal din municipiul Vaslui, și-a găsit sfârșitul un bebeluș de numai 3 luni. Ancheta a scos la iveală nereguli grave în ceea ce privește asistența acordată mamei acestuia, o minoră de numai 15 ani. În concluziile medico-legale s-a arătat că fătul a decedat din cauza unei pneumonii, lucru arătat abia după efectuarea necropsiei. În schimb, cadrele medicale ale centrului nu au reușit să depisteze la timp boala copilului și să-l transfere, așa cum ar fi fost normal, la un spital de specialitate. Mai mult, modul în care a fost tratată mama minoră în centrul respectiv scoate la iveală alte nereguli grave și chiar putem vorbi de neglijență. Mai exact, din surse sigure am aflat că mama minoră a fost, la început, internată într-un centru de specialitate din Bârlad apoi transferată la Vaslui, pentru a naște. Numai că, plecarea minorei de la Bârlad s-a făcut cu o serie de recomandări ce nu au fost luate în seamă la Vaslui. Astfel, au fost făcute recomandări ca, după naștere, noul-născutul să fie separat, în cea mai mare parte a timpului, de mamă. Și asta pentru că minora suferă de un retard mintal mediu și nu este capabilă să-și îngrijească copilul. De asemenea, ancheta a scos la iveală amănunte terifiante legate și de viața în familie a mamei minore. Copila a fost supusă unor abuzuri sexuale repetate încă de pe vremea când avea doar 11 ani, iar violatorul era un consătean de aproximativ 34 de ani. Mama minoră provenea dintr-o familie cu o sitauție materială precară și violurile ar fi avut loc cu acordul părinților, în schimbul unor beneficii materiale. Adică, aceștia primeau, în schimb, bani sau alimente. Detaliile au ajuns și la urechile polițiștilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Alte întrebări:
  – Ce personal de specialitate medicală era de serviciu în noaptea cu pricina?
  – De când personalul cu specialitate asistență medicală nu acoperă turele de noapte la centrul maternal?
  – Cine mai are responsabilitate în asigurarea standardelor minime de calitate ale unui serviciu în afara acelor personaje de tragi-comedie, denumite (cu /fără concurs, dar interimare de peste 10 ani) șef de complex și coordonator de specialitate?
  – Cum au fost obținute acreditările și licențierile serviciului când funcționează sub avarie ca și personal care să asigure funcționarea în limitele decente ale standardelor mai sus amintite?

 2. …continuare, ca am publicat inainte de a termina:
  – cum adica „doar împuternicit pentru a îndeplini U-N-E-L-E sarcini de conducere”? Pai conducea centrul sau nu? Daca nu, sau nu in totalitate, care erau sarcinile lui si cine executa celelalte sarcini din fisa lui de post, si in ce calitate? Persoanele care conduceau impreuna – aparent – acel centru imparteau salariul sefului de centru, avand in vedere ca ii imparteau sarcinile de conducere?

  Eu am impresia nu doar ca in DGASPC Vaslui se produc multe ilegalitati, dar ca nici macar nu exista o cunoastere elementara a prevederilor legale, la nivelul conducerii institutiei!! Aparent, totul se face dupa ureche, la modul:
  – Hai sa-l punem pe „Dorel” sef de centru, ca ne aduce plicuri, sacose, si stie sa inchida bine ochii la furaciuni.
  – – Pai n-are cum, ca nu intruneste conditiile legale si nici nu macar nu stie sa scrie cum trebuie, ca sa treaca un concurs.
  – Nu-i nimic, il punem sef interimar, ca n-are nevoie de concurs.
  Asa-i, bai „directore”? Am pus „DIrector” intre ghilimele, ca habar n-are Cazacu de ce se intampla pe acolo. El e sef doar cu numele, la fel ca si ala de la centrul respectiv. DGASPC e condusa de banditul Buruiana si cei 40 de hoti, de uzata Urumov, si de altii asemenea lor, sub diriguirea tartorului lepadaturilor, Buzatu.

 3. Articol fara consistenta! Care centru? Cum il cheama pe sef? Cine, de la DGASPC, a zis ce a zis?
  Voi faceti informarea opiniei publice, ca cetatenii sa stie sa se apere de necazuri. Daca nu dati astfel de informatii, si alte persoane pot pati acelasi lucru, in acelasi centru, condus de acelasi sef de centru. Nicio lege nu va interzice sa dati datele astea, cat timp a murit un copil de pneumonie, din cauza neglijentei si nepasarii acestor monstri! Vrem sa aflam si noi cine sunt!

  Intrebari care ar trebui puse:
  – pe ce criterii a fost selectionat respectivul individ ca si responsabil interimar al centrului?
  – cum adica „doar împuternicit pentru a îndeplini U-N-E-L-E sarcini de conducere”?
  – de cat timp ocupa functia respectiva? Ca legea nu permite mai mult de 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.