1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Scandal la Hora Unirii (foto)

- Advertisement -

PETRECERE Aproape o mie de oameni s-au prins, asearã, la Vaslui, în Hora Unirii. Pentru câteva ore, au uitat de probleme si au dansat alãturi de artistii care au urcat pe scena improvizatã în fata Casei de Culturã a Sindicatelor “Ctin Tãnase” din oras. Primarul Pavãl, si presedintele CJ, Vasile Mihalachi s-au dat “defecti” si au lipsit de la propria actiune. La sfârsitul actiunii, un grup de protestatari “de meserie” au produs un mic scandal, acuzându-i pe cei veniti în Piatã cã “ la petrecere” sunt primii, dar lasã pe altii sã protesteze în locul lor. “E mare nesimtire la Vaslui! Stiti numai sã vã distrati!”, au strigat mai multe persoane, exasperate de gestul concetãtenilor.

Nici în acest an, prefectul Szekely nu a catadicsit sã ia parte la manifestãrile organizate de Ziua Unirii la Vaslui. “Nu conteazã cã nu a venit prefectul. Nu stim noi nici cine e si nici ce hram poartã. Dacã venea, era bine primit. Dacã nu a venit, sã-i fie de bine!”, spuneau oamenii. Nici în spiritul legii nu s-a sinchisit sã actioneze Levente Csaba Szekely de ziua românilor. Nu a organizat o sedintã solemnã în cadrul institutiei pe care, cu onor, o conduce si care nu ar fi trebuit sã lipseascã, dar a preferat sã facã o sedintã anostã de Colegiu Prefectural. Surpriza a venit însã din partea primarului Vasile Pavãl, care nu si-a fãcut aparitia în Piata Civicã. S-a prins în Hora Unirii, la Iasi. “Nu a venit primarul, anul ãsta, la spectacol. L-am vãzut pe viceprimarul Caragatã. Nu a vorbit nimeni la microfon. Nicio pagubã, dar cred cã primarul nu trebuia sã lipseascã dintre noi. Fãcea si el o baie de multime cã vine campania electroralã”. Prins cu treburile judetului, presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, a iesit pentru putin timp la geamul biroului si apoi s-a întors la grijile vasluienilor. Singurul care a coborât printre oameni a fost Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui, care nu a amestecat istoria cu politica, dar a tinut sã precizeze cã vasluienii au nevoie de astfel de momente. Si a mai fost cineva în centrul orasului: fostul primar Victor Cristea, actualmente parlamentar si viitor somer. Nu s-a mai bucurat de acelasi val de simpatie ca acum câtiva ani. Dimpotrivã. Majoritatea celor prezenti au spus cã au asteptat cu bucurie aceastã zi si cã au ocazia sã uite, pentru câteva ore, de probleme. “E foarte frumos spectacolul. Am venit sã ne relaxãm, suntem cu familia, sã mai uitãm de griji. Ne place muzica popularã, asa cã am si dansat, o actiune reusitã”.

“E mare nesimtire la Vaslui! Stiti numai sã vã distrati!”

Au fost însã si voci care au condamnat gestul concetãtenilor lor. “Rusine! Mii de oameni sunt în stradã de zile întregi si cer un trai mai bun pentru toti, iar vasluienii se distreazã. Înseamnã cã ei o duc bine si nu au nevoie de schimbare. Am fost în centrul orasului în fiecare searã. Niciodatã nu s-au adunat atâtia oameni sã îsi strige nemultumirile. La distractie suntem primii, dar pentru drepturile noastre…sã lupte altii. Rusine! În vremurile astea grele, exact spectacolul ne lipsea!”. La final, oamenii s-au prins în horã. Un grup de tineri a încercat sã-i determine pe cei prezenti sã îsi demonstreze solidaritatea cu restul românilor. Nu au reusit. Petrecãretii s-au grãbit cãtre casã, lucru care i-a înfuriat la culme pe cei care veniserã pregãtiti cu steaguri, fluiere si pancarte pentru a protesta. “E mare nesimtire la Vaslui! Stiti numai sã vã distrati!”, au strigat mai multe persoane, exasperate de gestul concetãtenilor. Spre deosebire de serile trecute, de data aceasta, ordinea si siguranta au fost asigurate de mai multe echipaje de jandarmi si politisti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

41 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.