spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

SCANDAL LA HUȘI: avem copii, dar nu avem locuri în grădinițe. Zeci de părinți „sfătuiți” să vină la anul cu cei mici la înscriere!

- Advertisement -
CRIZĂ… Mulți părinți au fost refuzați de educatoare, întrucât li s-a explicat că peste un anumit număr, micuții nu pot fi înscriși într-o grupă. Primarul Ciupilan spune că au fost făcute solicitări de mărire a locurilor în grădinițe, dar conducerea ISJ Vaslui, de la acea dată, nu a aprobat.

SUPĂRARE… După ce ani la rând autoritățile au reclamat natalitatea tot mai scăzută în municipiul Huși, făcăndu-se chiar o temă de campanie electorală aducerea înapoi a tinerilor, care să își facă familii numeroase în târgul natal, iată că a sosit și momentul în care avem copii… dar nu avem grădinițe. Mai exact, locuri în grădinițe! Mulți părinți au fost refuzați de educatoare, întrucât li s-a explicat că peste un anumit număr, micuții nu pot fi înscriși într-o grupă. Situația a generat tensiune, pentru că… totul până la copii. „Voi, care conduceți orașul, primăria, unitățile de învățământ, nu aveți și voi o evidență a populației școlare? Copiii care împlinesc 3 ani până în septembrie nu s-au născut peste noapte, ci au venit pe lume în 2019, da? De atunci și până acum nu ați fost în stare să comparați locurile din grădinițele locale cu numărul de copii din oraș? În 2022 v-ați apucat să cereți pe la Inspectorat suplimentarea grupelor de copii? Iar Inspectoratul de ce nu a aprobat? Cu ce drept nu a aprobat locuri în grădinițe, dacă ele se justifică prin numărul de copii”, a scris, cu năduf, Mariana Rusu, una dintre mamele de gemeni, care susține că nu și-a putut înscrie micuții la grădiniță până acum. În aceeași tonalitate au comentat și alți părinți în spațiul online, rezervat problemelor din Huși, legate de administrația locală. Și surpriza a fost că primarul Ioan Ciupilan le-a citit mesajele, ba chiar le-a și răspuns la un moment dat.

Cum să te pomenești în vara de dinaintea unui nou an școlar, cu faptul că ai mai mulți copii preșcolari în oraș, decât locuri în grădinițe?! E o întrebare la care numai diriguitorii municipiului Huși pot răspunde. În aceste zile, mulți părinți au reclamat că au rămas cu micuții care fac vârsta de 3 ani până în septembrie, neînscriși în sistemul local al învățământului preșcolar, întrucât grădinițele ar fi deja pline. Unii au primit drept sfat „să revină la anul cu copilul”, semn că, ori cu un an de educație, ori fără, în concepția unora, tot acolo e…

„O să ajungem să ducem copiii direct în clasa I”

Supărați pe această situație, localnicii s-au pus pe scris. Postările despre locurile insuficiente din grădinițele din Huși ocupă locuri ample. „Ne trezim puțin? Domnule primar, aveți idee cîți copii nu au unde merge la grădiniță? Sunt grădinițele „full” peste tot. Copii mulți, care rămân pentru anul viitor, motivul? Lipsa locuri din grădinițe. O să ajungem să ducem copiii direct în clasa I. Am mai văzut postări cu reclamații de genul, dar degeaba. Dacă nu la dumneavoastră, atunci unde să ne adresam cu solicitarea în privința grădinițelor pentru copii? Spuneți dumneavoastră”, a lansat tema de dezbatere, unul dintre hușenii nemulțumiți. „O soluție ar fi să punem cu toții bani, cât poate fiecare, să construim noi o gradiniță pentru copiii noștri, că statul e făcut să stea. Fostul spital este lăsat în paragină. Se putea face în acea clădire grădiniță, creșă, chiar și un centru pentru paleație. Chiar nu se poate face un proiect din fonduri europene?”, a întrebat Cristina. „Bine că avem în oraș săli de jocuri de noroc, pariuri, etc. E plin orașul de astea, dar pentru copii ? Nimic”, a fost o altă reacție. „Toate mămicile să vă rupeți puțin din timpul vostru și mergeți cu copiii direct la domnul primar, adunați-vă. Toate cu tot cu copii și mergeți peste el, altfel nu cred că rezolvați nimic”, a scris Ionela. Și comentariile de acest fel au continuat, iar la un moment dat, primarul invocat de nemulțumiți a intervenit el însuși în discuție.

Răspunsul primarului Ciupilan: „noi am solicitat, dar fosta conducere a ISJ Vaslui ne-a amânat politicos”

„În numele administației locale, am făcut toate demersurile necesare către ISJ Vaslui, în vederea suplimentării normelor pentru înființarea grupelor de preșcolari. Conducerea ISJ Vaslui, de la acea dată, ne-a amânat politicos. Sper ca până la începerea anului școlar, actuala conducere ISJ Vaslui să ne suplimenteze normele, măcar pentru o grupă”, a răspuns primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

 1. Hai sa fim înțelegători cu Primarul ca poate ne trezim cu un apărător și pt dansul ca în cazul managerului și atunci ținte pânză.

 2. La Sc Ion Creanga Husi mai sunt locuri pentru clasa pregatitoare step by step.Program 8-16, iar parintii achita masa ca la gradinita cu program prelungit.

 3. La Sc Ion Creanga Husi mai sunt locuri pentru clasa pregatitoare step by step.Program 8-16, iar parintii achita masa ca la gradiniuta cu program prelungit.

 4. La Sc Ion Creanga Husi mai sunt locuri pentru clasa pregatitoare step by step.Program 8-16, iar parintii achita masa ca la gradiniuta cu program prelungit.

 5. La Sc Ion Creanga Husi mai sunt locuri pentru clasa pregatitoare step by step.Program 8-16, iar parintii achita masa ca la gradiniuta cu program prelungit.

 6. Nu mai fiți răutăcioși dragi concetățeni vor rezolva cu grădinița și clubul sportiv cum au rezolvat și cu problemele de la spital adică nimic.

  • Totul este politic ! Burta lor sa crape muritorul prost sa puna stampila!! Nu exista interes . Acolo unde este interes( cotizatii, 10%, dari etc) se fac lucrurile peste noapte. Daca iese de vreo jumate de mertan se face si o gradinita! Suntem niste prosti ! Este singurul loc in care hotia interlopismul etc sunt rasplatite si nu sanctionate

   • Cine va pus sa l votați din nou știați cei poate capul primarului, dc era managerul care dintr un simplu necunoscut acuma sa ajuns sa l știe o tara întreaga ca un cal breaz noroc cu tovarășa lui de prostii cei ia apărarea pe aici mai ziceam. Dragilor mai indurati pana la următoarele alegeri cine știe cine mai se propune atunci.

    • Ei nu, managerul era cunoscut de o tara intreaga de pe cand dadea interviuri languroase despre ce insemna ..hemoroizii :))))… asa ca, sa nu mai fie invidios pe altii , a fost si el la tv vorbind despre ce altceva decat un fund cu tot cu gaura!!! Important rau!!!

 7. Asfalt atât ,dar pentru copii ?..nimic.
  Ce e atât de greu macar faceți ceva in parcuri unde se aduna dupa amiaza o sumedenie de copii. E greu sa puneti o pompa sa circule apa din arteziana din parc? Stim Dle Primar ca e greu cu bugetul si depuneți eforturi pentru oraș dar aveti in aparatul de funcționari a primăriei șefi la toate serviciile ,puneti trântorii la treaba sa vina macar cu idei sau nu sunt in stare nici de asta .

  • :))) ce dragut!! Stiu ca vreti domnule primat dar nu vor astia de langa… vai de mine!! Nicaieri in lume nu s-a pomenit sa vrea seful sa se faca dar de fapt sa nu se faca.. NICAIERI!!! Daca intr un spital se doreste sa se cumpere medicamente si seful banilor zice ACUM crezi ca nu se cumpara pt ca nu vor niste mititei??? Pai zboara mititeiii soro!! Dar nu, mititeii sunt folositi carne de tun de ai mari iar ai mari așteaptă sa mai treaca o luna si pacientii sa fuga prin privat sau pe la iasi vaslui etc!! La fel cu gradinite, parcuri, samd!! Eu am vrut ( zise nenumitul) dar ei… ei…. ei… :))) penibil!

   • Vasile daca vreodata aveti proasta inspiratie sa ajungeti la recea o sa vedeti grotescul prostului gust ..husenii de demult sunt scarbitj de halul in care a ajuns locul acela.. ma rog asta poate sa explice de ce personajele direct responsabile de cheltuirea banului public atunci taman au intrat prin medicale iar pe saracii semnatari i a mancat cancerul de la suparare si stres. Se practica inca jegul asta la multe nivele.. invata astia mici foarte repede ca suptul la tita invata!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.