-8 C
Vaslui
09-feb.-2023

Scandal la Huși! Tentativă de vot multiplu din partea fiului primarului pesedist, Ioan Ciupilan

- Advertisement -
Ștefan Ciupilan

INCREDIBIL… Scandal la o secție de votare din Huși. Fiul primarului, Ștefan Ciupilan, a fost prins de reprezentanții din secția de votare de la Școala nr.2, încercând să bage în urnă două buletine de vot identice, pentru alegerea primarului, ștampilate. Acesta a fost oprit de omul care stă la urnă să le introducă. Cea care i-a dat buletinul de vot în plus este chiar reprezentanta PSD în secție. “Am fost sesizați de reprezentantul nostru din secția de votare de la Școala nr.2 că fiul primarului Ioan Ciupilan a fost surprins încercând să bage în urna de vot două buletine ștampilate, pentru alegerea primarului. Cele două buletine le-a “procurat” chiar de la reprezentantul lor în secția de votare. Noi vom sesiză Poliția de această tentativă de vot multiplu, fiindcă acest caz se pare că nu a fost singular. Tot la această secție a votat și sora primarului, Lucia Rotaru, și sper să nu fi folosit aceeași tehnică. O doctoriță de la spital a primit si ea două buletine de vot, dar pe unul l-a returnat. Reprezentantul nostru în secție a fost atent la ceea ce face această persoană de la PSD și a dibuit-o în cazul fiului primarului”, a spus Alexandru Nechifor, contracandidatul actualului primar, siderat de aceste încercări de fraudare a alegerilor. Disperarea lui Ioan Ciupilan vine ca urmare a faptului că sondajele de calibrare realizate în ultima zi de campanie electorală arată că lupta dintre cei doi va fi foarte strânsă, iar diferența se va face la câteva zeci de voturi.

Ioan Ciupilan i-a cerut lui Nechifor s-o dea “la pace”

Reprezentanții PNL, în frunte cu Alexandru Nechifor, au fost și ei prezenți după incident la secția de votare cu pricina. Deja primarul Ciupilan era acolo și încerca să măsluiască lucrurile. “Am fost abordat de contracandidatul meu, Ioan Ciupilan, și mi s-a sugerat să nu dăm la presă acest incident. Era cu președintele secției. Deja ei încearcă să șteargă urmele și vin cu o altă variantă, cum că reprezentantul PSD i-ar fi dat într-adevăr fiului primarului un buletin de vot în plus, dar că el l-a returnat înapoi din proprie inițiativă. E cam cusută cu ață albă această poveste, dar după ce Poliția va vizualiza înregistrările vom vedea cine are dreptate. Poate se va vedea pe acele înregistrări și cum a votat sora primarului. Noi sperăm ca acest incident să nu fie mușamalizat, de președintele secției. Vă dați seama că reprezentantul nostru e singur, iar ei sunt mulți”, a mai spus Alexandru Nechifor, care transmite pe această cale tuturor reprezentanților PNL din secție să fie vigilenți.

Varianta fiului primarului, după ce a fost prins cu mâța-n sac

Contactat telefonic de reporterii noștri, Ștefan Ciupilan a spus inițial că nu dorește să vorbească cu Vremea Nouă: “Nu vă interesează pe dumneavoastră aceste lucruri. Eu nu dau declarații la Vremea Nouă. La 30 de minute de la prima discuție, după ce la secție Ioan Ciupilan a “aranjat” treburile, acesta a revenit senin și a dat o declarație amplă despre acest incident, fără să mai fie deranjat că vorbește cu reporterii noștri: “Mi s-au înmânat, din greșeală, două buletine de vot pentru alegerea primarului și după ce pe primul l-am ștampilat, la ieșirea din cabina de vot, am returnat celălalt buletin. Așa că, nu văd unde am greșit”. Cum liberalii au făcut plângere la Poliție, se va vedea pe înregistrare care dintre cele două variante a fost reală. Am încercat să luăm legătura cu șefa Biroului de Circumscripție Electorală Huși, judecătorul Magdalena Catargiu, pe telefonul afișat pe site-ul BEJ Vaslui, dar a răspuns altă persoană care ne-a indicat că aceasta este în secția cu pricina. Teoretic, având în vedere această tentativă de vot multiplu și suspiciunea că au mai fost și alte persoane care au procedat în acest mod, judecătoarea ar putea dispune întreruperea votării pe o perioadă scurtă, pentru a verifica dacă numărul voturilor din urnă coincide cu numărul persoanelor care au votat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.