SCANDAL LA REBRICEA: Poliţiştii au folosit spray-ul lacrimogen pentru a imobiliza un bãrbat care îi ameninţa cu securea

PERICOL… Un bãrbat din satul Mãcresti, comuna Rebricea, a fost retinut de politisti dupã ce a provocat mai multe scandaluri la domiciliul sãu, dar si în sediul primãriei din comunã. În momentul când echipajele de politie au ajuns la fata locului, scandalagiul i-a amenintat pe agenti cu o secure, acestia reusind sã-l imobilizeze abia dupã ce au folosit spray-ul lacrimogen din dotare.

“În data de 17 iunie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Ruralã Negresti au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul cã, un bãrbat în vârstã de 49 de ani, din localitatea Mãcresti, comuna Rebricea, provoacã scandal la locuintã si este violent fatã de sotia sa.

Pentru aplanarea conflictului si luarea mãsurilor ce se impun, la fata locului au fost dirijate 2 echipaje de politie de pe raza Sectiei 6 Politie Ruralã Negresti. Bãrbatul a refuzat orice colaborare cu politistii, si s-a opus solicitãrilor legale formulate de acestia, manifestând un comportament recalcitrant. De asemenea, acesta s-a folosit de o secure pentru a profera amenintãri fatã de politistii deplasati la fata locului. Întrucât persoana reprezenta un pericol ridicat atât pentru membrii familiei sale, cât si pentru persoanele prezente, s-a procedat la folosirea mijloacelor din dotare în vederea imobilizãrii, încãtusãrii si transportului acestuia la sediul unitãtii de politie, pentru dispunerea mãsurilor legale. În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit cã pe fondul consumului de alcool în exces, bãrbatul bãnuit si-ar fi agresat sotia nu doar verbal, ci si fizic, lovind-o cu pumnul în zona capului si a corpului. Totodatã, acesta si-a amenintat în mod repetat sotia si nora, iar în cursul zilei de 17 iunie, în jurul orei 10.00, bãrbatul a pãtruns fãrã drept în mai multe birouri din cadrul Primãriei Comunei Rebricea, a adresat cuvinte si expresii jignitoare angajatilor institutiei si a refuzat sã pãrãseascã sediul la solicitarea acestora.

Fatã de bãrbatul de 49 de ani a fost emis un ordin provizoriu de protectie, acesta având interdictia de a se apropia la mai putin de 100 metri de sotie, respectiv nora. În urma probatoriului administrat, la data de 17 iunie a.c., politistii l-au retinut pe bãrbat pentru o perioadã de 24 ore, iar în cursul zilei de astãzi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, cu propunerea emiterii unei mãsuri preventive.

În cauzã, a fost sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui în vederea efectuãrii de cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ultraj. Cercetãrile sunt continuate, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului”, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ