spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Scandal la Spitalul Huși: un pacient a rămas fără pantofi! Camerele de supraveghere vor lămuri misterul dispariției!

- Advertisement -
CERCETĂRI… Ștefan Popa, nepotul bătrânului care a rămas desculț, a făcut o plângere, fiind demarată o anchetă în acest caz.

RIDICOL… Scandal la Spitalul din Huși, unde personalul are parte, în aceste zile, de o acuzație cel puțin jenantă. Mai exact, un pacient în vârstă de 70 de ani reclamă că i s-au furat pantofii, lucru pe care l-a aflat în ziua externării. Ceea ce însă l-a intrigat atât pe pacient, cât și pe nepotul venit să îl ia acasă este modul în care asistentele și ce cadre mai erau acolo de față au sărit cu gura pe ei, vrând să îi convingă că, de fapt, bătrânul ar fi venit la Spital… desculț. Oamenii însă nu s-au lăsat intimidați șI, după vreo două ceasuri de gălăgie, s-a decis verificarea camerelor de supraveghere. Și, surpriză! Spre jena celor care au strigat în gura mare că bătrânul ar fi fost adus cu Ambulanța doar în șosete, pe imagini se vedea limpede că pacientul era încălțat cum se cuvine, cu perechea de pantofi negri care, între timp, au dispărut din sacul cu bunuri personale, lăsate la magazie. “L-am luat acasă în șlapi. Cum era să-l iau?! Ne-au dat număr de înregistrare la plângerea adresată conducerii și au spus că se va face o anchetă. Papucii nu știu dacă-i mai vedem vreodată, dar măcar pe viitor să nu se mai întâmple și la alți pacienți așa ceva”, spune nepotul pacientului.

Bătrânul care a fost pus în jenanta situație, de a-și căuta cu scandal prin Spitalul Huși papucii dispăruți, se numește Chirilă Mircea și are 70 de ani. Este de loc din comuna Tătărăni. Omul povestește că a chemat Ambulanța pe 14 aprilie, care, în jurul orelor 09:00, a venit în centrul satului și l-a luat. Se îmbrăcase curat, cu hainele bune și cu pantofii luați de curând, de la oraș, pe care spune că dăduse 240 de lei, și așa a fost transportat de autosanitara SAJ la Spitalul Huși. Are multe suferințe fizice, între care și o sondă care trebuie schimbată periodic, cam la 21 de zile. Pentru că întârziase, acum era imperios necesar să ajungă să fie văzut de medici. A ajuns la Primire Urgență, s-a decis internarea sa, iar o doamnă de acolo i-a luat bunurile personale, haine, pantofi, pentru a le depozita în siguranță la magazie, după cum e rânduiala. Omul a rămas în pijamale și în șlapi, ca orice pacient internat.

Ciudat este că de pe hârtia cu inventarul bunurilor, tocmai pantofii lipseau. Între timp, încălțările au și dispărut.

Pe 21 aprilie, nepotul pacientului Chirilă a fost chemat să îl ia acasă pe unchiul său. “Situația a fost și de râs și de plâns în același timp, vă spun sincer. Venisem să îl externez. I-au adus bunurile din magazie, s-a îmbrăcat, tot, dar când să se încalțe, ia papucii de unde nu-s. Am semnalat imediat situația și am cerut papucii. Ce ni s-a părut ciudat este că, brusc, toată lumea de acolo a sărit cu gura pe noi. Niște doamne asistente, infirmiere sau ce erau, spuneau că nu e adevărat că bătrânul a venit încălțat. Zic, doamnelor, cu să nu vină încălțat la Spital? Că Ambulanța l-a luat din centrul satului, iar până acolo el s-a dus pe jos. E o râpă, e noroi, cum să fi mers în șosete de acasă până la Ambulanță și apoi să fi venit așa la Spital? A avut pantofi. Unchiul meu spunea și el că a venit cu pantofi, erau negri, noi, dăduse 240 de lei pe ei. Unde sunt? tot întrebam noi. Personalul spunea că, nu, moșul a venit fără papuci. Noi am insistat. M-au dus în magazie, chipurile, să văd cu ochii mei că nu sunt, m-au purtat pe colo, pe colo. La un moment dat, una dintre doamnele asistente sau ce funcție are, ne-a arătat o hârtie pe care erau trecute bunurile unchiului meu, dar papucii, într-adevăr, nu erau menționați. Și ele spuneau că asta e dovada că el nu a avut papuci la internare. Zic, măi oameni buni, omul acesta nu a plecat la Spital în șosete. Ele însă o țineau pe-a lor”, spune Ștefan Popa, nepotul bătrânului.

Camerele de supraveghere, cheia cazului!

Omul mai povestește că vreo două ore a durat ciorovăiala. “Unchiul a zis să facem plângere la Poliție, dar eu am zis să ne adresăm domnului director al Spitalului mai întâi. Era o doamnă secretară, care a spus că cel mai bine, ca să se încheie scandalul, este să verificăm camerele de supraveghere. Și noi am cerut asta. Am stat ce am stat, iar la un moment dat a venit un domn inginer și încă o persoană și au spus că da, e adevărat, pe imagini se vede clar că pacientul avea pantofi negri la intrarea în Spital. Mi-au dat număr de înregistrare la plângere, iar ieri (26 aprilie, n.r.), când am sunat după vreun rezultat, au spus că deocamdată se anchetează cazul. Nu am mai vrut să mai scriu în plângere că pe data de 7 ianuarie 2021, când a murit în Spitalul Huși soția unchiului meu, Iuliana, eu adusesem la poarta Spitalului pachet, cu multe scutece de unică folosință și alte lucruri. Am lăsat pachetul, dar abia apoi am aflat că ea era deja moartă. Când am cerut la portari să-mi dea pachetul înapoi, dădeau vina unii pe alții și nu mi-au mai dat nimic. Acum, când am văzut că dispar și papucii unchiului, zic, nu se mai poate. Trebuie să anunț pe domnul director al Spitalului Huși”, spune Ștefan Popa, nepotul pacientului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.