4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Scandal McDonald’s. O băutură „sănătoasă” pentru copii mustește de zahăr

- Advertisement -

Lanțul de restaurante fast-food McDonald’s este în centrul unei controverse în Anglia. O băutură lansată recent și prezentată drept sănătoasă conține foarte multe calorii.

În promovarea băuturii „Fruitizz”, McDonalds susține că oferă copiilor una dintre cele cinci porții de fructe și legume pe care ar trebui să le consume zilnic. În realitate, numai 500 de mililitri din această băutură conțin 200 de calorii și 49 de grame de zahar. Și asta în condițiile în care meniul unui copil sănătos nu ar trebui să includă mai mult de 50 de grame de zahăr pe zi.

„Un pahar mare are mai mult zahăr decât o cutie întreagă de Fanta. Consumul excesiv de zahăr duce la apariția cariilor și la creșterea în greutate. Apa este o variantă mult mai bună, iar laptele este excelent pentru copii, datorită conținutului ridicat de calciu și alte vitamine”, a spus un medic pentru jurnaliștii de la The Sun.

Organizațiile care luptă împotriva obezității sunt revoltate, avertizând că pericolul pentru copii este foarte mare.

Reprezentanții McDonald’s susțin că băutura este rezultatul unei munci de trei ani. Compania a dorit că creeze o băutură care să „entuziasmeze copiii, dar să ofere și beneficii nutriționale”.

Fruitizz, produsă sub licență Coca Cola, este un amestec din 60% suc de fructe din struguri, mere, zmeură și apă minerală.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.