Scandal monstru în centrul Negreștiului: amenințări la adresa unui angajat din primărie, 11 persoane au fost conduse la secție (VIDEO)

Mai multe echipaje ale Poliției Locale și Poliției Naționale au intervenit, joi dimineață, în centrul Negreștiului, unde mai mulți asistați social, responsabili cu întreținera curățeniei din oraș, s-au luat la ceartă cu șeful Compartimentului Asistență Socială din cadrul primăriei. 11 persoane au fost conduse la secția de poliție, oamenii legii întocmind dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Incidentul a izbucnit în părculețul din fața primăriei, după ce angajatul primăriei le-ar afi atras atenția subordonaților lui să nu mai consume alcool în timpul serviciului pentru că riscă să nu mai fie plătiți. Neobișnuiți, probabil, ca cineva să le atragă atenția, asistanții social au început să-și înjure și să-și amenințe șeful. Scandalul s-a mutat imediat în fața primăriei, unde câțiva dinte cei luați în colimator și-ar fi rupt hainele de pe ei, de supărare. Primul care a intervenit să aplaneze scandalul a fost polițistul local care stătea la intrarea în primărie. În primă fază acesta și-a chemat în sprijin doi colegi, dar pentru că nu făceau față, s-a solicitat și ajutorul polițiștii secției din Negrești, care, cu greu, au calmat spiritele. Nu mai puțin de 11 persoane au fost conduse la secție pentru a da declarație, printre care și șeful Compartimentului Asistență Socială din cadrul Primăriei Negrești. Din câte se pare, acesta a avut ceva de împărțit cu mama unuia dintre asistații social, femeia fiind chemată să facă dreptate muncitorilor. Cei doi s-ar fi amenințat reciproc, polițiștii având la dosar și două plângeri din partea lor. “În cursul zilei de astăzi, ora 11.43, Poliția Orașului Negrești a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie de 39 de ani, cu privire la faptul că fiul său, de 22 de ani, care presta ore de muncă, în temeiul Legii 416/ 2001 privind venitul minim garantat, a fost amenințat de către un bărbat de 51 de ani, din cadrul Primăriei Orașului Negrești (cel însărcinat cu supravegherea sa). Ulterior, în fața sediului primăriei sus-menționate, s-au adunat încă 8 persoane, care desfășurau ore de muncă, în temeiul Legii nr. 416/ 2001 privind venitul minim garantat, și care au proferat amenințări la adresa bărbatului de 51 de ani. Conflictul a fost aplanat de polițiștii sosiți la fața locului care au primit sprijinul polițiștilor locali. La sediul Poliției Negrești au fost conduse 11 persoane, pentru identificare. În cauză, au fost depuse două plângeri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, în continuare fiind desfășurate activități în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-au produs faptele sesizate și dispunerea măsurilor legale”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

La Vaslui, angajații Goscom sunt testați cu aparatul alcooltest

Primăria Negrești nu este singura din județ care se confruntă cu problema consumului de alcool în rândul angajaților de la 416. Și la Vaslui au fost angajați Goscom care consumau alcool în timpul serviciului, iar pentru a ieși din această situație jenantă, conducerea societății a găsit o soluție pe cât de simplă pe atât de eficientă: achiziționarea unui alcooltest, cu care zilnic și-a verificat angajații. “Am cumpărat un aparat de alcooltest, omologat, pentru a vedea dacă angajații noștri respectă sau nu normele de protecția muncii. În ultima perioadă, colega noastră de pe SSM (Securitate și Protectia Muncii) a efectuat mai multe controale inopinate, însă până acum nu au fost găsite nereguli”, declara Cătălin Bârleanu, directorul Goscom, în momentul când s-a decis testarea angajaților. Această măsură poate fi luată ca exemplu și la Negrești, unde primăria trebuie să se descotorosească de toți angajații care consumă alcool în timpul serviciului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ