Scandal monstru în Piața Centrală din Bârlad. Polițiști locali agresați și bătuți! (FOTO, VIDEO)

INCREDIBIL… Scandalul dintre polițiștii locali și mai mulți tineri a avut loc pe 24 decembrie, la orele 11.50! Un tânăr care nu purta mască a fost oprit de doi polițiști locali pentru a-l legitima, iar în acel moment tânărul i-a dat un cap în gură unui polițist și a fugit. A fost prins câteva clipe mai târziu, iar când polițiștii au vrut să-l ducă la sediu pentru comiterea agresiunii, acesta s-a opus! Mai multe persoane au sărit în ajutorul tânărului, iar scandalul s-a transformat într-o bătaie cruntă, polițiștii fiind agresați și loviți din nou! Agenții locali au făcut plângere penală pentru ultraj, iar acum Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad face cercetări pentru a-i identificva pe toți cei care au intervenit în acest caz, agresând oamenii legii.

Chiar în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, când Piața Centrală din Bârlad era extrem de aglomerată, un tânăr care nu purta mască, a fost oprit de doi polițiști locali, care tocmai explicau unor cetățeni că este obligatoriu să se poarte masca de protecție, fiind instituită starea de alertă în municipiul Bârlad. Când l-au văzut pe tânăr fără mască, polițiștii locali au încercat să-l oprească pentru a-l atenționa că nu poartă mască și pentrui a-l legitima. Numai că tânărul, care, din spusele martorilor era și băut bine, s-a opus, iar când polițșiștii au încercat să-l convingă că trebuie să se legitimeze, acesta i-a tras un cap în gură unuia dintre polițiști și a fugit! A fost urmărit de oamenii legii, iar în zona din spatele Pieței Centrale a fost prins și s-a încercat încătușarea sa din nou. Tânărul s-a opus iar în acele momente, mai multe persoane, unii dintre ei de de etnie rromă, au început să agreseze polițiștii locali, care au chemat în ajutor încă un echipaj.

În momentul în care oamenii legii au încercat să-l rețină din nou, deoarece acesta agresase polițiștii, mai mulți tineri de etnie rromă, din câte se vede pe filmare, au luat pe sus pe agenții locali și se încerca încătușarea sa pentru comiterea infracțiunii de ultraj, i-a dat iarăși cu capul în față unui polițist local, pe care l-a umplut de sânge. Atunci a luat o și mai mare amploare scandalul, cei prezenți solidarizându-se cu tânărul scandalagiu, fără mască și cu mult tupeu, polițiștii locali fiind luați pe sus, îmbrânciți și atacați! Evident că agresorul polițiștilor locali și cei care s-au solidarizat cu el au dispărut fără urmă, dând dovadă de „curaj” , ulterior acesta fiind identificat de către polițiștii bârlădeni. Din câte se pare acesta este din comuna Tutova.

Dosar penal pentru ultraj

Tot scandalul a durat în jur de 20 de minute, fiind filmat atât de martorii de la fața locului cât și de polițiștii locali veniți în ajutorul colegilor agresați.

„Este uluitor că oamenii se solidarizează cu cei care încălcă legea și astfel se ajung la agresiuni împotriva celor care aplică legea. Polițiștii locali agresați au depus deja plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru ultraj, fiind deja audiați de procurorul care investighează acest caz. Urmează ca pe baza probelor cei vinovați să fie identificați și să fie audiați, pentru a se lua măsurile legale.”, a precizat col.(r) Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ