spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Scandal monstru la Judecătoria Vaslui, a fost nevoie de echipajul de intervenție al Jandarmeriei

- Advertisement -

 

INTERVENȚIE… A fost nevoie de intervenția jandarmilor, miercuri dimineața, la Judecatoria Vaslui, pentru restabilirea stării de normalitate ca urmare a unui conflict izbucnit din senin. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Zăpodeni, abia externat din secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, a fost surprins ca urmare a pătrunderii fără drept în instituție. Jandarmii aflați în serviciul de pază și protecție instituțională au procedat la identificarea persoanei și a scopului prezenței sale  în interiorul Judecătoriei, rezultând că bărbatul nu a fost citat în niciunul dintre procesele de azi. La solicitarea forțelor de ordine de a părăsi incinta, persoana, care se afla și într-o avansată stare de ebrietate, a adoptat o atitudine și un comportament de sfidare față de jandarmi, totodata adresând expresii și cuvinte jignitoare. La fața locului a ajuns și un echipaj de intervenție al Jandarmeriei Vaslui, dar o autospecială aparținând SAJ Vaslui, care au preluat bărbatul și l-au transportat la secția de unde tocmai se externase. Totodată, acesta a fost amendat cu 400 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Multi jandarmi au făcut dreptul la facultăți fantoma cu teste grila cu speranța că Guriță ai face ofițeri, normal că își dau cu părerea și își bagă nasul în dosare

  2. Doar jandarmii din Vaslui își dau cu părerea la dosare la judecătorie și poartă și insigne in parbrizul mașinilor personale că sa sperie pe cei care le plătesc salariile, contribuabilii…, e jale cu ei, analfabeți in uniformă .

  3. Principiul de drept al publicitatii procesului penal / civil garanteaza oricarei persoane dreptul de asista in sala de judecata la desfasurarea unui proces. Practic, judecata trebuie sa se desfasoare in fata „cetatii”, pentru ca cetatenii acesteia sa ia aminte la ce li se intampla celor care incalca legea, dar si sa se asigure ca judecatorii ii judeca corect pe cei acuzati de incalcarea legii.
    Drept urmare, NU EXISTA „patrundere fara drept” in cladirea unei instanta de judecata, indiferent ca se numeste Judecatoria Vaslui sau Inalta Curte de Casatie si Justitie. Orice cetatean are dreptul sa intre in aceste cladiri, sa fie prezent in sala de judecata, sa asiste la judecarea oricarei cauze, cu exceptia cazurilor in care completul de judecata decide altfel, in mod justificat (de regula, in cazurile cu minori, unde intervine principiul interesului superior al copilului). Scoaterea unui cetatean din cladirea unei instante sau dintr-o sala de judecata fara motiv bine intemeiat (exemplu: tulburarea desfasurarii sedintei de judecata) reprezinta un ABUZ. Cei care au facut asta, ori sefii instantei care au decis sa interzica participarea cetatenilor la desfasurarea sedintelor de judecata, ar trebui pedepsiti SEVER. Asta incalca unul din principiile ELEMENTARE de drept!! Din cat drept mai stiu si eu… Si mai stiu… 😀

  4. Dacă este bolnav psihic și a necesitat internarea la psihiatrie, cu ocazia săvârșirii faptei contraventionale, admisă de un doctor psihiatru, atunci, jandarmii de ce l-au mai amendat?! Este logic, că se afla într-un delir psihotic, fapt pentru care medicul psihiatru a dispus internarea pe loc. Iresponsabilitatea se recunoaște din punct de vedere juridic și in cazul contraventiilor comise d epersoane cu afecțiuni psihice.
    În mare, omul, probabil habar nu are de prevederile legii că poate cere anularea amenzii sau o să fie tot prin spital, nu o sa formuleze plangere contraventională în termen de 15 zile, ii ramane amenda, se va duce in debit la administratia financiară/ primarie, iar in final i se retrage de pe card suma cu carea fost sancționat, unde primeste, probabil o bruma de pensie.
    Sper să citească vreun jandarm și să ia aminte la ce am scris, după care sa le spună si celorlalți.

    • Iti spun eu de ce l-au amendat: ca jandarmii, prin definitie si traditie, sufera de lipsa acuta de neuroni si de necunoasterea legii. Omul, probabil ca n-a fost agresiv inainte de a fi interpelat si bruscat de catre ei. Cel mai probabil, l-au bruscat pentru a-l impiedica sa intre intr-o institutie in care avea tot dreptul sa intre, beat sau treaz, nebun sau sanatos, cu sau fara basca. Omul s-a suparat, a luat-o razna, iar ei au folosit pretextul asta pentru a continua sa-l bruscheze si a-l amenda. Ar trebui sa raspunda penal pentru asta, daca pe camerele din holul judecatoriei se costata asa ceva. Si sigur asta s-ar constata, daca ar avea cineva bunul simt sa se uite. Numai ca judecatorii si procurorii romani nu au bun simt, se cred mici Dumnezei, si n-o vor face.

    • Pt ca domnule Jenica cauzele care inlatura caracterul contraventional al unei fapte se constata de catre instanta de judecata nu de catre agentul constatator da e mai usor sa ne dam cu parerea pe legi in loc sa le CITIM!!!!

      • Jojo, hai să îți explic altfel, poate înțelegi, în general conducătorii auto ai mașinilor de poliție, jandarmilor, poliției locale le opresc și în zone în care oprirea este interzisă, dar, evident, nu vine nimeni să sancționeze polițiștii, jandarmii sau polițiștii locali că au oprit in astfel de zone. Dacă am merge pe raționamentul tău ar trebui aplicate amenzi și apoi cine vrea să facă plângere contraventională să facă, iar instanța de judecată să decidă anularea lor având in vedere că cei în cauză erau cu mașina era sau nu în misiune etc. De regulă, când se mai ceartă polițiștii cu ceilalți aceștia incep sa mai aplice amenzi pentru diverse astfel de fapte contraventionale celorlalti, de ajung la disperare si unii si altii. Chiar am citit una stfel de caz zilele acestea cu un polițist care îi amenda pe cei de la Poliția Locală.
        Un alt model de caz. O femeie victimă a viol, care se întoarce de la schimbul II de muncă, noaptea, și ar fi atacată/ acostată pentru o asemenea faptă. Dacă țipă și urlă, deranjând liniștea publică, evident ca să ceară ajutor, ca să-i determine pe infractori sa o lase in pace, și un locatar ar suna la 112 că este deranjată liniștea publică de tiepete, că el nu poate să doarmă, iar dacă vin jandarmii și văd doar femeia, că poate infractorii fug între timp, jandarmii nu trebuie să-i dea amendă că a deranjat linistea publică, iar femeia să facă plangere contraventională pentru a i se anula amenda, trebuind să probeze in instant că a fost victimă sau nu a unui viol.
        Bun. Hai să ne întoarcem la cazul acestui om. Eu nu am fost acolo, dar, dacă jandarmii l-au luat și l-au prezentat la spitalul de psihiatrie și că medicii au decis internarea lui este mai mult decât evident că era într-un episod psihotic pentru care nu se mai impunea sancționarea lui contravențională cu amendă, cu atât mai mult că atenuarea unui episod psihotic poate dura recuperarea o perioadă mai lungă de timp, și, evident, nu are cum din spital să depună plângere contravențională.
        Totul ține de educația și pregătirea juridică, nu mai vorbesc de ceva suflet.
        Tipul acesta de discuție il aveam cu zeci de AO pe la Polițiile Municipale când el făceam instructajul AO. Și atunci erau norme/ indicatori de amenzi și mulți erau tentați să dea tot felul de amenzi.
        – Rusu jenică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.