0.8 C
Vaslui
01-dec.-2022

Scandal pe demolarea fostei cofetării “Muntenița”: vasluienii, deranjați de zgomot, miros și praf!

- Advertisement -
VERIFICĂRI… Administrația orașului va verifica modul în care se face demolarea fostei cofetării “Muntenița” și dacă sunt respectate normele legale în vigoare.

DISCUȚII… Demolarea fostei cofetării “Muntenița” a iscat un adevărat scandal între muncitorii firmei care se ocupă de lucrare și zecile de locatari de la blocurile care împrejmuiesc vechea fabrică. Oamenii acuză faptul că cei care se ocupă de demolare nu respectă normele în vigoare și “uită” să stropească cu apă pentru a nu se ridica praful. În schimb, cei care locuiesc în zona respectivă sunt nevoiți să suporte mirosul degajat de cimentul vechi și țin geamurile închise pentru a nu le intra praful în locuință.

Un adevărat scandal a izbucnit în zona cinematografului Independența din municipiul Vaslui, acolo unde o firmă de construcții se ocupă de demolarea fostei cofetării “Muntenița”. Nemulțumirea vasluienilor care locuiesc în zonă este legată de faptul că firma respectivă încalcă normele în vigoare pentru astfel de lucrări și “uită” să stropească cu apă pentru a nu se mai ridica parful. Mai mult, oamenii spun că au discutat cu muncitorii care lucrează în zonă dar nu au ajuns la niciun rezultat. “Ne-am săturat de praful pe care îl înghițim zi de zi, care ne intră în case, dar și de mirosul degajat de demolarea cofetăriei. Miroase urât, a ciment vechi, sau ceva de genul acesta. Am și vorbit cu cei care se ocupă de demolare și le-am cerut să folosească apă, să stropească, pentru a nu se mai ridica praful. Au spus că da, așa vor face, dar nu au făcut nimic. Noi înțelegem nevoia de dezvoltare a orașului și că cofetăria trebuia demolată, dar nu înțelegem de ce nu se întâmplă acest lucru fără să fim afectați în așa mare măsură. De când au început lucrările trăim acest chin, zi de zi, și nu este corect ceea ce se întâmplă. Au mai fost demolate clădiri în mijlocul orașului, dar acolo s-a putut folosirea apei pentru a nu se ridica praful. În schimb, la doi pași de Piața Centrală, nu se poate”, spun, revoltați, oamenii care locuiesc în acea zonă. De asemenea, reprezentanții Primăriei municipiului Vaslui spun că firma care se ocupă cu demolarea clădirii ar fi trebuit să folosească apă și, dacă acest lucru nu s-a întâmplat, va fi demarată o verificare și se vor lua măsurile care se impun. Mai mult, nu sunt singurele lucrări de construcție din municipiul Vaslui care nu respectă normele legale în vigoare privind poluarea. Astfel, constructorul care se ocupă de modernizarea clădirii fostei Case a Armatei a fost amendat cu 10.000 de lei de către inspectorii de mediu pentru că foloseau, la curățarea clădirii, o metodă învechită și foarte poluantă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Da! Și cei de la Mediua au luat decizia de a opri stațiile de indicare a poluării din municipiu, tocmai ptr a ne,, feri” de poluare. Ce sens are să știi ce valori are calitatea aerului? Dacă tot e foarte rău, mai bine să nu mai consumi curent.

  2. Prostii ăștia chiar data la clădirea aia noua? Aia are vreo 27 de ani….aia cu marmura alba….de lângă bloc…aia o fost cofetăria….voi vă referiți la macghernita aia lunga…pe care jegosii de Paval si-a întins niste pânze cu poze din Vaslui….ca sa mascheze gunoiul de acolo…pe clădirea aia creșteau copaci…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.