spot_imgspot_img
7.2 C
Vaslui
18-apr.-2024

Scandal pe meciurile de la EURO. TVR le-a interzis celor de la Dolce să mai transmită meciuri

- Advertisement -

UPDATE 20.25- Romtelecom a primit de la TVR o factură greşită şi a solicitat refacerea acesteia, varianta corectă fiind transmisă vineri şi urmând să fie achitată luni, precizează Romtelecom.

Romtelecom spune că TVR nu are dreptul legal de a interzice Dolce Sport difuzarea meciurilor din cadrul Euro 2012, precizând că decizia Televiziunii Române de a interzice difuzarea competiţiilor este abuzivă.

Compania îşi arată disponibilitatea de a renegocia contractul cu televiziunea publică astfel încât ambele canale să transmită meciurile de la Euro 2012 simultan.

Dolce Sport nu va mai transmite în direct meciurile de la EURO 2012. Toate partidele de la Campionatul European de fotbal din Polonia şi Ucraina vor putea fi vizionate doar pe TVR.

Noul director general al Televiziunii Române, Sorin Călin Cristea, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că TVR a rupt contractul cu Dolce Sport deoarece n-au fost plătite la timp ratele din contract.

TVR este gazdă a celui mai important eveniment fotbalistic al anului, Euro 2012, care va putea fi urmărit integral la TVR 1, TVR 2, TVR HD, precum şi pe site-ul dedicat competiţiei, euro2012.tvrinfo.ro, care va transmite live toate meciurile.

În baza parteneriatului încheiat cu postul deţinut de Romtelecom, la sfârşitul anului trecut, TVR estima o economie importantă pentru cheltuielile tehnice, de peste jumătate de milion de euro .

În urma deciziei TVR, meciul dintre Ucraina şi Franţa, care ar fi trebuit să fie difuzat vineri, de la ora 19.00, la Dolce Sport, va fi difuzat pe TVR 1.

Radu Călin Cristea a spus că notificarea transmisă Romtelecom vizează doar Euro 2012, nu şi Jocurile Olimpice de la Londra şi Campionatul Mondial din 2012, ale căror drepturi de difuzare au fost de asemenea sublicenţiate de TVR către Dolce Sport.

Televiziunea Română are datorii acumulate – din 2005 până la sfârşitul lui 2011 – către bugetul de stat în valoare de 272.699.000 lei. Din cauza acestor datorii, pe 22 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.