Scandal pe numărul de secții de vot din Transnistria, înainte de alegerile din Moldova. Liderul pro-rus Dodon o acuză pe Maia Sandu

Cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc duminică, în Republica Moldova, a izbucnit un nou scandal legat de numărul de secții de votare care vor fi organizate în Transnistria, unde sunt înregistrați peste 258 000 de cetățeni cu drept de vot. Curtea de Apel de la Chişinău a decis joi seara reducerea numărului secţiilor de votare pentru Transnistria, de la 41 la 12. Comisia Electorală a anunțat vineri că a a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție. 

Magistraţii Curții de Apel Chișinău au admis o contestaţie depusă de Platforma Demnitate şi Adevăr împotriva Comisiei Electorale Centrale. Într-un comunicat de presă, liderul formaţiunii, Andrei Năstase, a calificat această decizie drept o victorie a Platformei DA, subliniind că secţiile de votare din zonele necontrolate de autorităţile constituţionale de la Chişinău nu vor fi deschise.

Miza o reprezintă voturile din această regiune care merg în mod tradițional către socialiști. La alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, alegătorii transnistreni au votat masiv pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon.

Decizia Curții de Apel Chișinău vine în contextul în care Comisia Electorală a decis să nu interzică transportarea în masă a cetățenilor către secții de vot la alegerile de duminică. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/scandal-pe-numarul-de-sectii-de-vot-din-transnistria-inainte-de-alegerile-din-moldova-liderul-pro-rus-dodon-o-acuza-pe-maia-sandu-1591807
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ