Scandal, scântei și îmbrânceli cu pompierii la un incendiu, “stins” de polițiști (VIDEO)

PENALI… Scandal de proporții la un incendiu izbucnit la un magazin din comuna Dumești. Atmosfera s-a încins, iar totul s-a terminat cu sosirea echipajelor de poliție, care au reușit să « stingă » conflictul, dar a fost sesizat Parchetul cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj. Nemulțumiți de modul în care a descurs intervenția militarilor, păgubitul și rudele acestuia ar fi avut un schimb de replici mai dur și chiar la un moment dat, totul a degenerat, iar aceștia s-ar fi îmbrâncit cu pompierii. Din acest motiv, la fața locului a fost solicitat sprijinul polițiștilor și jandarmilor. Mai mult, au fost sesizați și procurorii față de săvârșirea infracțiunii de ultraj. Cercetările continuă în acest caz.

După ce a făcut focul la centrala cu lemne, Ovidiu Mitan, administratorul unui magazin din localitatea Dumești, s-a trezit cu toată afacerea făcută scrum. La scurt timp, flăcările au cuprins magazinul acestuia. Se pare că incendiul a pornit din cauza coșului de fum, neizolat față de materialele combustibile. La fața locului s-au deplasat și pompierii vasluieni dar, după ce focul a fost stins, pagubele înregistrate nu erau deloc de neglijat. “Mi-a ras magazinul în proporție de 90%. Pompierii au spus că este posibil ca focul să fi pornit din cauza hornului, dar se fac cercetări pentru a stabili cauzele. Paguba este a mea, dar nu am văzut atâta lipsă de profesionalism din partea celor care au venit să stingă focul. Cu greu, au reușit să mufeze două furtune. Singurul care a dat dovadă că știe ce are de făcut a fost un ofițer venit de la Vaslui. Și păcat că se întâmplă lucrul acesta. Până la urmă, țara asta trăiește din taxele și impozitele plătite de noi, micii oameni de afaceri. De aceea, îți vine să lași totul baltă și să pleci să muncești peste hotare”, spunea Ovidiu Mitan. Numai că povestea a luat o nouă întorsătură în momentul în care rudele lui Mitran au ajuns la fața locului. Între pompieri și acestea a izbucnit un scandal aplanat după sosirea a patru echipaje de poliție și unul de jandarmi. Astfel, militarii au putut continua misiunea pentru stingerea flăcărilor. “Doi dintre subofițerii operativi au fost agresați de către localnici astfel că, la fața locului, s-a solicitat prezența unor forțe de ordine. Astfel, pompierii agresați au pututu să-și continue intervenția. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, un ofițer și 17 subofițeri”, a spus și purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. Nemulțumiți de timpul de reacție al pompierilor vasluieni, rudele lui Ovidiu Mitan, proprietarul magazinului care a luat foc la Dumești, au sărit să bată militarii. Din fericire, totul s-a terminat cu câteva îmbrânceli, dar polițiștii sosiți la locul incidentului au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșiri infracțiunii de ultraj. Nemulțumirea celor de la Dumești era legată de faptul că autospecialele de pompieri nu au ajuns toate în același timp. Această problemă a fost explicată de către șeful ISU Vaslui, colonelul Tătaru. “După anunțarea incendiului, către Dumești a plecat o mașină de pompieri de la Negrești și două de la Vaslui. Între Negrești și Dumești, distanța este de aproximativ 24 km. Între Vaslui și Dumești, distanța este de aproximativ 55 de km astfel că este normal ca mașinile de intervenție trimise la fața locului să nu ajungă în același timp”, spune colonelul Tătaru.

Scandalagiii de la Dumești, acuzați de ultraj

Reprezentanții ISU Vaslui au declarat că, în timpul intervenției de la Dumești, doi subofițeri au fost agresați verbal și fizic. După ce la fața locului au fost trimise forțe de ordine publică, polițiști și jandarmi, au fost sesizați și procurorii vasluieni. “În urma incidentelor din timpul intervenției pompierilor de la Dumești, a fost sesizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
10 COMENTARII

 1. Se alimentau, nu “se alimentat”…
  Fantasticii, nu “fantastici”..
  Este, nu “veste”.
  Scuze pentru aceste greșeli…, deh, autocorectorul…

 2. De ce nu spune nimeni la ce oră intervenit SVSU Dumești? Care era obligația SVSU Dumești, dar mai ales a primarului comunei?

  Se știe că DN 15 D era acoperit cu polei?
  Normal ca autospecialele încărcate cu apă și care veneau de la 55 km pe un drum acoperit de polei, nu ar fi putut ajunge nicidecum mai devreme de o oră…. Legile fizicii și matematicii nu par a fi la fel de valabile și în Dumești…, e vorba de calcule elementare, de clasa a doua, cel mult a treia…
  O parte din localnici îi înjurau continuu pe militari pentru că nu executau ceea ce le cereau ei…
  Pe filmare se arată ca pompierii se alimentat cu apă dintr-o fântână, iar ei înjurau și susțineau ca pompierii au venit fără apă… Aberant!
  Niciodată, dar absolut niciodată, pompierii nu pleacă fără apă. CHIAR ȘI ATUNCI CÂND SE ÎNTORC LA BAZĂ, POMPIERII SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ALIMENTEZE DE LA CEA MAI APROPIATĂ SURSĂ DE APĂ.
  Poate unii din marii “investitori” ai comunei Dumești nu știe, dar însăși idea de autocisternă înseamnă un volum de apă limitat, în cazul primei autospeciale ajunse la fața locului, aproximativ 2,5 tone.
  De ce nu a fost cisterna SVSU Dumești la fața locului pentru a asigura măcar alimentarea cu apă? De ce nu erau surse de apa sub presiune?
  Unii înjurau că se face alimentarea autospecialei dintr-o fântână sau un puț (ce-o fi fost acolo…), prin folosirea unei motopompe…. Ce anume era greșit? Că s-a terminat apa din autospecială sau faptul că pompierii au ținut cont, atât de matematică, cât și de fizică? Două mobile plecate din punctele A și B (între acestea existând o distanță de aproximativ 32-33 kilometri) nu pot ajunge nicicum în același timp în punctul C, mai ales în cazul unor autospeciale care duc 7 sau 9 tone de apă… De ce nu spun fantastici comentatori din Dumești că pompierii cărau apă și din comuna Băcești pentru a face față situației… Știe vreunul dintre domnii chibiți câtă apă veste necesară pentru stingerea lemnului?

LĂSAȚI UN MESAJ