21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Scandal și acuzații grave la DGASPC Vaslui, după concursul pentru un post de șofer

EXAMEN… Proba interviului pentru ocuparea unui post de șofer la DGASPC a scos în față candidatul pregătit dinainte

ACUZAȚII… În curtea DGASPC Vaslui mustește un scandal de zile mari după ce unul dintre candidații la un post de șofer scos la concurs acuză comisia de fraudă. Mai exact, bărbatul spune că, după proba scrisă, au mai rămas în concurs patru candidați numai că, după proba interviului, învingător a ieșit cel cu cea mai mică notă la prima testare. Acum, candidatul se întreabă dacă, în viitor, vor exista vreodată examene corecte și vor dispărea relațiile.

Luna trecută, la nivelul Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui a fost organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi vacante. La finalul concursului, unii dintre candidați acuză comisia de examen de fraudă și susțin că au ieșit câștigători candidații care trebuiau. «Am fost mai mulți înscriși pentru un post de șofer. Prima probă susținută a fost examenul scris, la finalul căruia, doi candidați am obținut nota 8.90, unul a obținut nota 8.50 și ultimul clasat, nota 6.00. La proba scrisă au fost întrebări legate de timpii de lucru sau alte întrebări din Codul Rutier. După o perioadă, a urmat interviul și aici au apărut și surprizele. Cei care au obținut notele cele mai mari, au primit, după interviu, nota 6, adică 60 de puncte fiecare. În schimb, 100 de puncte a  obținut cel care la prima probă avea nota 6.00. Acum stăm și noi, ceilalți, și ne întrebăm ce ar fi putut spune acea persoană să obțină puunctajul maxim și noi doar 60 de puncte. De fapt, credem că notarea a fost făcută în așa fel încât să iasă câștigător cine trebuia. Spun asta pentru că, dacă una dintre cele două note de 8,90 ar fi fost cu 10 sutimi mai mare, atunci nu mai aveam această discuție. Dar na, notarea a fost făcută așa cum trebuia», spune unul dintre candidații la postul de șofer. De asemenea, omul se întreabă dacă vor exista, vreodată, examene corecte și dacă va dispărea instituția pilelor și relațiilor. “Faptul că am fost descalificați tocmai cei care am obținut notele cele mai mari la proba scrisă, nu mă deranjează cel mai mult. Mă deranjează faptul că suntem puși degeaba pe drumuri, că învățăm ce este de învățat pentru examenul respectiv și că, ajunși la final, observăm că examenul a fost o dedicație pentru cineva anume. Iar noi, ceilalți, nu facem altceva decât să dăm legitimitate unui examn ce este trucat încă din start. Cel mai bine ar fi să știm și noi lucrurile acestea încă de la început să nu mai pierdem timp», mai spune candidatul. Mai mult, acesta spune că a depus o contestație, dar crede că acesta este un demers fără rezultat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Tot jigniți instituția! Aici trebuiasc oameni serioși. Chiar dacă a făcut treaba ok dar poate nu prezenta încredere sau discernământ pentru grija beneficiarilor care cad repede cu nervii! Nu trebuie să te axezi numai pe postul de șofer. Trebuie să știi și Cum să te comporți cu un minor sau adult cu dizabilitati . Să și vadă de treaba lui. Iar dl Buzatu nu are nici un amestec! .

 2. Ehee, lunga poveste la DGASPC Vaslui… au fost concururi unde candidatii au fost incuiati in birouri sa isi scrie/rescrie subiectele…Daca ar putea vorbi peretii aia, ohooo cate ar avea de spus.

 3. Acum 7-8 ani am aplicat pentru un post de registrator la spital. Am fost la prima proba scrisa undeva la 10 concurenți – am trecut mai departe vreo 5. Era o fata care a luat nota destul de mare comparativ cu testele și baremul împuțit la scris (8.5 parca). La proba de cunoștințe pe calculator și la oral, cel care a luat cea mai mica nota la scris (f puțin peste 5) a reușit sa ia postul de registrator cu note de 10 la restul probelor.
  Mai târziu aveam sa aflu ca mama lui lucra în policlinica, ceva prin birourile alea pe la „personal” (postul acolo era).
  Cu alta ocazie am făcut voluntariat la spital aproape jumătate de an cu program normal fără sa fiu remunerat nici măcar cu un covrig (cu promisiunea ca o sa am experienta necesară și întru direct „în pâine”) când o sa fie postul deblocat și pus la concurs. Bineînțeles ca nu mi au acceptat dosarul (nu mai știu motivul) și fiica uneia a fost făcută registrator medical după „concurs”.
  Având aceste doua experiențe fabuloase, și acum îmi pare rău că am stat ca un prost sa termin postliceala și n-am plecat dracului din tara mai devreme, ideal după bac.
  Am numai repugna pentru tot ce înseamnă sistem romanesc – mi-e silă de prostii care își rup oasele atât în țară cât și străinătate și aleg sa cotizeze cu bani și investiții într-un sistem infect și ticălos, care nu le aduce nici măcar un avantaj – doar abuzuri și bătăi de joc.
  „Să trăiți bine” într-o „Românie educata” și „țara lucrului bine făcut”!

 4. DGASPC, este o intritutie recunoscuta pentru abuzuri si trafic de influenta ! Depinde de Consiliul Judetean si a preluat toate „calitatile” si apucaturile dlui Uzatu

 5. Cum se numeste personajul sofer de 10 (doar la interviu) ca stim si noi !
  Astia angajeaza soferi dupa un interviu subiectiv nu dupa o proba practica. Garantat are sustinere pe la psdeu si la dom Uzatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here