-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

Scandal și amenințări la Brodoc, din cauza unei stații de autobuz: “Ne unim toți și ne ducem la primar” (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
ÎN RETRAGERE… Primarul Vasile Pavăl și consilierii săi par să fi renunțat la ideea de a înființa noua stație de autobuz la Brodoc după ce zeci de familii s-au plâns că vor fi nevoite să meargă sute de metri pe jos pentru a lua autobuzul.

NEMULȚUMIRI… O stație de autobuz din suburbia Brodoc riscă să fie desființată pentru a face loc uneia noi, la aproximativ un kilometru distanță. Demersul a fost întreprins încă din vara anului trecut, când consilierii locali PSD au depus un proiect de hotărâre în acest sens. Întâmplător sau nu, noua stație urmează să fie înființată la doar câțiva metri distanță de poarta unuia dintre consilierii locali ai Partidului Social Democrat. În urmă cu două săptămâni, o parte dintre acești consilieri împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere, ai Primăriei Vaslui și ai Poliției Locale au mers la Brodoc pentru a stabili “detaliile tehnice necesare aprobării proiectului”. Cum îi stă în fire, Alexandru Barbu a postat pe Facebook rezultatul vizitei, asigurându-i pe vasluieni că PSD “își respectă promisiunile”. Numai că la câteva zile după acea postare, consilierul social-democrat a fost solicitat din nou la Brodoc, de data aceasta nu pentru a mai stabili “detalii tehnice”, ci pentru a da explicații zecilor de vasluieni care locuiesc pe strada “Mitropolit Varlaam”. “Vor să desființeze o stație de autobuz care deserverște peste 100 de familii, pentru a înființa una nouă, de care se vor folosi maxim 5-8 persoane. Nu înțelegem care este raționamentul acestei mutări pentru că aici sunt zeci de persoane și copii care fac zilnic fac naveta, acolo nu umpli un autoturism Logan cu cei care au nevoie de transport public”, ne-a declarat unul dintre vasluienii nemulțumiți de proiectul consilierilor PSD. Colac peste pupăză, dacă proiectul va fi aprobat, noua stație va fi înființată la câțiva metri de o curbă deosebit de periculoasă, care reduce vizibilitatea aproape de zero.

Noul program și noile trasee ale mijloacelor de transport în comun au creat, în ultimele săptămâni, un haos total în municipiul Vaslui. Dezorganizarea nemulțumește în special pe cei care merg la serviciu și constată că autobuzele nu respectă programul, iar schimbarea stațiilor creează un vizibil disconfort, mai ales în rândul celor în vârstă, care se deplasează cu dificultate. Aceste modificări nu sunt discutate de ieri de azi, ci de ani de zile.De aproape doi ani, în suburbia Brodoc a municipiului Vaslui se discută despre desființarea uneia dintre cele mai cunoscute stații de autobuz, denumită “La Fântâna”. Stația se află la intersecția drumului principal cu strada “Mitropolit Varlaam” și a fost numită astfel pentru că de la înființarea ei și până în prezent călătorii care așteaptă mijloacele de transport în comun se adăpostesc de intemperii sub acoperișul unei fântâni părăsite, și asta deoarece, de aproape 70 de ani, autoritățile locale nu au fost în stare să construiască un refugiu sau să amenajeze o alveolă.

De doi ani, ignorați de Primăria Vaslui

În urmă cu doi ani, auzind că stația “La Fântână” urmează să fie desființată pentru a face loc alteia, la câteva sute de metri disntanță, vasluienii care locuiesc pe strada “Mitropolit Varlaam” au scris o petiție primarului Vasile Pavăl, prin care îi solicitau să renunțe la acest demers. Deși hârtia a fost depusă la primărie în octombrie 2020, semnatarii acestei petiții spun că nu au primit răspuns nici până în ziua de azi. Izbucnirea pandemiei de coronavirus a făcut ca planurile autorităților privind desființarea aceastei stații să se tot amâne, până în vara anului trecut, când consilierii locali PSD au trecut și la fapte. Aceștia au depus un proiect de hotărâre privind înființarea acelei noi stații de autobuz, la intersecția cu strada “Enăchiță Văcărescu”.

“Ne respectăm promisiunea”

În ciuda acestui demers al consilierilor PSD, vasluienii care locuiesc pe strada “Mitropolit Varlaam” ne-au spus că până în urmă cu două săptămâni nu au crezut nici în ruptul capului că autoritățile locale chiar au de gând să le desființeze stația care îi deservește de 70 de ani, pentru a înființa alta, cu o adresabilitate de câteva ori mai mică. Factorul declanșator al revoltei acestora a fost vizita la Brodoc a consilierilor Alexandru Barbu și Cezar Bahrim. Pe data de 21 aprilie, aceștia au venit la fața locului, însoțiți de reprezentanții Poliției Rutiere, ai Primăriei Vaslui și ai Poliției Locale, pentru a stabili detaliile tehnice necesare aprobării proiectului. Iată ce scria Alexandru Barbu, în urmă cu două săptămâni. “Ne respectăm promisiunea! Ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor suburbiei Brodoc de a înființa o stație de autobuz în apropierea intersecției dintre străzile “Enăchiță Văcărescu” și Constantin Brâncoveanu, în vara anului trecut am depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local! Astăzi am fost în teren, alături de reprezentanții Primăriei Municipiului Vaslui, de cei ai Poliției Rutiere și de cei ai Poliției Locale pentru a stabili detaliile tehnice necesare aprobării acestui proiect! Cu puțină șansă, spre finalul verii acestui an, cetățenii din Brodoc vor avea acces la serviciile moderne de transport public oferite de SC Transurb SA Vaslui!”

Întâmplător sau nu, noua stație se află la câțiva metri distanță de locuința unuia dintre consilierii PSD

Stație autobuz Mitropolit Varlaam
Statie autobuz Enachiță Văcărescu

Văzând că primăria nu le dă niciun răspuns, iar consilierii PSD dau înainte cu planul lor, cetățenii de pe strada “Mitropolit Varlam” au sunat la redacția ziarului Vremea Nouă pentru a arăta anomaliile acestui demers. Aceștia ne-au declarat că principalul beneficiar al acestei mutări nu este consilierul PSD, ci o vecină de-a lui, care ține cu tot dinadinsul ca autobuzul să oprească în poarta ei. “Nu credem că domnul consilier Bahrim are vreun interes personal să mute stația de autobuz lângă casa lui pentru că nici el și nici familia lui nu fac naveta la oraș cu autobuzul. Ei au mașini cu care se deplasează, nu i-am văzut niciodată să ia microbuzul. Domnul consilier are însă o vecină pe care vrea să o ajute. Noi nu am avea o problemă să se înființeze o stație și la ei, pe “Enăchiță Văcărescu”, dar să nu o desființeze pe a noastră, așa cum se vrea. Ne-au spus destul de clar, că odată cu înființarea acelei stații, noi acolo vom merge să luam autobuzul spre oraș. Vor să desființeze o stație de autobuz care în acest moment deserverște o comunitate cu peste 100 de familii, pentru a înființa una nouă, de care se vor folosi maxim 5-8 persoane. Nu înțelegem care este raționamentul acestei mutări pentru că aici, pe strada “Mitropolit Varlaam”, sunt zeci de persoane și copii care zilnic fac naveta, acolo nu umpli un autoturism Logan cu cei care au nevoie de transport public. Aici sunt persoane în vârstă, care se deplasează cu dificultate și care odată la 2-3 luni trebuie să meargă în oraș, pentru rețete, pentru internări. Stația asta e veche, de când a fost adus primul autobuz în Vaslui, să ne lase cu ea, să nu ne pună să mergem pe jos sute de metri doar pentru că așa vor unii care acum sunt mari pe la primărie. Când propun astfel de proiecte, acești consilieri să vină și pe teren, să stea de vorbă cu oamenii, nu să facă modificări din birou”, ne-au declarat vasluienii nemulțumiți.

Ieșiți mai șifonați din a doua vizită la Brodoc, consilierii PSD bat acum în retragere

La o săptămână după postarea pe Facebook, consilierul local Alexandru Barbu împreună cu un coleg de partid, au mers din nou la Brodoc, de data aceasta la solicitarea cetățenilor care ar avea de suferit de pe urma proiectului de hotărâre inițiat de PSD. “Au venit să stea de vorbă cu noi, abia după ce am tras câteva semnale de alarmă. Au fost așteptați de 30-40 de oameni, iar discuțiile nu au fost printre cele mai liniștite. Ne-au spus că ei nu știu nimic despre acea petiție semnată de noi, că ei nu au putere de decizie în privința schimbării stațiilor de autobuz. Au arătat spre Poliția Rutieră, spre Compartimentul Tehnic din cadrul Primăriei, spre doamna directoare a Transurb” ne-a mai declarat unul dintre vasluienii care locuiesc pe strada “Mitropolit Varlaam”. L-am contactat ieri și pe Cezar Bahrim, consilierul local PSD care locuiește în Brodoc, pentru a ne explica în ce stadiu se află acest proiect de hotărâre. Acesta a dat asigurări că actuala stație nu va fi mutată. “Nu se mută absolut nimic. Într-adevăr, la intersecția cu “Enăchiță Văcărescu” a fost o solicitare din partea a cinci-șase persoane în vârstă pentru înființarea unei stații. Primăria a solicitat avizele de la Poliția Rutieră, iar o parte din consilierii locali am preluat această solicitare și am depus anul trecut un proiect, pentru că trebuie aprobarea Consiliului Local. După asta au început reclamațiile.Unii au alimentat aceste nemulțumiri, afirmând că actuala stație se va muta. Exclus așa ceva! Vorbisem zilele trecute și cu domnul primar și nu cred că vom mai face nimic, cu toate că din punctul meu de vedere ar trebui făcut, pentru că și pe strada “Enechiță Văcărescu” sunt persoane în vârstă.Acei oameni s-au dus și la primărie și peste tot, nu se va mai face nimic, garantez eu acest lucru. Normal ar trebui împărțită acea suprafață, de la școala veche și până la următoarea stație sunt vreo 900 de metri. Legea spune că o stație se poate înființa după cel puțin 400 de metri, dar pentru a evita orice scandal, nu se va mai face nimic. Așa e la noi, dacă vrei să faci ceva nu e bine, dacă nu faci, tot nu e bine” a declarat Cezar Bahrim, consilier local PSD.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Usr istii ar dori o statie de 60 mii euro, profit negru 50 mii euro, PSD istii au protecția miliției, dar degeaba, nu iese, deocamdata

 2. Vremea minciunii !
  Nu mai știți ce prostii de articole ,ce sa mai vorbim zici ca articolul asta e scris de timofticiuc când baga în el shaorma pardon ,o masa calda la aroma copou :))) ,oferita drept răsplată pentru acest articol

  ADEVĂRUL este că noi, consilierii locali ai
  1. Stația de pe Mitropolit Varlaam NU SE DESFIINȚEAZĂ!
  2. Sunt toate șansele ca vara aceasta să avem o stație nouă, înființată pe Enăchiță Văcărescu!
  3. Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui a trimis o adresă către Primăria Municipiului Vaslui, prin care sunt reiterate solicitările cetățenilor din zona străzii Mitropolit Varlaam de a primi asigurări ferme din partea municipalității cu privire la menținerea în funcțiune a stației lor de autobuz.

 3. Un afis lipit pe un gard inseamna statie de mijloc de transport ? Fara spatiu de adapostire, fara alveola unde sa traga masina… Asa arata respectul primariei fata de oameni. Ei merg cu masinile de serviciu platite, intretinute, reparate din banul public iar omul trebuie sa astepte in ploaie. Ar trebui ca urmatoarea sedinta de consiliu local Vaslui sa se tina in una din cele doua statii din Brodoc prezentate mai sus. Umilirea omului obisnuit=Politica de la noi=Rusificare.

 4. Barbu o ia în mecla din cauza intervențiilor băiatului cu iarba din oraș care ar dori sa și facă o stație cât mai aproape de casa lui.. Numai ca na, belea, oamenii nu s chiar atât de proști… Numai s o tina asa…

 5. Fantastic, domnul consiier Barbu loveste in doamna directoare Placinta ? Pai cum ramane cu ” performantele” inregistrate de Transurb ? Cum ramane cu managementul infloritor de acolo ? Ce date din teren a avut domnia sa in vedere atunci cand s-a deplasat la fata locului si a anuntat, cu surle si trambite, noua statie de autobuz? Ce a stat la baza ” respectarii promisiunilor „?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.