spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Scandal starnit in scoala de profesorul de matematica

- Advertisement -

Scandal la Grupul Scolar „Nicolae Balcescu” din Flamanzi din cauza unui cadru didactic de matematica, pensionat. Elevii si parintii sunt nemultumiti ca profesorul de matematica Gheorghe Morcov, desi este pensionat, vrea sa predea in continuare la anumite clase.

Pensionat, profesorul de matematica preda norma intreaga

Din 21 februarie 2010, cadrul didactic este pensionat si, potrivit reglementarilor legislative in vigoare, are dreptul de a preda si in anul scolar in curs. Daca initial a primit 13,9 ore, la solicitarea acestuia, conducerea scolii a aprobat acordarea diferentei numarului de ore pana la norma intreaga. Diferenta pana la 16 ore i-a fost aprobata insa la o alta clasa nu la care Gheorghe Morcov ar fi dorit sa predea. De aici a inceput intreg scandalul.

Ameninta elevii care prefera sa se mute in alta clasa

„Marti seara a umblat la fiecare casa sa stranga semnaturi de la elevii ca il doresc la ore. Vrea sa revina la catedra de matematica de la clasa a XII-a cu orice pret. De frica, unii elevi s-au ascuns in dulap pentru a nu semna respectiva foaie. De dimineata, deja 12 copii au depus cereri prin care solicita transferul la o alta clasa de a XII-a, numai sa nu fie la clasa d-lui Morcov”, a declarat Ana Pasarica, diriginta clasei a XII-a F. Elevii sunt multumiti de modul in care preda actualul lor profesor de matematica, Constantin Agafitei. Si acesta din urma a primit amenintari din partea lui Gheorghe Morcov, care intra in clasa inaintea colegului sau din dorinta de a nu-l lasa pe colegul sau mai tanar la clasa. Mai mult de atat, profesorul de matematica pensionat doreste sa predea la clasa a XII-a pentru a obliga elevii sa faca pregatire cu el.

ISJ-ul asteapta sesizarea

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) nu pot face nimic in aceasta situatie neavand nici o sesizare scrisa primita de la Grupul Scolar „Nicolae Balcescu” din Flamanzi. Daniel Botezatu, inspector scolar general adjunct al ISJ, sustine ca fara aceasta sesizare nu se poate face nimic. „In cazul in care vom fi pusi la curent cu ceea ce se intampla acolo, normal ca vom demara o ancheta”, a spus inspectorul scolar general adjunct al ISJ.

Gheorghe Morcov a starnit nemultumiri si in 2008
Nu este prima data cand profesorul de matematica este implicat in scandaluri. In octombrie 2008, parintii si elevii unei clase de a X-a, nemultumiti de modul in care preda cadrul didactic, s-au revoltat. La acea data, Gheorghe Morcov a fost acuzat ca foloseste metode de predare invechite, elevii fiind supusi unui stres continuu. Nici explicatiile cadrului didactic la ore nu erau pe intelesul elevilor, note mari avand doar cei care mergeau la pregatire acasa la profesor, spun unii dintre elevi si parintii lor.
evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.