spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Scandalos! Baronul Roşu, albit înainte de alegeri

- Advertisement -

Curtea de Apel Mureş a anulat raportul care dovedea că şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, e campionul intereselor.

Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș, a semnat și avizat 14 contracte cu propriile firme

Judecătorii Curţii de Apel din Târgu Mureş l-au „albit” pe Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, recordmanul conflictelor de interese dintre aleşii din România.

Magistraţii au anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care dovedea că Nicolescu şi-a invitat firmele la afaceri cu statul.

Ploaie de comenzi

Investigaţia făcută de ANI a scos la lumină 14 contracte pe care Constantin Nicolescu le-a acordat firmelor sale.

Nouă contracte le-a semnat el însuşi, ca preşedinte de consiliu judeţean, chiar cu directorii propriilor firme. Alte cinci contracte, tot cu firmele sale, au fost aprobate tot de Nicolescu.

În declaraţia de interese, Nicolescu nu a pomenit nimic despre afacerile cu statul ale firmelor, lăsând rubrica imaculată. Preşedintele Coniliului Judeţean Argeş ar fi trebuit să înscrie zeci de contracte primite de la aproape toate instituţiile de stat din judeţ.

Au semnat contracte, cu firmele familiei Nicolescu, Muzeul judeţean, Direcţia de Asistenţă Socială, Biblioteca judeţeană, Poliţia comunitară Piteşti, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, Agenţia Naţională a Rezervelor de stat şi Hidroelectrica.

„Portiţă” falsă

Judecătorii de la Târgu Mureş l-au „iertat” pe Constantin Nicolescu de acuzaţiile de conflict de interese. Surse apropiate cazului ne-au spus că apărătorii baronului au încercat să speculeze o „portiţă legală” potrivit căreia preşedinţii de consilii judeţene nu se află în conflict de interese decât dacă votează hotărâri ale Consiliului din care ar avea de beneficiat familia acestora.

„Această aşa-zisă portiţă a fost «trântită» de mult timp, de judecători, din alte cauze. Aceştia au stabilit că preşedinţii de la Neamţ şi Timiş s-au făcut vinovaţi de conflict de interese chiar şi pentru un singur contract. Nicolescu are 14, iar decizia instanţei e halucinantă”, ne-au declarat sursele.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.