7.9 C
Vaslui
17-oct.-2021

SCANDALOS: Aleșii hușeni au turnat 25 de metri de asfalt, până în poarta cetățeanului care i-a criticat șapte luni

REVOLTĂTOR… Modernizarea de pe “Dumitru Cotlon” s-a făcut fix pe o porțiune de 25 de metri. Din strada principală până exact în poarta reclamantului care i-a făcut cu ou și cu oțet pe reprezentanții Primăriei.

DOVADĂ… Incredibil, dar adevărat! Un hușean a reușit, fără să își propună neapărat acest lucru, să demonstreze faptul că cei care își strigă public nemulțumirile și perseverează în acest demers, urnesc din loc autoritățile. Gabriel Romila locuiește pe strada Dumitru Cotlon, care, deși nu are mai mult de vreo sută de metri, a fost uitată de ani de zile în noroaie. Din luna aprilie însă, omul a decis să reclame public de fiecare dată când strada e înfundată în glod și să aducă totul la cunoștința autorităților, dar mai ales a cetățenilor. “Rușine să vă fie. Să vă văd eu la cerșit voturi pe străzi. Am ajuns să îmi fac eu drumul singur, nesimțiților”, le-a tot strigat în mod constant hușeanul. Minunea s-a produs după șapte luni, când, sătui de mesajele publice ale omului, însoțite de poze, cei din conducerea Primăriei au trimis acolo în aceste zile câteva utilaje, ca să facă ce-or face, numai să îi astupe gura cetățeanului critic și insistent. Ei bine, cum se întâmplă de fiecare dată când treaba e doar de mântuială, modernizarea de pe “Dumitru Cotlon” s-a făcut fix pe o porțiune de 25 de metri. Mai exact, din strada principală până exact în poarta reclamantului care i-a făcut cu ou și cu oțet din primăvară, până în toamnă. Imaginea cu limba de asfalt turnată doar ca să îl potolească pe cel care i-a criticat în ultimele 7 luni, i-a supărat pe ceilalți locuitori ai urbei, care cred că, într-adevăr, aceasta este soluția cea mai bună, pentru ca Primăria Huși să își facă treaba: reclamații publice, perseverente, pentru fiecare nevoie a urbei.

Hușeanul Gabriel Romila a dovedit, iată, că dacă iei atitudine și îți strigi public nemulțumirile, sunt șanse reale ca autoritățile să… se simtă la un moment dat! În cazul său, izbânda a venit după vreo 7 luni. Omul locuiește pe strada Dumitru Cotlon, care nu măsoară, spun cei din zonă, mai mult de vreo sută de metri. Bărbatul nu a înțeles niciodată de ce o stradă atât de mică rămâne cu anii într-un noroi mai greu decât prin satele uitate de lume, astfel că, scos din sărite, a decis să scrie în mediul virtual reclamație după reclamație în acest sens, cu poze doveditoare atașate. Mulți cetățeni reacționau la mesajele hușeanului supărat și fiecare subscria, mai ales că imaginile chiar că arătau o situație dincolo de civilizație. Pe lângă drumul înglodat, au mai lucrat și cei de la sistemul de gaz, care au săpat precum mistreții, fără a mai pune la loc pământul scos afară. Mesajele lui Gabriel Romila erau destul de vehemente: “Rușine să vă fie”, a scris în aprilie omul. “Strada Dumitru Cotlon, bătaia de joc a orașului Huși! Interesează pe cineva, ori mai urmează să ne băgați în mormânt pe propria stradă! Rușine!”, a fost un alt mesaj. “Strada Dumitru Cotlon a ținut până la prima ploaie! Cratere, oameni buni! Apoi să nu vă înjure lumea, stimați edili ai mun. Huși?! Puteți dormi? Salariile vă intră pe card? De restul vă doare undeva! Rușine, domnilor, Rușine!”, a insistat petiționarul și în luna iulie, de pildă, atașând imagini grăitoare. “Săptămânal, voi face postări, poate sesizați!”, i-a avertizat Gabriel Romila. Și s-a ținut de cuvânt. În mod constant, le-a prezentat imaginile străzii și vorbele de duh, pe care le-a considerat nimerite pentru a-i îmboldi pe aleși.

Au pus asfaltul fix până în poarta hușeanului care nu i-a slăbit cu criticile pentru strada “D. Cotlon”!

Cel mai probabil, sătui de insistențele omului, care, în ultimele 7 luni, nu doar că le arăta zeci de poze cu strada cu noroaie, ci reușea să stârnească tot mai mulți cetățeni nemulțumiți, reprezentanții Primăriei s-au decis să… îi rezolve problema “guralivului” cetățean. Prin urmare, de vreo săptămână, au trimis niște utilaje pe strada cu pricina, chipurile, să modernizeze ce era de modernizat. Dar, așa cum stă bine oricărui lucru făcut doar ca să astupe gura lumii, treaba s-a făcut nici mai mult, nici mai puțin decât din strada principală, până fix în poarta cetățeanului petiționar. Practic, o limbă de asfalt se vede cum se oprește brusc la locuința omului care i-a criticat toată vara. Celorlalți locuitori ai aceleiași străzi, ce să le facă Primăria Huși, dacă au tăcut din gură și s-au mulțumit cu noroaiele!? Vecinul care a avut curajul să le toace nervii în public vreme de 7 luni, iată, are acum asfalt până la intrarea în curte. Ceilalți… să meargă prin hârtoape! Gabriel Romila, care trebuie, într-adevăr, felicitat pentru succesul acestui demers, a spus că și-ar dori ca asfaltul să fie prelungit și în dreptul celorlalte gospodării de pe strada sa, însă, fie și pentru cei 25 de metri făcuți până la poarta sa, el le mulțumește public primarului și consilierului său, Sergiu Boeru, care s-au străduit vreo săptămână, să fie realizată această lucrare deosebită.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here