30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Scandalul demolării bisericii de pe trotuar. ÎPS Teodosie: „Să fugă Satana de la primar”

O decizie definitivă de demolare a unul locaş de cult a stârnit un întreg scandal la Constanţa. Oamenii din oraş sunt împărţiţi: unii vor ca legea şi deciziile instanţei să fie puse în executare, alţii doresc ca buldozerele să nu se atingă de o biserică.

La 13 decembrie 2021, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis că biserica „Izvorul Tămăduirii”, construită la marginea trotuarului de pe Bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, trebuie demolată în termen de 90 de zile. Termenul de trei luni nu a fost aplicat deoarece, spun reprezentanţii Primăriei, Arhiepiscopia Tomisului a cerut mai multe păsuiri pentru a pune în aplicare sentinţa. A fost Postul Mare, apoi au venit Paştile, iar acum Rusaliile, dar decizia instanţei tot nu s-a executat. Aşa că, vineri, 10 iunie, a expirat ultimul termen până la care preoţii trebuiau să se conformeze deciziilor judecătoreşti.

Acum, în orice moment, biserica poate fi demolată la dispoziţia unui executor judecătoresc investit cu punerea în executare a sentinţei. De aceea, ÎPS Teodosie a transmis o scrisoare deschisă primarului Vergil Chiţac prin care-i solicita să nu demoleze biserica, apoi a chemat preoţii din judeţul Constanţa la o slujbă „de forţă” ţinută pe trotuar, chiar în faţa clădirii ce trebuie desfiinţate.

Citeste mai mult: adev.ro/rdd3df

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here