spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Scandalul sângelui infestat cu hepatita C și HIV. Timp de 15 ani, copii din Marea Britanie au fost folosiți drept „cobai”

- Advertisement -

Adevărata amploare a numărului de studii medicale care foloseau produse din sânge infectat la copii în anii 1970 și 1980 a fost dezvăluită de documente analizate de BBC.

Ele arată o lume secretă a testelor clinice nesigure care implică copii din Marea Britanie, deoarece medicii au plasat obiectivele de cercetare înaintea nevoilor pacienților. Au continuat mai bine de 15 ani, au implicat sute de oameni și i-au infectat pe majoritatea cu hepatita C și HIV.  Un pacient supraviețuitor a declarat pentru BBC că a fost tratat ca un „cobai”. Studiile au implicat copii cu tulburări de coagulare a sângelui, a căror familii nu au fost de acord să participe. Majoritatea copiilor care s-au înscris sunt acum morți.  Documentele arată, de asemenea, că medicii din centrele de hemofilie din toată țara au folosit produse din sânge, deși erau larg cunoscute ca fiind susceptibile de a fi contaminate. O lipsă de produse din sânge în Marea Britanie în anii 1970 și 1980 a însemnat că acestea au fost importate din SUA. Donatorii cu risc ridicat, cum ar fi prizonierii și dependenții de droguri, au furnizat plasmă pentru tratamentele care au fost infectate cu viruși potențial letali, inclusiv hepatita C – care atacă ficatul, ducând la ciroză și cancer – și HIV.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/scandalul-sangelui-infestat-cu-hepatita-c-si-hiv-timp-de-15-ani-copii-din-marea-britanie-au-fost-folositi-drept-cobai-2765907

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.