Scandalul se ascute pe bisturiul noului manager de la Spitalul Husi: surorile pacientei moarte, vor rãspunsuri!

TENSIUNI… Se face în curând sãptãmâna de când managerul interimar al Spitalului Husi, medicul Bogdan Vasile Popa, a anuntat cã va formula un rãspuns oficial pentru acuzele pe care familia unei paciente decedate le-a lansat recent în spatiul public la adresa sa, însã misiva cu explicatii se lasã asteptatã. Fãrã îndoialã, doctorul Popa încã lucreazã la elaborarea rãspunsului pentru familia Andrei… Punctul sãu de vedere în acest caz este cu atât mai important, cu cât, pe fondul acestor acuze, pacientii Spitalului Husi îsi pot pierde încrederea în actul medical, dar pot rãmâne si cu impresia, sã sperãm gresitã, cã, în aceastã institutie, medicii iau bani de la pacienti, desi au lefuri mãrite si pe mãsura muncii. Dar câtã vreme chirurgul Bogdan Vasile Popa scrie rãspunsul oficial, pentru familia care îl acuzã cã a operat-o pe pacienta Angela Andrei, de 42 de ani, de trei ori în 12 zile, surorile defunctei continuã sã îsi exprime public nemultumirea. “Am vãzut ceea ce a declarat domnul doctor în ziar, referitor la plângerea noastrã. Si ne-a durut foarte mult faptul cã dânsul doar de problema banilor pãrea interesat, amenintându-ne cu judecata. Dar nu a spus nimic de viata surorii noastre, pe care a operat-o de 3 ori în 12 zile. Noi vrem sã îi dãm asigurãri cã banii nu ne-au interesat niciodatã. Dã-i încolo de bani, dar ne doare sufletul cã nu am putut-o salva pe Angela si a murit în chinuri. Vrem sã stim prin intermediul presei, ca sã vadã toatã lumea, de ce a murit sora noastrã, de ce a fost operatã la Husi, de ce nu a primit tratament dupã operatie, de ce nu ni s-a spus din primul moment cã ar avea cancer, de ce, de ce, de ce…”, întreabã Mariana Andrei, sora defunctei.

Operația Angele Andrei

Greu de spus la cine se aflã adevãrul în cazul Angelei Andrei, femeia moartã la vârsta de 42 de ani, dupã ce, acuzã rudele, a fost operatã în sectia de chirurgie a Spitalului Husi, de trei ori în decurs de numai 12 zile. În primãvarã s-a întâmplat acest lucru, însã de atunci, pacienta ar fi îndurat chinuri groaznice, cãci medicul Bogdan Vasile Popa ar fi externat-o fãrã a-i da niciun fel de tratament post operatoriu, dupã cum spun surorile ei. “Douã luni si jumãtate, domnul doctor ne-a spus cã Angela e bine, e foarte bine, operatiile sale au reusit. Noi îl sunam si îi spuneam “domnule doctor, sora noastrã nu e bine, nu mai poate de durere, dati-i mãcar un calmant, ceva. Dar el spunea cã nu poate sã îi dea nimic, cã asa trebuie. Douã luni si jumãtate noi nu am putut face nimic pentru sora noastrã, cãci domnul doctor spunea cã totul e bine, sã nu ne facem griji, cã Angela va fi bine. Dar când am vãzut cã nu mai e de stat, în varã, am început sã mergem peste tot, pe la Vaslui, am fost cu ea si la Cluj, la oncologie. Nu vã mai spunem ce spuneau acei medici, când le spuneam unde a fost operatã. Se uitau la felul cum a fost operatã si dãdeau din cap. Unii au spus cã asemenea operatii nici nu se fac la Husi. Nu e Spitalul Husi pentru operatii de care sã depindã viata cuiva. Si nu se taie omul de 3 ori în 12 zile. Un medic, pur si simplu ne-a spus cã nu întelege motivul pentru care a fost operatã de domnul doctor Popa, care a fost urgenta. Si asa ne-am dat noi seama de ce se întâmplã. Apoi îl sunam pe domnul doctor Popa si îi spuneam cu lacrimi în ochi, dar dânsul ne-a zis la un moment dat cã nu mai e pacienta dumnealui si ce a putut face pentru ea, a fãcut”, spune Mariana Andrei.

“Noi suntem o familie credincioasã, nu vrem rãul nimãnui. Vrem doar ca oamenii sã nu mai moarã cu zile”

Sora Angelei Andrei, Mariana, sustine cã supãrarea familiei s-a amplificat atunci când a vãzut cã medicul, în scurta declaratie fãcutã în presã, a pãrut vexat îndeosebi de problema banilor pe care surorile din Cipru ale defunctei sustin cã i-ar fi dat prin intermediul mamei lor. “Aici ni s-a pãrut foarte dureros, cã dânsul, fatã de durerea noastrã, are grija banilor. Dar dã-i încolo de bani acum. Nu ne-au interesat banii niciodatã. Ce s-a dat, s-a dat si asta este. Noi voiam un cuvânt legat de moartea surorii noastre, sã spunã, sã explice. Noi vrem, de fapt, ca nimeni sã nu mai treacã prin asemenea lucruri. Ne-a spus lumea din spitalul Husi cã le e milã la toti de pacientii pe care îi bagã doctorul Popa în operatie. Unii fac pariu pentru care moare si care trãieste. Noi nu vorbim din povesti, noi vorbim pe adevãrul care s-a întâmplat cu sora noastrã, care a murit. De trei ori sã tai o femeie în 12 zile? Vã dati seama ce suferintã pe Angela! Asta e durerea noastrã. Si nu ne va trece usor”, spune Mariana Andrei. Femeia a mai spus cã sora lor care a murit era o femeie foarte credincioasã, la fel cum e toatã familia lor, motiv pentru care niciodatã nu ar îndrãzni sã facã rãu sau sã mintã pe seama cuiva. “Noi suntem mai multi frati, toti uniti, toti realizati. Avem în familie mãicute, preoti, suntem o familie mare, cu fricã de Dumnezeu. Domnul doctor sã nu se gândeascã vreodatã cã noi avem intentii ascunse în privinta sa. Noi avem fricã de Dumenzeu, dar vrem doar ca nimeni sã nu mai treacã prin ce a trecut sora noastrã. Oameni buni, aveti grijã unde vã duceti, unde vã operati! Cã oamenii vin la spital ca sã mai trãiascã, nu ca sã fie tãiati de 3 ori în 12 zile si sã moarã apoi în chinuri de neînchipuit. Noi atât vrem, ca sã nu mai moarã oamenii cu zile, cum a murit sora noastrã”, a mai spus Mariana Andrei.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ