spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Scandaluri nesfârsite la Scoala din Gherghesti

- Advertisement -

TENSIUNE Mai multi pãrinti ai cãror copii învatã la Scoala Generalã cu clasele I-VIII din satul Micesti, comuna Gherghesti, s-au strâns acum douã zile în curtea scolii din sat, solicitând o discutie cu Dragos Stoica, directorul coordonator, fiind revoltati de o decizie controversatã a acestuia. Dragos Stoica nu a venit la întâlnirea solicitatã de pãrinti, el acuzând la rândul sãu autoritãtile locale de incitare la revoltã, pe motiv cã se urmãreste „detronarea” lui din functie pentru a fi înscãunatã ca directoare sotia primarului Mihai Stoica. Primarul Stoica acuzã si el pe directorul Dragos Stoica de lipsã de comunicare si îl face vinovat de degradarea continuã a învãtãmântului din comuna pe care o pãstoreste.!

În timp ce scandalurile nu se mai sfârsesc în Gherghesti, cei mai afectati sunt elevii, calitatea învãtãmântului din aceastã scoalã fiind extrem de scãzutã. Ciudat este cã ISJ Vaslui tace si nu reactioneazã absolut deloc, lãsând în functie un director care nu se pricepe sã gestioneze situatiile de crizã si mai ales are la activ decizii foarte controversate. Penultima ispravã a acestuia este aceea cã si-a pus vãrul suplinitor, iar acesta a început sã pipãie elevele, fiind luat la goanã din sistemul de învãtãmânt chiar de directorul Dragos Stoica, fapt consemnat acum câteva zile de toatã mass-media localã si centralã. Dar directorul Stoica nu a avut „astâmpãr” si, ca sã nu-si iasã din mânã, a dat iar cu oistea-n gard: a propus în Consiliul de Administratie a scolii doi pãrinti, doi amici de ai sãi, Ovidiu Mihãilã si Sergiu Curcã, ambii fiind certati bine cu legea, dupã cum a fost adus la cunostinta noastrã de unul dintre pãrinti. „Mihãilã Ovidiu a fãcut închisoare cu executare, iar Curcã Sergiu este condamnat cu suspendare pentru ultraj, deoarece în campania electoralã a bãtut un candidat! Cei doi nici nu sunt presedinti ai Comitetului de pãrinti, asa cum scrie în lege. Pe 28 noiembrie, într-o duminicã, noi, cei din Consiliul reprezentativ al pãrintilor din scoala Micesti, ne-am aducat la scoalã sã facem o sedintã si am cerut directorului sã vinã si el, ca sã-i aducem la cunostintã ce probleme avem. El n-a venit si, pentru cã învãtãtoarea Ramona Stoica ne-a dat voie sã tinem sedinta în sala de clasã, el acum face anchetã si sanctioneazã pe învãtãtoare cã de ce a permis ea sã se tinã sedinta noastrã în clasã!?! Dar, de ce nu? Nu aveam voie? De ce sã facã anchete si sã ameninte cã va transfera cadrele didactice de la scoala noastrã la altã scoalã? Si de ce a pus el doi indivizi pãtati, certati cu legea, în CA al scolii, dacã în lege scrie cã noi pãrintii trebuie sã îi desemnãm?”, a spus Costicã Stoica, unul dintre pãrintii revoltati. Si toti ceilalti pãrinti au sustinut sus si tare cã Dragos Stoica face ce vrea în scoalã, iar ISJ-ul nu ia nicio mãsurã! Drept urmare, pãrintii au spus cã se vor adresa instantei de judecatã, acuzând directorul scolii de abuz în functie si încãlcarea legii de functionare a învãtãmântului românesc.

Directorul Stoica se dã nevinovat!

La scoala din comuna Gherghesti am stat de vorbã cu directorul coordonator Dragos Stoica, care a negat toate acuzatiile aduse de pãrinti si a precizat doar cã scandalurile si revoltele „spontane” sunt puse la cale de primarul comunei Mihai Stoica, pentru ca sã-i fie numitã sotia, înapoi director de scoalã. „Eu am procedat în conformitate cu toate legile care guverneazã învãtãmântul românesc si vã spun cã nu pãrintii întretin aceastã atmosferã acolo cu cei doi învãtãtori de acolo, din Micesti. Stiu exact cum se deruleazã acolo treburile si i-am rugat pe pãrinti sã reclame la ISJ Vaslui dacã au nemultumiri. Cei doi pãrinti care sunt în CA au fost si anul trecut si acum doi ani si s-a mers pe continuitate. Eu am documentatia pusã la punct si ei pot spune multe. În legãturã cu ancheta care se deruleazã la Scoala Micesti, personalul didactic si nedidactic de acolo este anchetat pentru cã s-au substituit prerogativelor directorului si au convocat ceva ce numai directorul trebuie sã facã si anume Comitetul Consultativ al pãrintilor. Si orice persoanã care intrã în scoalã trebuie sã aibã acordul directorului si ei n-au avut! Nu este vorba despre niciun transfer al cadrelor didactice de acolo, sunt fabulatii. Ancheta este în derulare si nu pot sã mã pronunt referitor la ce concluzii va trage comisia de anchetã. Când voi fi în posesia lor, vi le voi comunica”, a precizat Dragos Stoica.

Primarul Stoica vrea liniste în scoalã si colaborare!

„Colaborare între Primãrie si Scoalã la Gherghesti nici nu existã. Sã cereti sã vedeti câte adrese am trimis la scoalã si la câte s-a rãspuns: la nici una. El tot spune cã eu doresc ca sotia mea sã fie directorul scolii. Nu este adevãrat, nici mãcar nu mã gândesc la asa ceva. Chiar nu doresc acest lucru, sã fie oricine, dar uitati si dumneavoastrã ce a ajuns învãtãmântul la Gherghesti: este într-o stare de degradare cum n-a mai fost niciodatã! Trebuie sã lãsãm orice orgoliu si sã nu jucãm sotron pe sufletele copiilor! Nu are adrese înaintate la noi pentru nimic. Dacã o educatoare i-a cerut sã-i punã geam la grãdinitã, el i-a zis sã punã celofan în geam, sã tinã copiii ca în solar! La mine nu vine sã colaborãm, el are o grijã: sã facã politicã si oamenii prin comunã nici mãcar nu-l cunosc. La Gherghesti s-a ajuns sã facã ore cine vrea si cum vrea. Trebuia ca ISJ Vaslui sã ia mãsuri, pentru cã îmi este mie rusine ca primar de halul în care este acum învãtãmântul la noi în comunã: un haos total;”, a spus primarul Mihai Stoica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.