23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

Scapã comisarul Anton de acuzatii?

- Advertisement -

APROAPE NEVINOVAT… Procurorii DNA Iasi sunt aproape de a solutiona ancheta privind examenul pentru permise de vânãtor, din ianuarie a.c., în urma cãruia mai multe persoane din conducerea IPJ si a Asociatiei Judetene a Vânãtorilor si Pescarilor Sportivi Vaslui au fost duse la audieri, fiind efectuate si unele perchezitii domiciliare. Cu douã luni în urmã, un examen de vânãtori organizat la Vaslui s-a terminat cu un scandal de proportii, mai multi politisti din IPJ si sefi ai AJVPS fiind dusi la audieri de ofiteri de la Directia Generalã Anticoruptie, sub bãnuiala de luare de mitã de la unii candidati, în vederea promovãrii concursului de cãtre mituitori. Printre cei vizati de ancheta DGA s-a numãrat si comisarul Gabriel Anton, seful Serviciului Arme si Munitii din IPJ, si alti subordonati de-ai acestuia, care au avut de dat note explicative la DNA, privind rolul jucat în trucarea examenului. “Sper ca în maxim o lunã de zile sã solutionãm acest dosar. Se întrevede o solutie care s-ar putea aplica, însã nu putem spune nimic oficial”, spune, misterios, seful DNA Iasi, procurorul Sorin Mihail Cãlin. Pe surse, se pare cã toti cei implicati vor scãpa în mod miraculos, dat fiind faptul cã persoanele implicate în darea de mitã, din Murgeni, nu au recunoscut faptele lor, la DNA.

Pe surse judiciare, am aflat cã solutia care se va aplica în dosarul în care este anchetat seful Serviciului Arme si Munitii din IPJ Vaslui, comisarul Gabriel Anton, se va finaliza cu NUP. Asta ar putea însemna cã toatã actiunea de filaj si supraveghere a examenului de vânãtori a fost un esec total, desi au fost implicati zeci de ofiteri de la Directia Generalã Anticoruptie si serviciile speciale. În privinta persoanei despre care exista bãnuiala cã ar fi dat mitã la ofiteri din IPJ pentru a promova examenul, fiul bulibasei din Murgeni, Eugen Sandu Moisã, acesta nu a mai recunoscut la DNA fapta sa. Initial, în ziua în care a fost retinut pentru audieri, Moisã ar fi pomenit ceva de niste sume de bani date anumitor persoane, dupã care a negat totul, spun sursele noastre. “Dosarul este în lucru la noi si va fi finalizat cât se poate de repede. Cred cã, în maxim o lunã de zile, va fi solutionat. Se întrevede o solutie, însã nu pot sã vã spun nimic acum, trebuie sã asteptati punctul nostru de vedere, oficial”, spune procurorul Mihail Sorin Cãlin, seful DNA Iasi. În dosar sunt cercetati comisarul Anton, doi dintre sefii AJVPS Vaslui, cei doi membri ai comisiei de examen, veniti de la Bucuresti, iar acuzarea se bazeazã pe o serie de notite si liste, gãsite asupra unora dintre cei care sunt parte în dosar. În jurul examenului de vânãtor, organizat în ianuarie la Vaslui, circulã si o altã poveste, destul de interesantã. Conform unor surse, acest concurs urma sã se desfãsoare în noiembrie 2010, cu aceeasi comisie de examen din Bucuresti, concursul fiind monitorizat de serviciile anticoruptie. În noaptea de dinaintea concursului, cineva ar fi suflat despre o posibilã razie în ziua examenului, astfel cã examinatorii au plecat la Bucuresti în mare grabã, iar concursul a fost reprogramat pentru ianuarie 2011.

Fiul bulibasei din Murgeni, principala sursã a anchetatorilor

Unele informatii neverificate indicã faptul cã în jur de 40 de persoane care au participat la examenul de la Vaslui ar fi cotizat la diversi sefi, cu sume cuprinse între 300 si 1.000 de euro, pentru a pune mâna pe un permis de vânãtor. Comisarul Anton era de mai mult timp în atentia DNA, de aproape sase luni de zile, fiind monitorizat pentru posibile fapte de coruptie. În ziua examenului, comisarul s-a plimbat prin sala de examen, înainte de intrarea comisiei, fiind vãzut de zeci de persoane care-l cunosteau. În timpul probei scrise, seful Serviciului Arme si Munitii s-a plimbat prin sediul Centrului de Afaceri, unde avea loc concursul, nestiind dacã “protejatii” sãi, zece la numãr, gãsiti pe o listã care se afla în locuinta politistului, vor trece sau nu examenul. Unele surse judiciare sustin cã, de la un candidat, comisarul Anton ar fi solicitat zece metri cubi de lemne, în timp ce altora li s-au cerut bani sau alte “favoruri”. Printre cei care au contribuit cu sume importante la Anton se numãrã si fiul unui lider al rromilor din Murgeni, Eugen Moisã Sandu. Acesta a fost introdus în “afacere” printr-un intermediar, un vânãtor din acelasi oras, Tase Stoica. Omul în cauzã i-a comunicat “tariful” care trebuia achitat la politist, în jur de 500 de euro, fiind cel care a încasat spaga si a dus-o mai departe. Dupã examen, Stoica, la volanul masinii sale, o Daewoo Nubira, cu numãr VS-…-TAS, a plecat spre Murgeni, în spatele sãu fiind Mercedesul lui Eugen Moisã Sandu, cu numãrul VS-…-BOS. La Munteni de Jos, cele douã masini au fost oprite în trafic si trase pe dreapta de cãtre ofiteri de la Directia Generalã Anticoruptie. Celor doi li s-au confiscat telefoanele mobile si tot ce aveau prin buzunare, fiind condusi la audieri, la sediul DGA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

37 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.