-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Scaunul lui Bobeică de la CUP Bârlad se clatină. Consilierii loiali ai lui Boroș din PNL nu-i mai fac jocurile acestuia (DOCUMENT)

- Advertisement -
AVERTISMENT… Prin vocea lui Carmen Dima, consilierii loiali ai lui Boroș din PNL au anunțat că nu mai vor să reînnoiască mandatele pesediștilor din CA de la CUP Bârlad. Propunerea a fost înaintată de primarul Boroș, Consiliului Local Bârlad, după ce s-a înțeles cu PSD. Astfel că la Bârlad, ca niciodată, a ajuns o alocare de bani din fondurile de rezervă ale CJ Vaslui, prin mila lui Buzatu. Este pentru prima dată în această legislatură când “loialiștii” spun “Pas” primarului Boroș.

COTITURĂ… La Bârlad, primarul Boroș este tot mai singur în partid său. Nici consilierii locali PNL care l-au susținut până acum, par că nu mai sunt de acord cu acțiunile sale, pro PSD. Momentul de cotitură s-a produs odată cu punerea pe ordinea de zi din sedința de Consiliu Local (CL), de joi, a unui proiect inițiat de primar, prin care mandatele celor 5 membri din Consiliul de Administrație (CA) a Companiei de Utilități Publice (CUP) Bârlad urmează a fi reînnoite pe o perioadă de patru ani. Consilierii PNL în comisiile de specialitate ale CL, în frunte cu Carmen Dima, au cerut ca mandatele să fie prelungite doar pe patru luni, cât va dura procedura de selecție a candidaților, nu pe patru ani, cum își dorește primarul. În acest moment, aritmetica CA de la CUP este următoarea: 3 membri de la PSD, cumătrul primarului, avocatul Eduard Tănase (care nu este membru PNL) și Martin Dimofte, un membru PNL care este mai mult neactiv în partid și care are misiuni sub acoperire, precum cele a lui Toporaș în legislatura trecută. Iată, așadar, că PNL Bârlad a dat semnalul că se depărtează de propunerile primarului în CL, dacă acestea favorizează oamenii PSD-ului. Chiar dacă votul lui Carmen Dima este consultativ în comisiile de specialitate, este un semnal că în ședința de CL de joi vor ieși scântei. Este cunoscut faptul că avocata Carmen Dima este una dintre cele mai puternice voci din PNL Bârlad, care-l susține pe primarul Boroș, care acum nu mai este pe aceeași lungime de undă. La ultima ședință a Biroului Politic Local (BPL) al PNL din Bârlad, nici senatorul Bîca nu i-a luat partea primarului când s-a pus problema prelungirii ori nu a mandatelor din CA de la CUP Bârlad ale mebrilor PSD. Acesta nu a comentat în niciun fel când s-a pus problema ca inițiativa primarului să fie blocată în CL.

Mâine este programată o ședință în BPL al PNL Bârlad în care se va vota maniera în care se va aborda modul cum vor vota consilierii PNL, proiect de reînnoire pe patru ani a mandatelor membrilor CA din CUP Bârlad. “Noi deja ne-am sesizat încă de joia trecută, în BPL, că acel punct de pe ordinea de zi e cu cântec. Domnul primar își dorește să susțină oamenii PSD din CA de la CUP Bârlad, noi nu, mai ales că avem o majoritate largă în CL și firesc ar fi ca noi și cei din USR să ne asumăm managementul acelei companii. Rezultatele lor financiare nu sunt atât de strălucite, încât noi să dăm un vot de încredere a CA-ului și să le prelungim mandatele. Din acest motiv, mâine vom avea o nouă ședință BPL și vom dezbate subiectul. Noi ne dorim mai mult. Să numim provizoriu un alt CA, care să fie al majorității din CL, plus a celor de la ALDE și să declanșăm procedura de selecție a candidaților. Ideal ar fi să avem un consultant independent de resurse umane care să ne ajute să avem o plajă mai mare de selecție. CUP Bârlad are nevoie de un management adecvat și competitiv”, a spus Daniel Onofrei, președintele PNL Bârlad și prefect al județului Vaslui. Aceștia vor supune la vot cu ce mandate vor pleca consilierii PNL la ședința de joi. Surse din interiorul partidului spun că măsurile vor fi drastice pentru cei care nu vor vota după cum s-a stabilit în BPL și se va merge până la excluderea din partid, cum s-a făcut în cazul lui Marius Arcăleanu și Carmen Bularda. Motiv pentru care s-a decis ca votul să fie dat în sedința de miercuri din cadrul BPJ când participă și primarul Boroș. Pe surse, PNL își dorește să dețină controlul în CA la CUP, numind trei membri, iar celelalte două mandate să fie împărțite frățește între ALDE și USR. De la ALDE cel mai probabil se va merge pe susținerea lui Vasile Ivan. În acest moment, PNL cu 9 consilieri și USR cu 3 consilieri dețin majoritatea lejer și, dacă la aceasta se mai adaugă și cei doi consilieri ALDE, care de curând au semnat fuziunea cu PNL, atunci majoritatea este una solidă, care poate ține piept PSD și consilierilor ultra-loiali a lui Boroș.

500.000 de lei ar fi fost prețul trădării. Atâția bani a primit primarul Boroș la ultima rectificare de la Buzatu

Senatorul Bîca a fost prezent la sedința de BPL de joia trecută și, deși de obicei avea atitudini ostile la propunerile BPL, condus de Daniel Onofrei, de data aceasta nu a fost împotriva deciziei de a nu mai sprijini PSD în preluarea managementului de la CUP Bârlad. Cu trei membri din cinci și cu directorul executiv, CUP la acest moment este în întregime controlat de PSD. La ședința comisiilor de specialitate din CL, primarul Boroș ar fi luat foc când Carmen Dima nu a fost de acord cu reînnoirea mandatelor pe patru ani a celor cinci membri din CA. Cică ar fi spus, spun sursele nostre, că i-ar strica înțelegerile pe care acum le are cu PSD, în special cu Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. La ultima rectificare de buget, Primăria Bârlad a primit 500.000 de lei de la Buzatu, din fondul de rezerză, iar gurile rele spun că acesta ar fi fost prețul pentru care Boroș a vândut majoritatea din CL, PSD-ului, în cazul CA de la CUP Bârlad. Dacă și senatorul Bîca a avut o poziție mai retrasă vis-à-vis de acest proiect al primarului, este clar că Boroș este tot mai singur în CL Bârlad. Chiar și consilierul Luca, considerat vocea de serviciu a primarului în CL, la ședința a BPL nu a scos un cuvânt.

Departamentul de Guvernanță Corporativă din cadrul Primăriei Bârlad ori este nefuncțional, ori nu există

DILEMĂ… Activitatea companiilor de stat este reglementată de OUG 109/2011 privind Guvernanța Corporativă. În această lege sunt reglementate modalitățile prin care o astfel de companie este condusă de către Consiliile de Administrație, dar mai ales modul în care acestea sunt alese. Obligatoriu este ca, în cadrul primăriilor care dețin companii în subordine, să existe în organigramă un departament care să implementeze prevederile OUG 109. La Bârlad, acest departament fie nu există, fie este nefuncțional. Spunem aceasta fiindcă pe site-urile companiilor din subordine (CUP și LDP Reiser) apar informații care contravin flagrant prevederilor legale. De exemplu, o autoritate tutelară (Consiliul Local ) nu poate avea în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), forul suprem de conducere al unei societăți, mai mult de doi membri, de preferat unul. La LDP Reiser sunt trei. Și acest lucru se poate vedea pe site-ul societății, la secțiunea “Informații Publice”, unde sunt trecuți membrii AGA. La CUP Bârlad, tot la secțiunea “Informații Publice”, apare la componența CA, că ar fi format din șase membri, când în lege spune că numărul trebuie să fie impar. În plus, apare o anume Vasilache Adina care, conform acelui document, apare ca membru în CA, deși în realitate nu este. Aceste lucruri ar fi trebuit reglementate de autoritatea tutelară, prin acest departament. Tot de Guvernanța Corporativă ține și declanșarea acestor proceduri de selecție a administratorilor, dar și o evidență a indicatorilor de performanță. Primarul Boroș vrea să prelungească mandatele acelor membri din CA, dar nicăieri nu sunt specificate performanțele acestora și dacă ei vreodată au fost selectați printr-o procedură de selecție.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Se pare ca unii membri liberali sunt in situatia soldatului japonez ,care ratacit si izolat fiind, dupa 20 de ani de la terminarea razboiului,inca mai ,,traia,, in mirajul conflictului! Oare sa nu fi aflat stimabilii urmasi ai Bratienilor, ca se afla la guvernare intro coalitie cu PSD-ul?Oare sa nu fi stiut ca guvernarea cu USR-ul a fost una catastrofala care a zdruncinat tara si traiul cetatenilor?Acestea ar fi niste intrebari corecte intro situatie reala,insa eu cred ca este un scenariu ieftin,dominat de ambitii si interese meschine, in care joaca niste indivizi extrem de mici si cu un caracter infect!

    • Daca PNL ar fi fost in coalitie cu PSD la nivelul judetului Vaslui astazi ar fi avut vicepresedinte la CJ insa asa cand fostii comunisti directioneaza discretionar votul catre persoanele preferte de catre Buzatu unde vezi tu alianta? Ca sa intelegi si la Vaslui si la Barlad exista, si functioneaza, majoritati cu USR dar la Barlad primarul Bouros (in misiune sub acoperire la PNL, vezi cazul din primul mandat cand a dat functia de viceprimar la PSD si lu a exclus consilierul PNL care a incalcat disciplina de partid sau cazul de acum cu CUP SA) est deja trecut la PSD si de aceea face tot ce poate sa ii indeplineasca dorintele lui Uzatu. Ambii, probabil, vor fi istorie peste 4 ani: cel de la Vaslui pentru ca a tinut judetul in loc si i-a impiedicat dezvoltarea iar cel de la Barlad pentru ca se crede mare combinator, cand de fapt face sluj in fata lui Uzatu (care va gasi o ocazie sa il arunce ca o masea stricta atunci cand nu ii va mai fi de folos)!

    • Daca imi spui si ca persoana la care te referi este „un individ extrem de mare si cu un caracter neinfect” si un monument de corectitudine politica care se sacrifica pentru binele comunitatii (vezi cum se poza pe VO a Barladului iar acum tace malc cand lucrurile s-au blocat si el stie din vina cui; vezi cazul de la Gardina Zoo cand a fost acordata autorizatie de constructie pentru un spatiu de cazare iar Fat-Frumos a transformat-o in blocuri de locuinte care au nevoie de parcare, si pe care o vor construi, ghici unde? , in Gradina Publica pentru ca cineva a gasit doua hectare de teren pe care creste brandusa de primavara/toamna/ iarna/vara/zi/noapte care trebuie protejata printr-un schimb de terenuri) eu ma mut in India! Nu ca Barladul nu ar arata, multumita Primariei, ca un cartier din Dehli (nota bene:Delhi este un oraș în nordul Indiei) ci doar ca acolo traiesc fratii tai indienii!

  2. Va ajunge cumetre, se pare ca trebuie umblat la toate instituțiile unde primarul tine în brate niște ,,oameni,, care nu îl mai asculta și îl sabotează pe din dos ca milițienii.

    • Si la CUP SA este tot o sinecura pentru tot felul de habarnisti! Poate ne spune Boby cine este Sef ACtivitate Productie si Contractare (ce-o produce si contracta CUP-ul doar el stie pentru ca de fapt banii vin doar de la Primarie), de ce nu prea trece pe la birou si al cui sot este (puteti verifica pe site-ul cu declaratii de avere al Curtii de Conturi Vaslui)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.