Scenariul „Dexit” în Germania. Cel mai important partid de opoziție din țară face campanie pentru ieșirea din Uniunea Europeană

Membrii Partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au votat programul electoral pentru viitoarele alegeri legislative, iar printre cele mai importante obiective se numără ieșirea Germaniei din Uniunea Europeană, transmite Euronews. Totodată, AfD va milita împotriva carantinării și a imigrației, sub sloganul „Germania. Dar normală”.

Partidul german de extremă dreapta, cel mai important partid de opoziție din țară, și-a stabilit aceste obiective în cadrul unui congres ce a avut loc la Dresda, în weekend, în pofida restricțiilor impuse la nivel național din cauza pandemiei.

Cei 600 de delegați ai AfD și-au conturat astfel programul electoral în vederea alegerilor legislative din toamnă, care urmează să fie marcate de plecarea de la putere a cancelarului Angela Merkel.

Scenariul „Dexit” în Germania

Cel mai important obiectiv al partidului este ieșirea Germaniei din Uniunea Europeană. După modelul Brexitului, scenariul este numit acum „Dexit”, cu „De-” de la Deutschland.

Apărut în 2013, partidul AfD s-a făcut cunoscut iniţial în special prin respingerea monedei euro în Germania. Totuşi, în privinţa ieşirii din UE, membrii săi ezitau să meargă prea departe, în faţa unei opinii publice germane proeuropene. Acum, însă, acest obiectiv a fost clar stabilit pentru alegerile din toamnă.

Totodată, în cadrul congresului din weekend, membrii partidului au votat în favoarea unei interziceri totale a reîntregirii familiei refugiaţilor, în contextul în care până acum o tolera doar în anumite cazuri. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/scenariul-dexit-in-germania-cel-mai-important-partid-de-opozitie-din-tara-face-campanie-pentru-iesirea-din-uniunea-europeana-1492939
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ