6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Scene de groază la Spitalul de Urgență un pacient a lovit cadrele medicale și s-a aruncat de la etaj!

- Advertisement -

ȘOCANT  Bărbatul de 69 de ani, internat la Secția de Cardiologie, a făcut un scandal monstru, a lovit cadrele medicale și apoi a fugit și s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului de Urgență Vaslui.  Pacientul, din localitatea Bulboaca, comuna Deleni, a fost internat pe 31 Mai cu probleme cardiace într-un salon tampon și i s-a efectuat testul pentru Covid 19, care a ieșit negativ. În momentul în care  cadrele medicale au venit pentru a-l transfera într-un salon normal, bărbatul a devenit brusc agitat și agresiv. Acesta a început să alerge pe holuri, a sărit la bătaie la cadrele medicale și a atacat, furios, o infirmieră. Pacientul a fugit apoi pe scări la un etaj superior, a deschis o fereastră și s-a aruncat în gol. Între timp s-a dat alarma iar mai multe cadre medicale au venit la fața locului. Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi ajutat, iar un medic din spital a constat  decesul. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, pentru ucidere din culpă, urmând să facă cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Vom reveni cu amănunte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  • De cat creier aveti nevoie pentru a va putea da seama singur.. de intrebarea pe care ati pus o… dar ce credeti domnule draga.. ca a fost impins!?? Dumneavoastra sunteti constient pe cat putin ca sunt cadre medicale.. care sunt si ele la randul lor fiinte umane, care vin la serviciu si nu stiu daca mai ajung acasa sa si vada familiile, pentru ca oricund iti poate da una in cap si mori sau mai rau ramai mutilat pe viata fiindca ai ales sa i ajuti pe ceilalti? Stiti oare dumneavoastra cate injurii si prin cate greutati trece un cadru medical sa ofere siguranta intai pacientului si apoi se ingrijesc pe el .. e foarte usor sa pasam vina pe cadrele medicale. Stiti oare dumneavoastra cat de greu este sa ingrijesti un om.. sa pui suflet si daruinta in ceea ce faci, iar ca rasplata primesti reprosuri nestiind de fapt cata munca a fost in spate. Majoritatea cadrelor medicale dau tot ce e mai bun din ele.. dar umanitatea dispare! La mijloc a fost o problema psihiatrica.. cand se arunca un om oarecare de la bloc.. atunci pe cine se da vina, tot pe cadrele medicale!??Rusine sa va fie. Sunt momente cand nu ai timp sa bei apa.. ca sa hranesti pacientul, sunt momente cand nu mergi la baie.. sa ai grija de pacient, iar dumitale insinuiezi ca a fost impins, sa ti fie rusine!! Si tuturor care paseaza vina in necunostinta de cauza.

 1. Pai asta e varianta medicilor! Sa o auzim și pe cea a mortului! Nu știți că morții sunt scandalagii, au probleme psihice, ard, sar de la etaj , se leagă de pat, se sedează pe ascuns și multe alte netrebnicii?

 2. Se pare că este o practică des utilizată la SJU Vaslui să sedeze pacienții, să-i lege de pat, chiar dacă unii dintre ei abia se pot deplasa. Recent am pierdut un membru al familiei internat tot la secția de Cardiologie, unde pur și simplu i s-a refuzat să i se explice ce tratament i se administrează, a fost sedat cu diazepam, cardiac fiind, a fost legat de pat, deși nu se putea deplasa singur, și pur și simplu umilit, iar după ce l-au băgat în coma hipoglicemica (fiind și diabetic, i-au schimbat tratamentul pentru diabet și nu l-au mai monitorizat să vadă evoluția) l-au lăsat pur și simplu in salon așteptând să moară, ceea ce s-a și întâmplat după două zile de agonie. Când am solicitat fișa medicală, ni s-a cerut sec acordul pacientului decedat. Deci pentru medicii noștri, niște mici zei pe holurile spitalului, viața, demnitatea și drepturile pacientului nu reprezintă nimic. Și așa poate ajunge oricare dintre no tânăr sau bătrân, deoarece incompetența și nesimțirea nu se, sancționează in nici un fel la SJU Vaslui.

  • Diazepam-ul.
   „Reacții paradoxale şi psihice Reacții cum sunt neliniște, agitație, iritabilitate, agresivitate, iluzii, furie, coșmaruri, halucinații, psihoze, comportament inadecvat și alte reacții adverse comportamentale sunt cunoscute că apar atunci când se utilizează benzodiazepine. În acest caz, utilizarea medicamentelor trebuie întreruptă. Acestea pot apare mult mai probabil la copii și la persoanele în vârstă. ”
   Ar trebui cercetat ..daca a fost si cazul acestor pacienti, sa fi fost sedati, si sa aiba aceste reactii paradoxale.

 3. S-o fi speriat ca are covid, la câte bălării și intoxicări circulă despre ce pățesc pacienții cine știe ce prostii o mai fi crezut că pățește.
  Iaca libertatea de exprimare, dă-i omului libertatea sa răspândească prostii și sa nu pățească nimic pentru asta

  • Absolut corect, dar dacă tu, ca medic, ca unitate sanitară, cunoști istoricul medical al pacientului, știi ca are probleme psihice pe fondul consumului de alcool și al sevrajului, ma gândesc ca poate altfel trebuia abordat acest caz. Nu sunt de specialitate, nu cred ca tratamentul la care a fost supus în spital l-a determinat sa recurgă la acest gest, însă poate a fost acea scânteie micuță de care o persoana bolnavă pishic are nevoie pentru a-și pune planurile în aplicare. Au mai fost cazuri la SJU Vaslui de cadre medicale care au fost bătute de pacienți aflați în sevraj! Acea izolare într-un salon încuiat, impusa de protocoale la nivel național, nu doar la Vaslui, cred ca ar trebui sa dispară pentru ca niciun pacient nu vine la spital sa experimenteze carcera. Sa fii bolnav și sa mai și stai încuiat cu zilele într-un salon, nu cred ca e plăcut pentru nimeni. Încă o dată, nu spun ca spitalul din Vaslui are vreo vină, spun ca masurile de relaxare ar trebui sa se aplice și în spitale, nu doar în discoteci și pe stadioane, pentru ca în spitale vin oameni predispuși la depresii și late boli psigice. În loc să ajute pacienții să nu cada și mai tare în aceasta boala, protocoalele mai rău fac!

 4. Sa ne spună conducerea spitalului dacă pacientul respectiv a stat incuiat în salonul tampon, de pe 31 mai, când a fost internat, pana aseară, când i-a venit rezultatul negativ? E important de știut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.