18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Scene desprinse din filmele de groază! Celebru pictor român, înmormântat noaptea, la lumina unor faruri: „Rușine vouă, autorităților responsabile!”

Pictorul Liviu Lăzărescu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti plastici români contemporani, a murit şi a fost înmormântat noaptea, într-o groapă săpată cu buldozerul.

S-a întâmplat în cimitirul din Mărtineşti, acolo unde s-a născut artistul, potrivit ziardehunedoara.Liviu Lăzărescu a murit pe data de 25 martie, într-un spital din Capitală. Trupul neînsuflețit al maestrului a fost adus la Mărtinești, pentru a fi înhumat. Potrivit apropiaților, autoritățile locale ar fi intenționat să expună sicriul în Căminul Cultural din sat. Însă, coșciugul a fost scos afară și dus la cimitir, unde, în toiul nopții, a fost băgat într-o groapă săpată cu buldozerul.

Se pare că într-un certificat eliberat de medici era precizat că pictorul a murit din cauza COVID. Apropiaţii acestuia au o altă versiune, ei spun că a murit din cauza unei maladii.

Ce spun cunoscuţii pictorului

„Domnilor! Din cauza unor reguli interpretate inadecvat, vineri, 26 martie 2021, unul dintre cei mai mari pictori români ai României, ilustrul pictor Liviu Lăzărescu, credincios greco-catolic, portretistul Papei Francisc, a fost înmormantat precum un ‘borfaș’, la Martinesti, jud. Hunedoara, satul său natal! Domnia sa, care suferise prigoana comunistă, în anii 50-60! Vineri, 26 martie 2021, în jurul orei 20.00, trupul său neînsuflețit, introdus intr-un coparseu, a ajuns în satul natal. Primăria a intenționat să îl expună în căminul cultural, artistul Liviu Lăzărescu fiind cetățean de onoare al Martineștiului. Dar, având diagnostic de Covid, l-a scos afară. În plină noapte, i-au dus sicriul la cimitir. Cei care veniseră la priveghi au fost opriți pe la gardul cimitirului. Era după ora 21.00 noaptea. Nu avea nici groapa săpată, acolo unde odihneau bunicii, părinții și soția sa, fiica renumitului istoric Ioan Moga. Primăria a pus la dispoziție un excavator, care a săpat o groapă, răscolind pământul cu oseminte, la o adâncime de circa doi metri”, a scris istoricul Dorin Petresc pe o rețea de socializare.

„La întunecimea nopții, precum în comunism, în vitregele împrejurări, Preoții greco-catolici și cantorii au fost nevoiți să îl îngroape, să țină Prohodul! Din câte am aflat de la unii preoți, aceștia au apreciat că, în toată pastorația lor, nu li s-a întâmplat să fie obligați să îngroape un creștin, noaptea. Rușine vouă, autorităților responsabile, pentru că ne-ați reamintit de vremuri pe care le credeam uitate, de era comunistă, când Biserica a fost atât de prigonită (Deși s-au făcut sesizări telefonice chiar atunci, nu s-a mișcat un deget!)! Pentru că nu ne cinstiți și onorați valorile! P.S.: Chiar dacă suntem în pandemie, demnitatea Omului trebuie respectată, domnilor! Că nu suntem simple obiecte!!!”, a subliniat Dorin Petresc. …https://www.romaniatv.net/scene-desprinse-din-filmele-de-groaza-celebru-pictor-roman-inmormantat-noaptea-la-lumina-unor-faruri-rusine-voua-autoritatilor-responsabile_5382978.html

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here