„Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor” la Puiesti!

Cezar Vasile Ticu

PARANGHELIE DE BUCURIE… Ecourile dupã încheierea scrutinului din 27 septembrie încã nu s-au stins cu totul! Iatã, de pildã, la Puiesti, primarul ALDE nou ales în functie, Cezar Ticu, a tras un chef de pominã, de fericire cã s-a vãzut ajuns primar la vârsta de 48 ani. A strâns laolaltã în curtea unei case de la periferia Puiestiului, pe toti cei care l-au ajutat în campanie, a încins grãtarele si a chemat o formatie de lãutari sã cânte de sã rãsune toatã comuna! Numai cã, paranghelia zgomotoasã a proaspãtului edil, i-a supãrat pe consãteni, întrucât multi sunt în vârstã, altii au copii, iar asemenea paranghelii desãntate nu prea sunt, de regulã, gustate de comunitatea linistitã din Puiesti. Acestia au trimis o scrisoare la redactie, prin care l-au criticat pe noul primar pentru modul cel putin neadecvat în care si-a început mandatul. Contactat telefonic, primarul Cezar Vasile Ticu, în mod surpinzãtor, si-a turnat cenusã în cap pentru cele întâmplate. A recunoscut cã a exagerat cu petrecerea, de bucurie cã a fost ales seful comunei si, prin intermediul ziarului Vremea Nouã, si-a cerut scuze celor pe care i-a deranjat cu veselia sa exageratã!

În comuna Puiesti, unde, asa cum am tot scris, s-a petrecut un lucru unic în România post decembristã, în sensul cã toti primarii alesi au sfârsit mandatele brusc, obligati de judecãtori, oamenii au ales de aceastã datã… schimbarea! Au votat un nou primar, pe Cezar Vasile Ticu, un fiu al comunei, în vârstã de 48 de ani, întors din Germania, unde a stat peste zece ani, având si cetãtenia acestei tãri. Cezar Ticu a iesit primar, fiind votat de oamenii din Puiesti, cu promisiunea cã va scoate comuna sa la „luminã”, aducând un suflu nou, direct din tara lui Merkel. Numai cã, dupã ce a fost ales, noul primar s-a „dedat” la obiceiurile locale: a încins o paranghelie cu strigãturi si muzicã la maxim de-a rãsunat Puiestiul! Lucru ce a deranjat pe unii locuitori, mai bãtrâni si care se asteptau ca schimbarea chiar sã se producã! În sensul cã noul primar sã se poarte ca un „neamt” destept si serios, nu ca un român, care aratã „dujmanilor” cã a ajuns mare si tare cu alaiul de lãutari! Asa cã, nedorind sã îl reclame „din prima” la Politie, mai multi puiesteni ne-au trimis la redactie o scrisoricã, prin care ne-au rugat sã arãtãm ce se întâmplã în comuna lor!

„Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor,” spunea cronicarul în vechime

„ Dragã redactie a ziarului Vremea Nouã!

În micul si neîngrijitul târg al Puiestilor, aceastã zicalã e mai valabilã decât oriunde si oricând. Sâmbãtã, 3 octombrie si duminicã, 4 octombrie, puiestenii au avut deosebita plãcere de a asculta zbieretele si bubuielile din cele douã boxe performante ale unui fost D.J. al discotecii din Puiesti (adevãrat focar de infectie, cu bãuturi la suprapret, cu droguri, cu prostitutie, cu atragere de minori si cu bãtãi, ceea ce organele de politie cunosc prea bine). Acesta este un infractor, conform legii 61/1991. A tulburat linistea publicã, primind zeci de amenzi dar pe care individul nu a binevoit sã le plãteascã. A fost dat în judecatã de un fost politist. Recent a fost <<sãltat>> de politisti în urma unui telefon la 112, dat de cineva din familie pentru cã si-a bãtut nevasta, a alungat-o de acasã cu un copil mic si i-a aruncat lucrurile peste gard. Acum, el a dat drumul la „urlãtoare” pentru cã, dupã spusele proprii, a fãcut „o bãutã” cu viitorul primar Cezar Ticu, de la A.L.D.E., a cãrui pozã s-a întins pe gardul lui în campania electoralã. Pe lângã mãsti obligatorii, puiestenii vor trebui sã poarte si cãsti obligatorii, sã nu le mai bubuie în timpane zgomotul fãcut de cele douã boxe. Primarul Cezar Ticu din satul Cetãtuia (Strâmba) va mai face si alte bãute cu prietenul sãu D.J.-ul, iar puiestenii o vor duce într-o veselie si o betie, dar poate cã noul primar îsi va termina mandatul înainte de a-l apuca. Semneazã, un grup de puiesteni revoltati”, este e-mailul primit la redactia noastrã. 

Uluitor! Primarul Cezar Ticu îsi cere scuze public!

L-am contactat telefonic pe Cezar Ticu, noul primar ales al comunei Puiesti, pentru a ne oferi punctul sãu de vedere, referitor la cele reclamate de “grupul de puiesteni revoltati”. Spre marea noastrã surprizã, acesta n-a negat nimic, ba chiar a fost foarte afectat cã oamenii au fost deranjati de felul în care si-a manifestat el bucuria alegerii ca primar în comuna sa natalã. Si-a cerut scuze public, prin intermediul nostru de la cei pe care i-a supãrat si a promis cã asa ceva nu se va mai repeta! Cât despre fostul DJ care s-a infiltrat în rândul celor care l-au ajutat în campanie, acesta a precizat cã, fiind proaspãt întors din Germania, acasã, habar nu avea ce dosare penale are individul.

„Cu sigurantã nu sunt toti puiestenii deranjati cã am fãcut la periferia comunei o întâlnire cu cei din campanie, care au fost alãturi de mine. Vã spun sincer, nu s-a bãut o bere, nu s-a bãut un pahar de vin! De fatã au fost doar cei din staful meu de campanie si consilierii alesi în CL din partid, nu s-a lãsat cu scandal… Locatia a fost la periferie. Boxele nu erau foarte tare, erau doar la 30% din volumul lor. I-am rugat pe cei cu muzica sã fie ponderati si sã nu exagereze cu volumul, ca sã putem vorbi între noi. Eu îmi cer scuze public pentru cã am deranjat pe cineva! Nu asta am vrut, sincer! Am vrut doar sã ne bucurãm cu totii. Îmi cer scuze public de la toti oamenii din Puiesti. Sincer, nu am dorit sã fac deranj. Boxele erau ale lãutarilor… Domnul despre care spun oamenii, acel DJ, nu face parte din anturajul meu, nu e consilier. Îmi pare foarte rãu, nu stiam cã are asemenea probleme si voi sista orice legãturã cu el. Chiar vã rog sã prezentati scuzele mele publice, pentru toti cei din comunã!”, a spus, afectat de cele întâmplate, noul primar al comunei Puiesti! Pe care noi îl felicitãm pentru cã a avut curajul sã se întoarcã dupã zece ani de stat în Germania, unde a obtinut chiar si cetãtenie, în comuna natalã. Si pentru cã are curajul sã recunoascã atunci când greseste! Bate vânt de schimbare a mentalitãtilor în Puiesti? Sã sperãm!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ