spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Schimbarea numelui Spitalului Județean, reanalizată. Iată ce i-a transmis Consiliul Județean medicului vasluian Lupu

- Advertisement -

DECIZIE… Schimbarea numelui Spitalului Județean Vaslui a fost amânată. Asta pentru că, în această perioadă, Consiliul Județean va analiza punctul de vedere al doctorului Valeriu Lupu. Medicul contestă varianta ca spitalul să poarte numele Sfintei Chiriachi și propune ca unitatea medicală să fie denumită după ctitorul său, postelnicul Dimitrie Drăghici. Acesta salută decizia Consiliului Județean de a reanaliza inițiativa și îndeamnă instituția să țină cont de adevărul istoric: „reanalizarea acestei inițiative pare să fie de bun augur, atâta timp cât adevărul istoric și faptic dovedit, trebuie să cântărească greu în orice evaluare, dar mai ales atunci când o comunitate se regăsește ca identitate în acest adevăr”, a transmis doctorul Valeriu Lupu.

De asemenea, medicul vasluian a avut un mesaj pentru inițiatorul acestui proiect și breasla medicală care susține un astfel de demers: „Nu știm cine a fost inițiatorul acestui proiect, dar indiferent cine ar fi fost, în fața adevărului istoric (trăit la modul dureros și sacrificial de înaintașii noștri), dovedește o crasă lipsă de informare  izvorâtă fie din rea credință, fie din ignoranță sau, și mai grav, din vanitate care, la acest nivel nu are nici o scuză, pentru că este vorba despre trecutul nostru prin care ne legitimăm în fața istoriei ca neam și țară. Pentru „breasla” medicală care, eventual, ar subscrie unui asemenea demers, i-aș aminti cuvintele lui Emile Littre (medic francez, filosof, filolog și traducătorul operelor lui Hipocrate);  ”știința medicinei, dacă nu vrea să coboare la rang de meșteșug, trebuie să se ocupe de istoria sa și să se îngrijească de vechile monumente pe care timpurile trecute i le-au lăsat moștenire” afirmație valabilă astăzi, poate mai mult ca oricând. Cât privește situația în care s-a ajuns, mă așteptam ca întreaga conducere executivă (comitetul director) și consiliul de administrație al unității să-și dea în bloc demisia de onoare, pentru că este vorba de o gafă istorică și istoria nu iartă”, a transmis medicul Valeriu Lupu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Sondajele acestea sunt plătite de arcaleanu ca să arate că el sta mai bine în sondaje decât Botez. Bai arcaleanu cu banii de la interlopi nu ai sa ajungi niciodată primar. Vasluienii te cunosc bine și știu ce caracter infect ai.

 2. Sondajul pentru Primar Vaslui la 20 aprilie 2024 :
  1. Braniște – PSD = 27%
  2. Arcăleanu – ADU = 26%
  3. Vlada – PNL = 23%
  4. Sandu – AUR = 21%
  5. Pintilie – PUSL= 3%
  Ca orice sondaj serios, marja este de +/- 3%.

 3. Domnul doctor LUPU a auzit de medicul BAGDASAR DUMITRU , intemeietor al SCOLII NATIONALE DE NEURO-CHIRURGIE , fost ministru al sanatatii ???? Chiar daca nu este din VASLUI , ESTE DINTR-O LOCALITATE a judetului VASLUI mai exact din COMUNA ROSIESTI !!! DE CE NU AR PURTA SPITALUL JUDETEAN NUMELE ACESTUI MEDIC ?????

 4. Puneți , băi , un nume care sa poată fi reținut și pronunțat de toți oamenii de rînd!
  I-auziți ce frumos suna ” sfintul Spiridon” de la Iași!
  Puneți ceva … asemănător! In loc sa va gîndiți la oameni, la utilizarea numelui,voi aveți în cap denumiri care sa vă aducă vouă renume,faimă ori ca să rămineți cu mîndria că propunerea va aparține!🤔🤔🤔🙄

 5. Cred ca Sfântul șpăgar Dumitru Buzatu ar fi potrivit pentru noi ca locuitori ai județului, sa ne amintim de el ca cel mai mare șpăgar al județului.

 6. Să-i punem numele ilie trif, sună bine alias ignatie dar cu litere majuscule mici. Ce interes are acest individ care se crede nemuritor și care se crede Dumnezeu pe Terra! Sau poate ne crede prostime pe toți! Ce-ai făcut tu mai ilie trif:ai eradicat corupția în biserici, ai sistat taxele pe care le pui pe bieții enoriași, ai venit cu concepții noi…. DU-te la parohia Deleni unde popa încă slujește când Onilă i-a da-to la muzicuță și filmările sunt reale când se mozoleau ambii sau își sugerau jucăriile. Cum mai intră acest individ în biserică, ce curaj are prostănacul să mai țină slujbe într-un lăcaș sfânt!!! Vino ignatie să vezi corupția în biserici! Ce exemplu dă acest popă de la Deleni cu rânjetul pe buze, o față de muist și cine îl mai tine în biserică și de ce????? Ce ne facem ilie trif, mândru între toate ființele infime, Unde se duc taxele pe care bieții enoriași le plătesc, căt de bogată este Episcipia Huși, Unde se duc bănuțul pe care voi le colectați fără rușine!!! Fă publice ignatie soldul Episcopiei Huși!!! N-au curaj, ai curaj…Fii un Om adevărat și recunoaște hoțiile care se fac în biserici și cu Adevărat vei fi Un model pentru generațiile viitoare…

 7. MARIN D. V. Precizare:
  Am susținut același lucru în ședința Cons. Local, unde doar o pers. a votat împotrivă. Cel ,mai slab Cons.Local din istoria Vasluiului, cu marionete și fricoși.
  Am avut atitudine fermă de refuz a episcopiei (ei au propus ?) pentru însușirea unui merit istoric …„sfânta Chiriachi” fiind o blasfemie pentru spital și nu o emblemă.
  Ziarul Meridianul de Iași-Vaslui-Bacău-Leova susține propunerile dr. Lupu, aceleași cu ale lui D.V. Marin.
  Ipocrizia e mai prezentă în campania electorală. Părinte episcop… ce ziceți?
  Credem în Dumnezeu, dar vedem prea mulți șarlatani./DVM

 8. Conducerea spitalului județean Vaslui este numită politic, fapt pentru care nu prea putem avea pretenții la ei deoarece nivelul lor de cultura este ca și cel al conducerii Consiliului județean Vaslui SLAB spre DELOC. Știți că actualul președinte l CJ Vaslui a terminat facultatea la X ȘI 0 undeva pe la vreo 30 de ani fapt pentru care nu accepta oameni inteligenți în subordine.

 9. biserica sa-si vada de rugaciunile si pomelnicile ei . dupa ce popii nu platesc impozit pe veniturile suplimentare pe care iau se ma amesteca unde nu-i fierbe oala .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.