Schimbări în educație: elevii vasluieni vor avea vacanță toată luna aprilie și examenele vor fi decalate

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a modificat structura anului școlar pentru ca elevii să aibă mai mult timp pentru ore în format fizic

SCHIMBARE… Oficialii din Ministerul Educației au discutat despre măsurile pe care le-ar putea legifera pentru a face față cu bine valului trei al pandemiei. Astfel, în urma acestora, s-a decis prelungirea vacanței de Paște până la data de 5 mai, vacanța de vară urmând să înceapă pe 2 iulie. De asemenea, evaluarea națională va fi decalată după examenul de Bacalaureat. “Având în vedere agravarea situației epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului școlar”, declara Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației. De asemenea, „Examenul de Evaluare Națională se va muta după examenul de Bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin structura anului școlar și a anului universitar”, a mai adăugat acesta.

Elevii vasluieni vor avea anul acesta o vacanță de Paște prelungită pe toată durata lunii aprilie, în perioada 2 aprilie-5 mai. De asemenea, va fi urmată de o decalare a anului școlar, vacanța de vară a acestora urmând să înceapă cu două săptămâni mai târziu, pe 2 iulie. Sorin Cîmpeanu a confirmat schimbarea pe care Ministerul Educației a adoptat-o pentru a trece cu bine peste valul trei al pandemiei. “Având în vedere agravarea situației epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului școlar, în așa fel încât, printr-o prelungire a vacanței de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naționale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezență fizică pentru a asigura relevanța acestor examene naționale”, declara acesta. Sensul acestor măsuri ar fi extinderea timpului pe care elevii îl pot petrece în format fizic la ore. De asemenea, s-a recurs la mutarea Evaluării Naționale după examenul de Bacalaureat, pentru a afecta cât mai puțin anul școlar și anul universitar: „Examenul de Evaluare Națională se va muta după examenul de Bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin structura anului școlar și a anului universitar”, a mai adăugat ministrul.

 
1 COMENTARIU

  1. Bravo handicapatule, ca trimiți la școală copiii în iulie,când vor fi peste 30-35 de grade… Unde l-au mai gasit și pe boul asta de ministru? Lasă vacanța la copii asa cum era ,lasă anul școlar asa cum a fost programat ,cretinule!! Mai rău le faci cu asa zisa asta vacanță de o lună, e o pauză prea mare pt elevi. Să sperăm că nu se aprobă cretinismele astea în parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ