spot_imgspot_img
17.1 C
Vaslui
25-apr.-2024

Schimbările din educație produc nemulțumiri în rândul părinților și al elevilor

- Advertisement -
Modificarea structurii anului școlar a produs un adevărat val de nemulțumiri în mediul online. Elevii s-au săturat de schimbările luate de guvernanți, fără să se gândească la efectul pe care îl vor avea acestea asupra copiilor

NEMULȚUMIRI… După ce, în cursul zilei de marți, 23 martie, Ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu, a făcut o declarație despre schimbarea structurii anului școlar, nemulțumirile au început să curgă lanț în mediul online. Elevii urmează să intre în vacanța de primăvară începând cu data de 2 aprilie și vor reveni la școală abia după o lună. Nu doar elevii au contestat noile modificări, ci și părinții. De asemenea, profesorii se întreabă de ce nu au fost consultați. Scos din fire, un părinte răbufnește pe pagina ziarului nostru, sătul de atâtea schimbări: „Bravo, handicapatule, cum trimiți la școală copiii în iulie, când vor fi peste 30-35 de grade? Unde l-au mai gasit și pe boul asta de ministru? Lasă vacanța copiilor așa cum era, lasă anul școlar așa cum a fost programat! Mai rău le faci cu așa zisa asta vacanță de o lună, e o pauză prea mare pentru elevi. Să sperăm că nu se aprobă cretinismele astea în parlament.” De altfel, nici elevii nu au rămas indiferenți și lansează un strigăt de ajutor, în speranța că cei de la putere îi vor asculta: „Noi copiii avem nevoie de școală pentru a ne dezvolta, dacă în parlament sunt majoritatea analfabeți, nu înseamnă că și generația asta trebuie să îi urmeze. Opriți odată această bătaie de joc asupra omenirii. Este o bătaie de joc, știți cât de greu este pentru cei mici online-ul, când ei ar trebui să se dezvolte și să capete noi cunoștințe? Hai să încercăm să fim oameni”, este mesajul unei eleve.

În urma schimbărilor anunțate marți, 23 martie, de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vasluienii și-au exprimat nemulțumirile în mediul online. Elevii urmează să intre în vacanța de primăvară timp de o lună, începând de pe data de 2 aprilie, iar vacanța de vară va începe la data de 2 iulie. Modificarea propusă de Sorin Cîmpeanu presupune ca Evaluarea Națională să se susțină după examenul de Bacalaureat. Pentru a respecta normele de protecție împotriva virusului COVID-19, masca va fi obligatorie în sălile de clasă în timpul examenelor. Aceasta este privită ca un element perturbator pentru elevi, deoarece, purtată la temperaturi crescute, va deveni aproape imposibil pentru copii să se concentreze la probele de examinare. „Nu se poate așa ceva! Se gândește cineva cum vor rezista elevii atâtea ore cu măștile pe față, la 35 de grade?”, atrage atenția un internaut.

„O să fie vai de noi!”

Mulți părinți se întreabă dacă se mai gândește cineva și la binele copiilor lor, după ce anul acesta a fost plin de măsuri bulversante pentru toți elevii. V-ați gândit voi că acești copii, care deja au pierdut foarte mult în ultimul an, ar avea nevoie de o vacanță mai mare…vai de viitorul acestor copii”, „Dacă este scenariu verde, de ce nu lăsați copiii să facă școală cum trebuie? Așa ne vreți, o țară de proști, să nu mai știm să ne cerem drepturile. O să fie vai de noi!”, „Doamne, aștia au înnebunit. Lăsați copiii la școală!”, „Rușine! Își bat joc de copiii noștri!”, „Vă bateți joc de copii și de învățământ. Se opresc infectările de pe 2 aprilie? Închideți supermarketurile, nu școlile”, „Multă școală au mai făcut! Abia ce au învățat alfabetul și să scrie (valabil și pentru cei de liceu), că iar sunt în vacanță” sunt doar câteva dintre comentariile părinților indignați de noile schimbări.

„Noi, copiii, avem nevoie de școală pentru a ne dezvolta”

Elevii se simt lipsiți de putere și cer dreptate, în primul rând, prin oprirea bătăii de joc la care sunt supuși: „Noi ca elevi ce putem face? Cum putem ajuta sa revenim la normal cu structura anului? Mai bine desființați învățământul și așa generația asta este generație pierdută. Vina este a celor care guvernează”, „Deci eu nu pot înțelege cum în București rata de infectare a trecut de 5 la mia de locuitori, iar Vasluiul, care a trecut ușor de 1 la mia de locuitori, deja începe să fie sufocat cu noi reguli. Asta e bătaie de joc. Noi copiii avem nevoie de școală pentru a ne dezvolta. Dacă în parlament sunt majoritatea analfabeți, nu înseamnă că și generația asta trebuie să îi urmeze. Opriți odată această bătaie de joc asupra omenirii. Este o bătaie de joc, știți cât de greu este pentru cei mici online-ul, când ei ar trebui să se dezvolte și să capete noi cunoștințe? Hai să încercăm să fim oameni”, au transmis elevii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.