“Școala de Dezvoltare Durabilă”, următorul proiect de pe lista tinerilor de la The Community for Youth Education – Vaslui

LOCAȚIE… Toate cele 4 zile ale evenimentului se vor desfășura în sala “ARTA” a Muzeului Județean Vaslui, respectiv în incinta clădirii Consiliului Local Vaslui.

PROIECT… Agenda tinerilor de la organizația The Community for Youth Education- Vaslui este una plină de surprize pentru vasluieni, în această vară. Astfel, la doar câteva zile de la încheierea primului eveniment pregătit de aceștia, “Povești din adăpost”, adolescenții organizează un nou proiect, de data aceasta unul de tip academic, educativ. Proiectul intitulat “Școala de Dezvoltare Durabilă- Vaslui” se va desfășura în perioada 26-29 iulie și este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 15-20 de ani. Doritorii au posibilitatea de a se înscrie până pe 22 iulie 2021, urmând ca cele patru zile de proiect să se desfășoare în Sala “ARTA” a Muzeului Județean Vaslui, respectiv în incinta clădirii Consiliului Local Vaslui.

Nici nu au apucat bine să se bucure de succesul răsunător pe care l-au avut în urma primei activități,” Shelter stories”, că s-au pus din nou pe treabă. De data aceasta, tinerii de la organizația “The Community for Youth Education- Vaslui” pregătesc un proiect de tip academic, educativ, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltare Umană – Iași. “Asociația pentru Dezvoltare Umană – Iași (în colaborare cu The Community for Youth Education – Vaslui) prezintă „Școala de Dezvoltare Durabilă – Vaslui” – un proiect de tip academic, respectiv educativ, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, care se va desfășura în perioada 26-29 iulie 2021, în orașul Vaslui”, au transmis organizatorii. Evenimentul va debuta luni, 26 iulie, la ora 10:30. Doritorii au posibilitatea de a se înscrie până pe 22 iulie 2021 accesând link-ul https://forms.gle/SJnBsNmVHFuae9pS9, urmând ca cele patru zile de proiect să se desfășoare în Sala “ARTA” a Muzeului Județean Vaslui, respectiv în incinta clădirii Consiliului Local Vaslui. Acest eveniment se desfășoară în parteneriat cu Safir, sprijin al inițiativelor educative pentru tinerii vasluieni. Pentru a ține pasul cu toate evenimentele pe care le pregătesc acești tineri vasluieni, îi puteți urmări pe pagina lor oficială “The Community for Youth Education”.

Ce obiective își propun să atingă prin acest proiect?

“Proiectul ”Școala de Dezvoltare Durabilă” urmărește să promoveze 4 din cele 17 ODD-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă) ale Națiunilor Unite. Alternând atelierele teoretice și cele practice, cu activități recreative și evenimente sociale, se dorește ca participanții să capete atât aptitudini de gândire analitică și critică, cât și de lucru în echipă, persuasiune și public speaking, care să le vină în ajutor ulterior proiectului. Mai mult decât atât, proiectul își propune să atingă standarde înalte în conformitate cu profilul său academic, respectiv diplomatic, astfel încât participanților să le fie asigurat un spațiu propice învățării și conlucrării, prin traineri bine pregătiți și evenimente organizate profesionist. Prin prisma dezbaterii din ultima zi a proiectului, care va simula o întâlnire a Consiliului Local, ne dorim, de asemenea, ca vocile tinerilor implicați să fie luate în considerare de către autoritățile locale, cu scopul de a asigura continuitatea discuțiilor și rezoluțiilor realizate în cadrul evenimentului. Considerând generația tânără un colosal nucleu de inițiative și dezvoltare pentru orașul nostru, viziunea din spatele proiectului este aceea de a-i împuternici pe participanți, cu informațiile și motivația necesare realizării unor schimbări conforme valorilor ONU, în propriile comunități locale. Acestea fiind spuse, din dorința de a contribui la clădirea viitoarei generații de cetățeni responsabili și împuterniciți, Școala de Dezvoltare Durabilă va asigura o experiență moralizatoare și educativă pentru toți participanții, în vederea unui viitor mai bun și mai sustenabil pentru orașul Vaslui”, au transmis organizatorii.

Despre cele două asociații

Asociația pentru Dezvoltare Umană Iași este o organizație născută din nevoia de a prioritiza educarea societății către un mod de viață care să reflecte umanitatea profundă a fiecăruia dintre noi, capacitatea creatoare a omului în scopul binelui comun și grija pentru aproape, ca o virtute firească a traiului de zi cu zi. Prin prisma comunității, am reușit să ne descoperim, să creștem și să înțelegem că numai împreună putem evolua. Din dorința de a construi o comunitate de tineri care să ducă la dezvoltarea societății, am creat ADU. Crezând în oameni și în schimbare, The Community for Youth Education- Vaslui a luat viață din dorința tineretului vasluian, pasionat de acțiune și inovație, de a combate stereotipuri prin construirea unui spațiu incluziv, prielnic dezvoltării și construirii de caractere.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ