21.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

UPDATE: Regretata profesoară Emilia Mocanu, a Școlii de Muzică Bârlad, este depusă la Capela Bisericii „Sf. Spiridon” (VIDEO)

Emilia Mocanu

UPDATE: Corpul neînsuflețit este depus la Capela Bisericii „Sf. Spiridon” Bârlad, iar miercuri, 16 martie, orele 14.00 sicriul va fi transportat în satul Șișcani, comuna Hoceni, unde joi, 17 martie, orele 12.00 va avea loc ceremonia funerară.

Școala de muzică și arte Bârlad, în doliu! A murit profesoara de pian, Emilia Mocanu!

TRIST… În această dimineață o veste cutremurătoare a îndurerat întregul colectiv de cadre didactice și de elevi a Școlii de Muzică și Arte plastice Bârlad. Cunoscuta profesoară de pian, un om de excepție, dedicat copiilor acestei școli, Emilia MOCANU a decedat!

O boală nemiloasă, cruntă, cu care Emilia Mocanu a luptat din răsputeri de câțiva ani, a răpus-o! Profesoara Mocanu s-a născut la Oradea, acum 61 de ani,  unde a făcut și liceul. A urmat apoi Conservatorul „George Enescu” din Iași, unde a fost solistă a cunoscutului cor „Cantores Amicitiae”, având o voce de excepție. A terminat Conservatorul din Iași, devenind profesor de pian la Școala de Muzică și Arte Plastice „N.N.Tonitza” din Bârlad. Timp de 36 de ani a activat ca profesor de pian și  corepetitor,  având zeci  de elevi care  au avut rezultate de excepție în carieră. Numim doar câțiva dintre ei: Răzvan Pârvu, care a terminat Conservatorul din Iași (pian) fiind în prezent doctorand, Vlad Gheorghiu, unul dintre studenții cei mai buni ai Conservatorului ieșean, care este în an terminal, Viorel Rădăcină, Andrei Ganea și mulți alții, care acum sunt bulversați de dispariția profesoarei Emilia Mocanu, mentorul lor! Are o fată, care i-a urmat cariera de artist, urmând secția de Arte Plastice. Nepoțelul Emiliei Mocanu este elev în clasa a III-a la Școala de Muzică și Arte Plastice „N.N.Tonitza” din Bârlad, la pian!

„A fost o colegă de excepție, un OM bun, un profesor de pian și corepetitor cu multe generații de elevi care au îmbrățișat cariera de pianist! A fost corepetitor la majoritatea concertelor școlii, având o contribuție mare la rezultatele și performanțele obținute de școală. Dumnezeu să o odihnească”, ne-a precizat Camelia Andrei, profesor  și fostă colegă cu Emilia MOCANU din timpul Conservatorului „George Enescu” din Iași.

Vom reveni cu amănunte referitoare la ceremonia funerară!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here